Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Control quality standards of food
Ensure food quality
Ensure quality in food
Ensure safety of food
Exert quality control to food processing
Exert quality control to processing food
Exert quality management to processing food
Exert quality supervision to processing food
Guarantee quality of food served
ISQC
Integrated food-chain monitoring
Integrated quality control system
International Standard on Quality Control
Quality control standard
Serve food according to quality standards
Supervise food quality
Supervise quality of food

Vertaling van "Control quality standards food " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
control quality standards of food | supervise quality of food | ensure safety of food | supervise food quality

de normen van de warenwet naleven | de voedselveiligheid bewaken | toezicht houden op de voedselkwaliteit | zorgen dat voedsel veilig en hygiënisch bewaard en bereid wordt


exert quality control to food processing | exert quality supervision to processing food | exert quality control to processing food | exert quality management to processing food

kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren


ensure quality in food | serve food according to quality standards | ensure food quality | guarantee quality of food served

voedselkwaliteit garanderen | voedselkwaliteit waarborgen


International Standard on Quality Control | ISQC [Abbr.]

International Standard on Quality Control


integrated food-chain monitoring | integrated quality control system

Integrale ketenbewaking | IKB [Abbr.]


quality control standard

monsterplaat van glaskwaliteit | standaardmonster
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
EUROVOC descriptor: medicine health control quality standard safety standard cytology surgery

Eurovoc-term: geneeskunde gezondheidsinspectie kwaliteitsnorm veiligheidsnorm cytologie chirurgie


3. ‘Eligible products’ means products for human consumption that comply with relevant national policies and legislation of the country of operation, including, as appropriate, applicable international food safety and quality standards as well as products that contribute to meeting food needs and protecting livelihoods in emergency and early recovery situations.

3. „In aanmerking komende producten”: producten voor menselijke consumptie die overeenstemmen met beleid en wetgeving van het betrokken land, met inbegrip van in voorkomend geval de toepasselijke internationale normen voor voedselveiligheid en -kwaliteit, alsook producten die tegemoetkomen aan levensmiddelenbehoeften en de bescherming van de leefwereld in noodsituaties en situaties van beginnend herstel.


* Good manufacturing practice: those aspects of quality assurance that ensure materials and articles conform to quality standards, do not endanger human health or cause an unacceptable change in the composition of the food.

* Goede fabricagemethoden: die aspecten van kwaliteitsborging die garanderen dat materialen en voorwerpen aan de kwaliteitsnormen voldoen, geen gevaar voor de gezondheid van de mens opleveren en niet tot een onaanvaardbare wijziging in de samenstelling van de levensmiddelen leiden.


Fork to farm’ — food (including seafood), health and well being: Consumer, societal, cultural, industrial and health as well as traditional aspects of food and feed, including behavioural and cognitive sciences; nutrition, diet-related diseases and disorders, including childhood and adult obesity and allergies; nutrition in relation to the prevention of diseases (including increased knowledge of the health bringing compounds and properties of food); innovative food and feed processing technologies (including packaging and technologies from non-food fields); improved quality ...[+++]

„Van riek tot vork”: voeding (met inbegrip van schaal- en schelpdieren) gezondheid en welzijn: voor consument, maatschappij, cultuur, industrie en gezondheid relevante en traditionele aspecten van voeding en diervoeders, met inbegrip van gedrags- en cognitieve wetenschappen; voeding, voedingsgerelateerde ziekten en aandoeningen, waaronder obesitas bij kinderen en volwassenen en allergieën; voeding en ziektepreventie (inclusief betere kennis van de gezondheidsbevorderende bestanddelen en de eigenschappen van voedingsmiddelen); innovatieve technologie voor de verwerking van voedingsmiddelen en diervoeders (inclusief verpakking en techno ...[+++]


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
The JRC gives training courses on diverse food and feed safety and quality issues. In particular, on specific aspects of the implementation of the ISO/IEC 17025 quality standard, as required for official food and feed control laboratories.

