Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Assess wheat for milling
Brands of tobacco leaves
Cone wheat
Cover a variety of health conditions
Cover variety of health conditions
Deal with a variety of health conditions
Development of Wheat Varieties for Marginal Areas
Durum wheat
Dysphonia
Egyptian wheat US
Flint wheat
Grade wheat for milling
Grading wheat for milling
Hard wheat
High-yielding variety of wheat
Macaroni wheat
Poulard wheat
Psychogenic aphonia
Rivet
Scab-resistant wheat variety
Select wheat for milling
The variety of tobacco leaves
Tobacco leaf varieties
Treat a variety of health conditions
Turgid wheat
Unprescribed wheat variety
Variety of tobacco leaves

Vertaling van "varieties wheat " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
high-yielding variety of wheat

variété de blé à haut rendement


unprescribed wheat variety

variété de blé non prescrite


scab-resistant wheat variety

variété de blé résistante à la gale


Development of Wheat Varieties for Marginal Areas

Sélection de variétés de blé adaptée aux terres marginales


assess wheat for milling | grading wheat for milling | grade wheat for milling | select wheat for milling

trier le blé meunier


durum wheat | flint wheat | hard wheat | macaroni wheat

blé à grains durs | blé d'Afrique | blé dur | blé durum | froment dur


cone wheat | Egyptian wheat US | poulard wheat | rivet | turgid wheat

blé poulard


Definition: In the commonest varieties there is loss of ability to move the whole or a part of a limb or limbs. There may be close resemblance to almost any variety of ataxia, apraxia, akinesia, aphonia, dysarthria, dyskinesia, seizures, or paralysis. | Psychogenic:aphonia | dysphonia

Définition: Dans les formes les plus fréquentes de ces troubles, il existe une perte de la capacité à bouger une partie ou la totalité d'un membre ou de plusieurs membres. Les manifestations de ce trouble peuvent ressembler à celles de pratiquement toutes les formes d'ataxie, d'apraxie, d'akinésie, d'aphonie, de dysarthrie, de dyskinésie, de convulsions ou de paralysie. | Aphonie | Dysphonie | psychogène


cover variety of health conditions | treat a variety of health conditions | cover a variety of health conditions | deal with a variety of health conditions

pouvoir intervenir pour divers états de santé


the variety of tobacco leaves | tobacco leaf varieties | brands of tobacco leaves | variety of tobacco leaves

variétés de feuilles de tabac
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
7. Notes that it can take on average 10 years to develop a new variety of wheat, rape or any other crop, and that it is therefore important to develop and use new plant-breeding techniques which respond to societal and agricultural demands and to be open to the technologies available in order to meet those needs and enhance the competitiveness of the agriculture and horticulture sectors; expresses concern at the Commission’s delay in assessing new breeding techniques, and calls on the Commission, as a matter of urgency, to clarify their regulatory status;

7. observe qu'il faut compter en moyenne dix ans pour produire de nouvelles variétés de blé, de colza ou d'autres cultures, et qu'il est donc essentiel de développer et d'utiliser de nouvelles techniques de sélection végétale, qui répondent aux demandes de la société et de l'agriculture, et de faire preuve d'ouverture à l'égard des techniques disponibles en vue de satisfaire ces besoins et d'augmenter ainsi la compétitivité des secteurs agricole et horticole; manifeste son inquiétude devant le retard pris par la Commission dans l'évaluation des nouvelles techniques de sélection et invite cette dernière à clarifier d'urgence leur statut ...[+++]


'gluten' means a protein fraction from wheat, rye, barley, oats or their crossbred varieties and derivatives thereof and which is insoluble in water and 0,5 M sodium chloride solution; [Am. 45]

'gluten«, une fraction protéique du blé, du seigle, de l'orge, de l'avoine ou de leurs variétés croisées et de leurs dérivés, qui est insoluble dans l'eau et dans une solution de chlorure de sodium à 0,5 M; [Am. 45]


1. In addition to the requirements of Article 9, food intended for people intolerant to gluten consisting of or containing one or more ingredients made from wheat, rye, barley, oats or their crossbred varieties which have been especially processed to reduce gluten, shall contain a level of gluten not exceeding 100 mg/kg in the food as sold to the final consumer.

