Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Administer product separation in the sugar industry
Detach by-products of pressed cocoa
Handle product separation in the sugar industry
Handling product separation in the sugar industry
Partition by-products of pressed cocoa
Press for extracting cocoa butter from the cocoa mass
Separate by-products of pressed cocoa
Separate the by-products of pressed cocoa
Stock cocoa pressing products
Store cocoa pressing products
Storing cocoa pressing products
Use product separation in the sugar industry
Warehouse cocoa pressing products

Vertaling van "Separate the by-products pressed cocoa " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
partition by-products of pressed cocoa | separate the by-products of pressed cocoa | detach by-products of pressed cocoa | separate by-products of pressed cocoa

bijproducten van geperste cacao scheiden


stock cocoa pressing products | storing cocoa pressing products | store cocoa pressing products | warehouse cocoa pressing products

cacaopersproducten opslaan


administer product separation in the sugar industry | handling product separation in the sugar industry | handle product separation in the sugar industry | use product separation in the sugar industry

omgaan met productscheiding in de suikerindustrie


wastes from the production of alcoholic and non-alcoholic beverages (except coffee, tea and cocoa) | wastes from the production of alcoholic and non-alcoholic beverages (excluding coffee, tea and cocoa)

afval van de productie van alcoholische en niet-alcoholische dranken (exclusief koffie,thee en chocolademelk)


press for extracting cocoa butter from the cocoa mass

cacaopers | wringmachine


wastes from the production of alcoholic and non-alcoholic beverages (excluding coffee, tea and cocoa)

afval van de produktie van alcoholische en niet-alcoholische dranken (exclusief koffie, thee en chocolademelk)
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Only in the case that oxygen-18 measurement of the water of the must is foreseen, an aliquot of must may be taken separately and preserved after pressing the whole grape sample.

Slechts indien het zuurstof-18-gehalte van het water van de most moet worden gemeten, dient na de persing van het hele druivenmonster een apart aliquot van de most te worden genomen en bewaard.


On the basis of the information available, it does not appear necessary for the protection of public health to set a maximum level of OTA in dried fruit other than dried vine fruit, cocoa and cocoa products, meat products, including edible offal and blood products and liqueur wines as they are not a significant contributor to OTA exposure and high levels of OTA have been found only seldom in those commodities.

Op grond van de beschikbare informatie blijkt het voor de bescherming van de volksgezondheid niet nodig dat een maximumgehalte aan OTA in andere gedroogde vruchten dan gedroogde druiven, cacao en cacaoproducten, vleesproducten, met inbegrip van eetbare slachtafvallen en bloedproducten, en likeurwijnen wordt vastgesteld, aangezien zij niet op significante wijze bijdragen aan de blootstelling aan OTA en hoge gehalten aan OTA slechts zelden in die goederen zijn aangetroffen.


The appropriateness of setting a maximum level for OTA in foodstuffs such as dried fruit other than dried vine fruit, cocoa and cocoa products, spices, meat products, green coffee, beer and liquorice, as well as a review of the existing maximum levels, in particular for OTA in dried vine fruit and grape juice, will be considered in the light of the recent EFSA scientific opinion.

De noodzaak om een maximumgehalte aan OTA vast te stellen voor levensmiddelen zoals andere gedroogde vruchten dan gedroogde druiven, cacao en cacaoproducten, specerijen, vleesproducten, groene koffie, bier en zoethout, alsmede een aanpassing van de bestaande maximumgehalten, in het bijzonder voor OTA in gedroogde druiven en druivensap, wordt in het licht van het recente wetenschappelijk advies van de EFSA beoordeeld.


For the specific cocoa and chocolate products the defxinitions set out in points A. 2, 3 and 4 of Annex I to Directive 2000/36/EC of the European Parliament and of the Council of 23 June 2000 relating to cocoa and chocolate products intended for human consumption (OJ L 197, 3.8.2000, p. 19) apply.

