This priority area is aimed at assuring the health and well-being of European citizens through a better understanding of th
e influence of food intake and environmental factors on human health and to provide them with safer, high quality and health-promoting foods, including seafoods, relying on fully contro
lled and integrated production systems originating in agriculture, aquaculture and fisheries. By re-addressing the classical approach "from farm to fork", this thematic priority area aims at
...[+++] ensuring that consumer protection is the main driver for developing new and safer food and feed production chains, i.e". from fork to farm", relying in particular on biotechnology tools taking into account the latest results of genomics research .Door de klassieke "van grond tot mond"-benadering om te keren, moet dit prioritair thematisch gebied ervoor zorgen dat de bescherming van de consument de belangrijkste drijfveer wordt voor de t
otstandbrenging van nieuwe en veiligere voedingsmiddelen- en diervoederp
roductieketens, met name op basis van innovatie uit zowel de biotechnologie ( rekening houdend met de meest recente resultaten van het genoomonderzoek) alsook onderzoek en vernieuwing op het gebied van de geïnteg
...[+++]reerde en biologische landbouw . Bij elke kwestie die de bescherming van de volksgezondheid raakt, dient het beginsel van de "nultolerantie" te allen tijde te prevaleren.