1. Outre qu'ils respectent les exigences de l'article 9, les aliments destinés aux personnes souffrant d'une intolérance au gluten et constitués d'un ou de plusieurs ingrédients fabriqués à partir de blé, de seigle, d'orge, d'avoine ou de leurs variétés croisées et spécialement traités pour réduire leur teneur en gluten, ou contenant de tels ingrédients, ont une teneur en gluten qui ne dépasse pas 100 mg/kg dans l'aliment vendu au consommateur final.


(hc) ‘gluten’ means a protein fraction from wheat, rye, barley, oats or their crossbred varieties and derivatives thereof and which is insoluble in water and 0.5 M sodium chloride solution;

h quater) "gluten", une fraction protéique du blé, du seigle, de l'orge, de l'avoine ou de leurs variétés croisées et de leurs dérivés, qui est insoluble dans l'eau et dans une solution de chlorure de sodium à 0,5 M;


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
In addition to the requirements of Article 9, food intended for people intolerant to gluten consisting of or containing one or more ingredients made from wheat, rye, barley, oats or their crossbred varieties which have been especially processed to reduce gluten, shall contain a level of gluten not exceeding 100 mg/kg in the food as sold to the final consumer.

Outre qu'ils respectent les exigences de l'article 9, les aliments destinés aux personnes souffrant d’une intolérance au gluten et constitués d’un ou de plusieurs ingrédients fabriqués à partir de blé, de seigle, d’orge, d’avoine ou de leurs variétés croisées et spécialement traités pour réduire leur teneur en gluten, ou contenant de tels ingrédients, ont une teneur en gluten qui ne dépasse pas 100 mg/kg dans l’aliment vendu au consommateur final.


1. Member States shall publish the list of selected varieties which are eligible at national or regional level to the special quality premium for durum wheat, by 1 October at the latest for winter varieties, and by 31 December at the latest for spring varieties, of the year preceding the year in respect of which the premium is granted.

1. Les États membres publient la liste des variétés sélectionnées admissibles, au niveau national ou régional, au bénéfice de la prime spéciale à la qualité pour le blé dur, en ce qui concerne les variétés d'hiver au plus tard le 1er octobre et en ce qui concerne les variétés de printemps au plus tard le 31 décembre de l'année précédant celle au titre de laquelle la prime est octroyée.


1. Member States shall publish the list of selected varieties which are eligible for the special quality premium for durum wheat in respect of the year 2005, by 1 October 2004 at the latest for winter varieties and by 31 December 2004 at the latest for spring varieties.

1. Les États membres publient la liste des variétés sélectionnées admissibles au bénéfice de la prime spéciale à la qualité pour le blé dur pour l'année 2005, au plus tard le 1er octobre 2004 en ce qui concerne les variétés d'hiver et au plus tard le 31 décembre 2004 en ce qui concerne les variétés de printemps.


Only durum wheat varieties with an index equal to or higher than 98 shall be eligible for the specific quality premium for durum wheat.

Seules les variétés de blé dur dont l'indice est égal ou supérieur à 98 sont admissibles au bénéfice de la prime spéciale à la qualité pour le blé dur.


The representative varieties shall be the most certified durum wheat varieties.

Les variétés représentatives sont les variétés de blé dur les plus certifiées.


1. Member States listed in Article 74(1) of Regulation (EC) No 1782/2003 shall establish the list of durum wheat varieties eligible for the special quality premium provided for in Article 72 of that Regulation in accordance with the variety screening method laid down in paragraphs 2 to 5 of this Article.

1. Les États membres mentionnés à l'article 74, paragraphe 1, du règlement (CE) no 1782/2003 établissent la liste des variétés de blé dur admissibles au bénéfice de la prime spéciale à la qualité visée à l'article 72 dudit règlement conformément à la méthode d'examen des variétés prescrites aux paragraphes 2 à 5 du présent article.




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'varieties wheat' ->

Date index: 2023-01-24
w