Voor de specifieke cacao- en chocoladeproducten zijn de definities die zijn vastgesteld in de punten A.2, A.3 en A.4 van bijlage I bij Richtlijn 2000/36/EG van het Europees Parlement en de Raad van 23 juni 2000 inzake cacao- en chocoladeproducten voor menselijke consumptie (PB L 197 van 3.8.2000, blz. 19) van toepassing.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Italy and Spain prohibit the marketing under the name 'chocolate' of products which, in addition to cocoa butter, also contain other vegetable fats. Such products must be described as 'chocolate substitute'.

Italië en Spanje verbieden de verhandeling onder de benaming "chocolade" van producten die naast cacaoboter nog andere plantaardige vetten bevatten; deze producten moeten als "chocoladesurrogaat" worden aangeduid.


Attention is again drawn to the fact that these cases fell to be decided under the 1973 directive which does not determine to what extent products which, in addition to cocoa butter, also contain other vegetable fats might be marketed under the name 'chocolate'; on the other hand, there is a provision in the 2000 directive (applicable only as from 2003) permitting the addition of other vegetable fats at a rate not exceeding 5%.

Er zij nogmaals op gewezen dat deze gevallen moeten worden beslist op basis van de richtlijn van 1973, waarin niet is vastgesteld in hoeverre producten die naast cacaoboter nog andere plantaardige vetten bevatten, onder de benaming "chocolade" mogen worden verhandeld, terwijl de richtlijn van 2000 (die eerst vanaf 2003 van toepassing is) een regeling bevat volgens welke een toevoeging van maximaal 5 % andere plantaardige vetten is toegestaan.


Advocate General Alber proposes that the Court of Justice of the EC should hold that Spain and Italy have infringed the EC Treaty by prohibiting chocolate products from being marketed under the name 'chocolate' where, in addition to cocoa butter, they also contain other vegetable fats.

Advocaat-generaal Alber stelt het Hof van Justitie van de EG voor om Spanje en Italië wegens schending van het EG-Verdrag te veroordelen, omdat zij verboden hebben chocoladeproducten die naast cacaoboter nog andere plantaardige vetten bevatten, onder de benaming "chocolade" op de markt te brengen.


For example, the labelling of chocolate products containing vegetable fats other than cocoa butter must bear the statement contains vegetable fat in addition to cocoa butter in the same field of vision as the list of ingredients, clearly separated from that list.

De etikettering van chocoladeproducten die andere plantaardige vetten dan cacaoboter bevatten, moet bijvoorbeeld de vermelding bevat naast cacaoboter ook andere plantaardige vetten bevatten in hetzelfde gezichtsveld als de lijst van ingrediënten, duidelijk gescheiden van die lijst.


The most important element of this Directive - which lays down common rules for the composition, manufacturing specifications, packaging and labelling of cocoa and chocolate products - is to authorise the use, in the production of chocolate, of vegetable fats other than cocoa butter up to a limit of 5% of the weight of the finished product.

Het belangrijkse punt in deze richtlijn - die gemeenschappelijke voorschriften vaststelt met betrekking tot de samenstelling, de bereidingsspecificaties, de verpakking en de etikettering van cacao- en chocoladeproducten - is dat wordt toegestaan dat bij de productie van chocolade andere plantaardige vetten dan cacaoboter worden gebruikt, voorzover het om niet meer dan 5% van het gewicht van het eindproduct gaat.


The Commission - with a view to ensuring free circulation of cocoa and chocolate products - is proposing to extend to the entire Community the possibility of allowing the placing on the market of chocolate using vegetable fats other than cocoa butter, up to a limit of 5% of the weight of the finished product and subject to additional labelling requirements for such fats.

Teneinde het vrije verkeer van cacao en chocoladeproducten te waarborgen stelt de Commissie uitbreiding tot de hele Gemeenschap voor van de mogelijkheid om chocolade waarin andere plantaardige vetstoffen dan cacaoboter zijn verwerkt op de markt te brengen, op voorwaarde dat deze stoffen niet meer dan 5% van het gewicht van het eindproduct uitmaken en zij afzonderlijk op het etiket worden vermeld.




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Separate the by-products pressed cocoa' ->

Date index: 2022-03-13
w