Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Fermentation methods of beverages
Fermentation of food processed
Fermentation procedures of food
Fermentation process of tobacco leaves
Fermentation processes of beverages
Fermentation processes of food
Fermentation processing of tobacco leaves
Fermentation systems of beverages
The fermentation process of a beverage
The fermentation process of food
The fermentation process of tobacco leaves

Vertaling van "The fermentation process a beverage " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
fermentation methods of beverages | fermentation systems of beverages | fermentation processes of beverages | the fermentation process of a beverage

gistingsproces van dranken


fermentation process of tobacco leaves | the fermentation process of tobacco leaves | fermentation process of tobacco leaves | fermentation processing of tobacco leaves

gistingsproces van tabaksbladeren


fermentation of food processed | fermentation procedures of food | fermentation processes of food | the fermentation process of food

gistingsproces van voedingswaren


tax on the opening of establishments for the sale of fermented beverages

openingsbelasting op slijterijen van gegiste dranken


five-yearly tax to be paid by certain operators of establishments for the sale of fermented beverages

vijfjarige belasting verschuldigd door bepaalde slijters van gegiste dranken
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
‘As regards the classification of fermented alcohol-based beverages to which distilled alcohol, water and other substances (such as syrup, various aromas and colourings, and, in some cases, a cream base) have been added, see the judgment of the Court of Justice of the European Union in Case C-150/08.

„Zie het arrest van het Hof van Justitie van de Europese Unie in zaak C-150/08 betreffende de indeling van dranken op basis van gegiste alcohol waaraan gedistilleerde alcohol, water en andere stoffen (zoals siroop, diverse aroma's en kleur- en smaakstoffen en, in sommige gevallen, een roombase) zijn toegevoegd.


Fermentation: the fermentation process is induced by adding yeast of the Saccharomyces cerevisiae strain to the juice.

Gisting: het gistingsproces wordt op gang gebracht door Saccharomyces cerevisiae-gist toe te voegen aan het sap.


Production of ‘ecosurfactants’ – the active components of cleaning agents – using a natural fermentation process with fully renewable raw materials instead of fossil resources.

Productie van „ecosurfactanten”, dit zijn de actieve bestanddelen van reinigingsproducten, via een proces van natuurlijke fermentatie waarbij wordt gebruikgemaakt van volledig hernieuwbare grondstoffen in plaats van fossiele brandstoffen.


A description of fermentation processes (culture medium, fermentation condition and downstream processing of the fermentation products) shall be included.

Het gistingsproces (cultuurmedium, gistingsomstandigheden en verdere verwerking van de gistingsproducten) moet worden beschreven.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
[9] Biogas includes all the fermentation processes of biomass: biogas with Co-fermentation, sewage and landfill gas

[8] Biogas heeft betrekking op alle fermentatieprocessen van biomassa: co-fermentatiegas, riool- en stortgas.


It will demonstrate that pig manure can be processed fully to produce energy and secondary raw materials (water and fertilizer), using a new technology that includes the fermentation of manure, processing of bio-gas into ‘green’ energy and heat, and the full separation of recyclable and non-recyclable components.

Het wil aantonen dat varkensmest restloos kan worden verwerkt tot een energiebron en secundaire grondstoffen (water en meststof), dankzij een nieuwe technologie waarbij de mest wordt vergist, het biogas voor de productie van ‘groene’ energie en warmte wordt benut en de recycleerbare componenten volledig van de niet-recycleerbare worden gescheiden.


(f) the length of the production process, including ageing in the establishment of production, reckoned from the start of the fermentation process designed to make the cuvée sparkling, has not been less than 90 days and provided that the duration of fermentation designed to make the cuvée sparkling and the presence of the cuvée on the lees have lasted:

f) de duur van het bereidingsprocédé, met inbegrip van de rijping in de productieonderneming, te rekenen vanaf de gisting die de cuveé mousserend moet maken, niet minder dan 90 dagen is geweest, en op voorwaarde dat de duur van de gisting die de cuvée mousserend moet maken en de duur van de aanwezigheid van de cuveé op de wijnmoer:


The Commission proposes that these latter committees are to have the remit for wine - including sparkling wines, liqueur wines and semi-sparkling wines - as well as partially fermented grape must, spirituous beverages and aromatized wines.

De Europese Commissie stelt namelijk voor deze beheerscomités te belasten met de etiketteringsvoorschriften voor wijn - met inbegrip van mousserende wijn, likeurwijn en parelwijn - alsmede voor gedeeltelijk gegiste druivemost, gedistilleerde dranken en gearomatiseerde wijn.


Last year's successful applicants include a non-invasive method to repair leaks in water pipes; acoustic panels to dampen noise from railways using rubber from old tyres; biodegradable interior panels that can reduce the weight of an aircraft by 15%; a fermentation process that allows CO2 recovery in breweries; and a prefabricated housing system made of locally sourced renewable materials (wood and straw).

Onder de goedgekeurde aanvragen van vorig jaar bevonden zich een niet-invasieve methode om lekken in drinkwaterleidingen te repareren; akoestische panelen om het geluid van spoorwegen te dempen met gebruikmaking van rubber van oude banden; biologisch afbreekbare binnenpanelen die het gewicht van een vliegtuig met 15% kunnen verminderen; een gistingsproces dat CO2-terugwinning in brouwerijen mogelijk maakt en een systeem voor geprefabriceerde woningbouw met duurzame materialen van lokale oorsprong (hout en stro).


The main amendments concern: - the possibility of using grape must with fermentation arrested by the addition of alcohol as an addition to wines and the minimal presence of wines (equal to 75%) in the preparation of aromatized wines and drinks; - the classification of the rules governing the processing involved in making aromatized wines; - the definition of "Glühwein" and "Viiniglögi/Vinglögg" and the introduction of the relevant transitional measures.

De voornaamste wijzigingen hebben betrekking op : - de toevoeging van druivemost, waarvan de gisting door toevoeging van alcohol is gestuit, aan wijn en de minimumhoeveelheid wijn (75 %) die voor de bereiding van gearomatiseerde wijnen en gearomatiseerde dranken moet worden gebruikt, - de classificatie van de regels inzake de behandelingen van gearomatiseerde wijnen, - de definitie van "Glühwein" en "Viiniglögi/Vinglögg" en de invoering van overgangsmaatregelen in dit verband.


w