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All meat
All-meat sausage
Assistant meat and meat products distribution manager
Assistant wholesale merchant in meat and meat products
Bacon
Cold meats
Corned beef
Cutting premises
Cutting-up premises
EU energy label
Energy label
European Energy Label
European Union energy label
Foie gras
Frogs' legs
Goose liver
Ham
Import export specialist in meat and meat products
Label
Meat
Meat and meat products distribution manager
Meat and meat products logistics planner
Meat extract
Meat industry
Meat paste
Meat processing industry
Meat product
Prepared meats
Processed meat product
Pâté
Sausage
Senior export specialist in meat and meat products
Slaughterhouse
Trainee meat and meat products distribution manager
Wholesale merchandiser in meat and meat products
Wholesale merchant in meat and meat products

Vertaling van "label all meat " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
Handling, Packaging and Labelling of Meat, Poultry and Fish for Food Services

Manutention, conditionnement et étiquetage de la viande, de la volaille et du poisson pour les services d'alimentation


customs compliance specialist in meat and meat products | international trade compliance specialist in meat and meat products | import export specialist in meat and meat products | senior export specialist in meat and meat products

spécialiste en import-export de viandes et de produits à base de viande


meat product [ bacon | cold meats | corned beef | foie gras | frogs' legs | goose liver | ham | meat extract | meat paste | pâté | prepared meats | processed meat product | sausage ]

produit carné [ bacon | charcuterie | corned beef | cuisse de grenouille | extrait de viande | foie gras | jambon | lard | pâté de viande | produit à base de viande | produit transformé à base de viande | saucisse ]


assistant meat and meat products distribution manager | trainee meat and meat products distribution manager | meat and meat products distribution manager | meat and meat products logistics planner

responsable de la logistique distribution de viandes et de produits à base de viande


assistant wholesale merchant in meat and meat products | wholesale merchandiser in meat and meat products | trader, wholesale in meat and meat products | wholesale merchant in meat and meat products

négociant grossiste en viandes et produits à base de viande | négociant grossiste en viandes et produits à base de viande/négociante grossiste en viandes et produits à base de viande | négociante grossiste en viandes et produits à base de viande




energy label | EU energy label | European Energy Label | European Union energy label | label

étiquette énergétique | étiquette énergétique de l'UE


meat processing industry [ cutting premises | cutting-up premises | slaughterhouse | meat industry(UNBIS) ]

industrie de la viande [ abattoir | atelier de découpe ]




all-meat sausage

saucisse tout viande [ saucisse pure viande ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
15. Urges the Commission to empower consumers by extending the rules relating to the labelling of fresh and frozen meat by country of origin to fresh and frozen meat from equines and to all processed meat-derived products; urges the Commission to undertake an impact assessment on a mandatory method of labelling for meat and dairy products;

15. prie instamment la Commission de donner aux consommateurs les moyens d'agir en étendant les règles relatives à l'étiquetage des viandes fraîches ou congelées par pays d'origine à la viande d'équidés fraîche ou congelée et à tous les produits transformés à base de viande; demande instamment à la Commission de réaliser une analyse d'impact sur une méthode d'étiquetage obligatoire pour la viande et les produits laitiers;


25. Urges the Commission to empower consumers by extending the rules relating to the labelling of fresh and frozen meat by country of origin to fresh and frozen meat from equines and to all processed meat derived products; urges the Commission to undertake an impact assessment on a mandatory method of labelling for meat and dairy products;

25. prie instamment la Commission de donner aux consommateurs les moyens d'agir en étendant les règles relatives à l'étiquetage des viandes fraîches ou congelées par pays d'origine à la viande d'équidés fraîche ou congelée et à tous les produits dérivés de la viande transformée; demande instamment à la Commission de réaliser une analyse d'impact sur une méthode d'étiquetage obligatoire pour la viande et les produits laitiers;


C. whereas on 17 December 2013 the Commission duly published its report regarding the mandatory indication of the country of origin or place of provenance for meat used as an ingredient, and an accompanying staff working document entitled ‘Origin labelling for meat used as an ingredient: consumers’ attitude, feasibility of possible scenarios and impacts’;