Het GCO geeft opleidingen over de veiligheid van levensmiddelen en diervoeders en kwaliteitszorg (en met name over specifieke aspecten van de toepassing van kwaliteitsnorm ISO/IEC 17025 in laboratoria waar officiële controles van levensmiddelen en diervoeders worden uitgevoerd).


‘good manufacturing practice (GMP)’ means those aspects of quality assurance which ensure that materials and articles are consistently produced and controlled to ensure conformity with the rules applicable to them and with the quality standards appropriate to their intended use by not endangering human health or causing an unacceptable change in the composition of the food ...[+++]

„goede fabricagemethoden”: die aspecten van kwaliteitsborging die garanderen dat materialen en voorwerpen consequent worden geproduceerd en gecontroleerd zodat zij aan de desbetreffende voorschriften en aan de passende kwaliteitsnormen voor het beoogde gebruik voldoen, doordat zij geen gevaar voor de gezondheid van de mens opleveren, niet tot een onaanvaardbare wijziging in de samenstelling van de levensmiddelen leiden of niet tot een aantasting van de organoleptische eigenschappen ervan leiden;


The criteria are: ability to interpret instructions and to communicate information/instructions; ability to follow a defined work sequence; awareness of on-the-job safety and safety for customers; compliance with quality standards; attention in handling products; ability to control one's own work; ability to detect problems and avoid mistakes; creativity in formulating work-improvement proposals; abilit ...[+++]

De criteria zijn: het vermogen om instructies te interpreteren en informatie/instructies te kunnen meedelen; het vermogen om een welbepaalde volgorde van handelingen te volgen; verantwoordelijkheidszin ten aanzien van veiligheid op de werkplek en de veiligheid van de klant; de kwaliteitsnormen in acht nemen; omzichtigheid betrachten bij het hanteren van producten; het vermogen om eigen werk te controleren; het vermogen om problemen op te sporen en fouten te voorkomen; blijk geven van creativiteit en het formuleren van voorstellen tot verbetering van het werk; het vermogen om fouten ter plaatse te corrigeren; samenwerking met col ...[+++]


Work needs to continue, to strengthen the future paying agency and the Ministry of Agriculture in developing CAP systems including the Integrated Administration and Control System, also to develop capacity in the veterinary field, strengthen the Plant Protection Inspectorate and border controls, and ensure that food quality standards are met.

De werkzaamheden moeten doorgaan om het toekomstige betaalorgaan en het ministerie van Landbouw te ondersteunen bij het opzetten van GLB-systemen, waaronder het geïntegreerde beheers- en controlesysteem, en ook om capaciteit op veterinair gebied op te bouwen, de Inspectie plantbescherming en de grenscontroles te versterken en de naleving van voedselveiligheidsnormen te garanderen.


In most countries, including the EU Member States, only few formal requirements regarding quality standards apply to forensic laboratories. This contrasts sharply with the situation in the food and beverages sector, the control of meat, the admission of new medicines, drinking water, etc.

In de meeste landen - ook binnen de Unie - moeten forensische laboratoria slechts aan een klein aantal formele kwaliteitsnormen voldoen, terwijl voor andere sectoren strenge voorschriften op dit gebied gelden (levensmiddelen, controle op de kwaliteit van vlees, toelating van nieuwe geneesmiddelen, drinkwater enz.).


In most countries, including the EU Member States, only few formal requirements regarding quality standards apply to forensic laboratories. This contrasts sharply with the situation in the food and beverages sector, the control of meat, the admission of new medicines, drinking water, etc.

In de meeste landen - ook binnen de Unie - moeten forensische laboratoria slechts aan een klein aantal formele kwaliteitsnormen voldoen, terwijl voor andere sectoren strenge voorschriften op dit gebied gelden (levensmiddelen, controle op de kwaliteit van vlees, toelating van nieuwe geneesmiddelen, drinkwater enz.).




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Control quality standards food' ->

Date index: 2022-11-23
w