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Breast-feeding
Lactation
Physiology and function of the breast during lactation
Physiology of the secretion of milk

Vertaling van "Physiology the secretion milk " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
physiology and function of the breast during lactation | physiology of the secretion of milk | breast-feeding | lactation

allaitement | lactation
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
(2) No milk or milk product or derivative listed in Column I of the Table to this section applies to the lacteal secretion obtained from the mammary gland of any animal other than a cow, genus Bos, or a product or derivative of such secretion unless that animal is identified therein.

(2) Sauf mention du contraire, le lait ou les produits ou dérivés du lait visés à la colonne I du tableau du présent article proviennent de la vache, genre Bos.


(d) a statement as to the source of the milk, where the dairy product consists of or was manufactured wholly or partly from milk that is the normal secretion of the mammary gland of animals other than the cow and the source is not indicated in the common name; and

d) une déclaration de la source du lait, dans le cas où le produit laitier a été fabriqué en tout ou en partie de lait qui est la sécrétion normale des glandes mammaires d’animaux autres que la vache et que la source n’est pas indiquée dans le nom usuel du produit;


(g) a statement as to the source of the milk, where the dairy product consists of or was manufactured wholly or partly from milk that is the normal secretion of the mammary gland of animals other than the cow and the source is not indicated in the common name;

g) une déclaration de la source du lait, dans le cas où le produit laitier est fait ou a été fabriqué en tout ou en partie de lait qui est la sécrétion normale des glandes mammaires d’animaux autres que la vache, et où la source n’est pas indiquée dans le nom usuel du produit;


However, the definitions of raw milk and dairy products set out in Annex I to Regulation (EC) No 853/2004 broadens the scope of milk hygiene rules to all mammalian species and defines raw milk as milk produced by the secretion of the mammary gland of farmed animals that has not been heated to more than 40 °C or undergone any treatment that has an equivalent effect.

Toutefois, la définition du lait cru et des produits laitiers établie à l’annexe I du règlement (CE) no 853/2004 élargit le champ d’application des règles concernant l’hygiène du lait à toutes les espèces de mammifères et définit le lait cru comme le lait produit par la sécrétion de la glande mammaire d'animaux d'élevage et non chauffé à plus de 40 °C ni soumis à un traitement d'effet équivalent.


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Secondary pharmacological studies shall be taken into account to evaluate potential physiological effects that are not related to the desired therapeutic effect of the somatic cell therapy medicinal product, of the tissue engineered product or of additional substances, as biologically active molecules besides the protein(s) of interest might be secreted or the protein(s) of interest could have unwanted target sites.

Des études pharmacologiques secondaires doivent être prises en compte pour évaluer les effets physiologiques potentiels qui ne sont pas liés à l’effet thérapeutique souhaité du médicament de thérapie cellulaire somatique, du produit d’ingénierie tissulaire ou de substances additionnelles, étant donné que des molécules biologiquement actives autres que la ou les protéines présentant un intérêt peuvent être sécrétées ou que la ou les protéines d’intérêt peuvent avoir des sites cibles non souhaités.


‘Colostrum’ means the fluid secreted by the mammary glands of milk-producing animals up to three to five days post parturition that is rich in antibodies and minerals, and precedes the production of raw milk.

1)Le mot «colostrum» désigne le fluide riche en anticorps et minéraux sécrété par les glandes mammaires des animaux producteurs de lait jusqu'à trois à cinq jours après la parturition et qui précède la production de lait cru.


Raw milk’ means milk produced by the secretion of the mammary gland of farmed animals that has not been heated to more than 40 °C or undergone any treatment that has an equivalent effect.

«lait cru»: le lait produit par la sécrétion de la glande mammaire d'animaux d'élevage et non chauffé à plus de 40 °C, ni soumis à un traitement d'effet équivalent.


(c)Secondary pharmacological studies shall be taken into account to evaluate potential physiological effects that are not related to the desired therapeutic effect of the somatic cell therapy medicinal product, of the tissue engineered product or of additional substances, as biologically active molecules besides the protein(s) of interest might be secreted or the protein(s) of interest could have unwanted target sites.

c)Des études pharmacologiques secondaires doivent être prises en compte pour évaluer les effets physiologiques potentiels qui ne sont pas liés à l’effet thérapeutique souhaité du médicament de thérapie cellulaire somatique, du produit d’ingénierie tissulaire ou de substances additionnelles, étant donné que des molécules biologiquement actives autres que la ou les protéines présentant un intérêt peuvent être sécrétées ou que la ou les protéines d’intérêt peuvent avoir des sites cibles non souhaités.


Another success in the stock-breeding sector involved the isolation of genes controlling the synthesis and secretion of one of the constituents of milk (casein), which makes it possible to envisage the possibility, in the fairly long term, of modifying the composition of milk by means of genetic manipulation.

Toujours dans le secteur de l'elevage, des genes commandant la synthese et la secretion d'un des elements du lait (la caseine) ont ete isoles, et il devient possible d'envisager, a plus ou moins long terme, une modification de la composition du lait par manipulation genetique.


Another success in the stock-breeding sector involved the isolation of genes controlling the synthesis and secretion of one of the constituents of milk (casein), which makes it possible to envisage the possibility, in the fairly long term, of modifying the composition of milk by means of genetic manipulation.

Toujours dans le secteur de l'elevage, des genes commandant la synthese et la secretion d'un des elements du lait (la caseine) ont ete isoles, et il devient possible d'envisager, a plus ou moins long terme, une modification de la composition du lait par manipulation genetique.




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Date index: 2021-06-06
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