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Any
Asphyxia by
Aspiration and inhalation of food
At market
At market order
At the market
At the market order
By food in oesophagus
Choked on
Cybermarketing
Digital marketing
Dispose non-food waste within the food industry
Disposing of non-food waste within the food industry
E-marketing
Electronic marketing
FMI
Food
Food Marketing Institute
Food and Grocery Chain Stores of America
Food provenance
Get rid of non-food waste within the food industry
Including bone or seed
Internet marketing
Interruption of respiration
Market order
Market price order
Market station
National Association of Food Chains
Netmarketing
Obstruction of pharynx by food
Obstruction of respiration
Online marketing
Provenance of food
Recycle non-food waste within the food industry
Spot market food prices
Stall holder
Street food trader
Street food vendor
Street market food vendor
Suffocation by
Super Market Institute
Test market food
Traceability in food industry
Webmarketing
Wholesale food market

Traduction de «marketing food » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous


stall holder | street food trader | street food vendor | street market food vendor

cuisinier de rue | restauratrice de rue | cuisinier de rue/cuisinière de rue | cuisinière de rue


spot market food prices

cours au comptant des produits alimentaires


Food Marketing Institute [ FMI | National Association of Food Chains | Food and Grocery Chain Stores of America | Super Market Institute ]

Food Marketing Institute [ FMI | National Association of Food Chains | Food and Grocery Chain Stores of America | Super Market Institute ]




get rid of non-food waste within the food industry | recycle non-food waste within the food industry | dispose non-food waste within the food industry | disposing of non-food waste within the food industry

éliminer des déchets non alimentaires dans l’industrie alimentaire


asphyxia by | choked on | suffocation by | food [including bone or seed] | aspiration and inhalation of food [any] (into respiratory tract) NOS compression of trachea | interruption of respiration | obstruction of respiration | by food in oesophagus | obstruction of pharynx by food (bolus)

arrêt de la respiration | compression de la trachée | obstruction de la respiration | par des aliments dans l'œsophage | asphyxie | étouffement | suffocation | dû(e) à des aliments [y compris os ou graine contenus dans les aliments] | aspiration et inhalation d'aliments (dans les voies respiratoires) SAI obstruction du pharynx par des aliments (bol alimentaire)


food traceability, processes for traceability in the food industry | provenance of food | food provenance | traceability in food industry

traçabilité dans l’industrie alimentaire


market order | at the market | at market | at the market order | at market order | market price order

ordre au prix du marché | ordre au cours du marché


e-marketing | electronic marketing | digital marketing | Webmarketing | cybermarketing | online marketing | Internet marketing | Netmarketing

cybermarketing | webmarketing | marketing en ligne | marketing sur Internet | marketing Internet | marketing numérique | marketing électronique | e-marketing
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
(6) A test market food shall, for the purposes of subsection (3), cease to be a test market food upon the expiration of 12 cumulative months after the date on which it was first offered for sale as a test market food but any test market food that was acquired for resale by a person, other than the person who filed the notice of intention referred to in subsection (5), before the expiration of those 12 cumulative months, shall continue to be a test market food for the purposes of subsection (3) until it is sold.

(6) Aux fins de l’application du paragraphe (3), un produit alimentaire d’essai cesse d’en être un à la fin d’une période de 12 mois après la date à laquelle il a été pour la première fois offert en vente à titre de produit d’essai, mais un produit alimentaire d’essai acheté pour la revente par une autre personne que celle qui a déposé l’avis d’intention dont il est question au paragraphe (5), avant la fin de ladite période demeure un produit d’essai aux fins du paragraphe (3) jusqu’à ce qu’il soit vendu à un consommateur.


(5) Subsection (3) does not apply to a test market food unless the person who intends to conduct the test marketing of the food has, six weeks prior to conducting the test marketing, filed with the President of the Canadian Food Inspection Agency a notice of intention in a form acceptable to the President.

(5) Le paragraphe (3) ne s’applique pas à un produit alimentaire d’essai, sauf si la personne qui a l’intention de sonder le marché du produit a déposé, auprès du président de l’Agence canadienne d’inspection des aliments, six semaines avant de sonder le marché, un avis d’intention établi en une forme que celui-ci juge acceptable.


(3) Subject to subsections (4) to (6), subsection (2) does not apply to a local food or test market food if

(3) Sous réserve des paragraphes (4) à (6), un produit alimentaire local ou un produit alimentaire d’essai est exempté de l’application des dispositions du paragraphe (2)


According to existing data, 50% to 60% of the food for sale in Canada or Quebec's food markets, food that we eat contentedly three times a day, sometimes even four, contain genetically modified organisms.

Selon les données actuelles, 50 à 60 p. 100 des aliments qui se retrouvent sur les tablettes des marchés d'alimentation au Canada et au Québec, les aliments que nous mangeons allègrement trois fois par jour, quelquefois même quatre, contiennent des organismes génétiquement modifiés.


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So far, no European or foreign food business operator has applied for an authorisation to market food produced by using the cloning technique.

Jusqu’à présent, aucun exploitant du secteur alimentaire européen ou extraeuropéen n'a demandé une autorisation de mise sur le marché de denrées alimentaires produites au moyen de la technique du clonage.


It also extends to water used by businesses to manufacture, process, preserve or market food for human consumption, unless national authorities consider that the quality of the water is of a sufficiently high standard that it does not affect the safety of the final food product itself.

Elle s’étend aussi aux eaux utilisées dans les entreprises pour la fabrication, la transformation, la conservation ou la commercialisation d’aliments destinés à la consommation humaine, à moins que les autorités nationales considèrent que la qualité des eaux est suffisamment bonne pour ne pas affecter la salubrité de la denrée alimentaire finale.


However, food business operators should assume their responsibilities under general food law and comply with the fundamental requirement to market food which is safe and not harmful to health and utilise such statements on their own recognisance.

Par ailleurs, les exploitants du secteur alimentaire doivent s’acquitter des obligations qui leur incombent en vertu de la législation générale en matière de denrées alimentaires, ne peuvent commercialiser que des denrées alimentaires qui sont sûres et ne nuisent pas à la santé, et doivent assumer toute la responsabilité en cas d’utilisation de mentions de cette nature.


2. Food information law shall aim to achieve in the Union the free movement of legally produced and marketed food, taking into account, where appropriate, the need to protect the legitimate interests of producers and to promote the production of quality products.

2. La législation concernant l’information sur les denrées alimentaires vise à établir, dans l’Union, la libre circulation des denrées alimentaires légalement produites et commercialisées, compte tenu, le cas échéant, de la nécessité de protéger les intérêts légitimes des producteurs et de promouvoir la fabrication de produits de qualité.


2. Food information law shall aim to achieve in the Union the free movement of legally produced and marketed food, taking into account, where appropriate, the need to protect the legitimate interests of producers and to promote the production of quality products.

2. La législation concernant l’information sur les denrées alimentaires vise à établir, dans l’Union, la libre circulation des denrées alimentaires légalement produites et commercialisées, compte tenu, le cas échéant, de la nécessité de protéger les intérêts légitimes des producteurs et de promouvoir la fabrication de produits de qualité.


2. Food information law shall aim to achieve in the Union the free movement of legally produced and marketed food, taking into account, where appropriate, the need to protect the legitimate interests of producers and to promote the production of quality products.

2. La législation concernant l’information sur les denrées alimentaires vise à établir, dans l’Union, la libre circulation des denrées alimentaires légalement produites et commercialisées, compte tenu, le cas échéant, de la nécessité de protéger les intérêts légitimes des producteurs et de promouvoir la fabrication de produits de qualité.


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