increase public information and consumer awareness by way of information and promotion campaigns including the EU logo; improve the collection and analysis of relevant statistical data on the whole chain of organic production, processing, distribution and trade, and of other information relevant to the competitiveness of the sector; optimise integration of organic farming into the rural development programmes; strengthen research on organic production, processing methods and m
arketing of organic products, making full use of the possibilities granted within the framework of EU research programmes; define the basic principles of organi
...[+++]c production, both in the context of Regulation (EEC) No. 2092/91 and in international fora such as FAO/WHO Codex Alimentarius and IFOAM; complete and further harmonise the standards for organic production, considering also the need for extending their scope to areas which are not covered for the present; clarify GMO-related issues; adapt inspection rules and improve cooperation among inspection bodies, following a risk based approach for compliance inspections, in order to streamline bureaucratic procedures and ensure product traceability; implement measures to facilitate trade in particular the market access for developing countries, including the improvement of equivalency-based opportunities for trade of organic products with third countries.verbetering van de voorlichting van het publiek en van de bewustmaking van de consument via voorlichtings- en afzetbevorderingscampagnes, inclusief het EU-logo; verbetering van de verzameling en analyse van statistische gegevens over de gehele ke
ten van biologische productie, verwerking, distributie en handel, alsmede van andere informatie die relevant is voor het concurrentievermogen van de sector; optimalisering van de opneming van biologische landbouw in de plattelandsontwikkelingsprogramma's opvoering van het onderzoek naar biologische productie, verwerkingsmethoden en afzet van biologische producten, waarbij ten volle gebruik moet
...[+++] worden gemaakt van de mogelijkheden binnen de onderzoeksprogramma's van de EU definitie van de basisbeginselen van biologische productie, zowel in het kader van Verordening (EEG) nr. 2092/91 als in internationale fora zoals de FAO/WHO-Codex Alimentarius en de IFOAM vervollediging en verdere harmonisatie van de normen voor biologische productie, waarbij tevens moet worden bezien of de werkingssfeer ervan moet worden uitgebreid tot gebieden die thans niet worden bestreken verduidelijking van met GGO's verband houdende vraagstukken aanpassing van de controlevoorschriften en verbetering van de samenwerking tussen controle-instanties aan de hand op basis van een op risico's gebaseerde aanpak voor de controle op het naleven van de voorschriften, ten einde de administratieve procedures te stroomlijnen en de traceerbaarheid van de producten te waarborgen uitvoering van maatregelen ter bevordering van de handel, met name betere markttoegang voor ontwikkelingslanden, waaronder verbetering van op gelijkwaardigheid gebaseerde mogelijkheden voor de handel in biologische producten met derde landen.