C. considérant que, le 17 décembre 2013, la Commission a dûment publié son rapport concernant l'indication obligatoire du pays d'origine ou du lieu de provenance pour la viande utilisée comme ingrédient et un document de travail de ses services l'accompagnant, intitulé «Indication de l'origine pour la viande utilisée comme ingrédient: attitudes des consommateurs, scénarios possibles et incidences»;


– having regard to the Commission report of 17 December 2013 regarding the mandatory indication of the country of origin or place of provenance for meat used as an ingredient (COM(2013)0755), and the accompanying Commission staff working document of 17 December 2013 entitled ‘Origin labelling for meat used as an ingredient: consumers’ attitude, feasibility of possible scenarios and impacts’ (SWD(2013)0437),

– vu le rapport du 17 décembre 2013 de la Commission concernant l'indication obligatoire du pays d'origine ou du lieu de provenance pour la viande utilisée comme ingrédient (COM(2013)0755), et le document de travail du 17 décembre 2013 des services de la Commission l'accompagnant, intitulé «Indication de l'origine pour la viande utilisée comme ingrédient: attitudes des consommateurs, scénarios possibles et incidences» (SWD(2013)0437)


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– having regard to the question to the Commission on country-of-origin labelling for meat in processed food (O-000091/2014 – B8-0101/2015),

– vu la question à la Commission sur l'indication du pays d'origine de la viande dans les aliments transformés (O-00091/2014 – B8-0101/2015),


Taking into account the latest problems in relation to the labelling of meat products that have affected the functioning of the food chain, the European Parliament and the Council expected the report to be adopted as early as possible during the second semester of 2013 and it was finally adopted on 17 December 2013.

Compte tenu des récents problèmes liés à l’étiquetage des produits à base de viande qui ont affecté le fonctionnement de la chaîne alimentaire, le Parlement européen et le Conseil s’attendaient à ce qu’un tel rapport soit adopté le plus tôt possible au cours du second semestre de 2013, et il a finalement été adopté le 17 décembre 2013.


The food business operator who packs or labels the meat in accordance with Articles 5, 6 or 7 shall ensure the correlation between the batch code identifying the meat supplied to the consumer or mass caterer and the relevant batch or batches of meat from which the pack or labelled batch is constituted.

L’exploitant du secteur alimentaire qui conditionne ou étiquette la viande conformément aux articles 5, 6 ou 7 garantit la correspondance entre le code du lot identifiant la viande fournie au consommateur ou à la collectivité et le ou les lots de viande concernés qui composent le colis ou le lot étiqueté.


Article 26(2) of Regulation (EU) No 1169/2011 sets out the obligation to indicate the country of origin or place of provenance on the label of meat falling within the Combined Nomenclature codes listed in Annex XI to that Regulation, i.e. fresh, chilled and frozen meat of swine, sheep or goats and poultry.

L’article 26, paragraphe 2, du règlement (UE) no 1169/2011 prévoit l’obligation d’indiquer le pays d’origine ou le lieu de provenance sur l’étiquette des viandes relevant des codes de la nomenclature énumérés à l’annexe XI dudit règlement, à savoir les viandes fraîches, réfrigérées et congelées des animaux des espèces porcine, ovine, caprine et des volailles.


1. Without prejudice to Article 3(1) of Directive 2000/13/EC and Articles 13, 14 and 15 of Regulation (EC) No 1760/2000, at each stage of production and marketing, operators shall label the meat of bovine animals aged 12 months or less with the following information:

1. Sans préjudice de l’article 3, paragraphe 1, de la directive 2000/13/CE et des articles 13, 14 et 15 du règlement (CE) no 1760/2000, à chaque étape de la production et de la commercialisation, les opérateurs apposent sur les viandes issues de bovins âgés de douze mois au plus des étiquettes comportant les informations ci-après:


It does not apply, therefore, to the labelling of meat cuts and anatomical parts which are sold without further processing.

Dès lors elle ne s'applique pas pour l'étiquetage des découpes de viande et des pièces anatomiques, quand elles sont commercialisées en l'état.




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'label all meat' ->

Date index: 2024-11-16
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