Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com

Vertaling van "geen door genetische modificatie verkregen dna bevatten " (Nederlands → Duits) :

Op voedingsmiddelen en voedselingrediënten als bedoeld in lid 1 die geen door genetische modificatie verkregen DNA bevatten, zijn de specifieke etiketteringsvoorschriften echter niet van toepassing, tenzij zij door genetische modificatie verkregen eiwitten bevatten.

In Absatz 1 genannte Lebensmittel und Lebensmittelzutaten, in denen keine genetisch veränderte DNA vorhanden ist, unterliegen den spezifischen Etikettierungsanforderungen nur dann, wenn sie genetisch veränderte Proteine enthalten.


Duidelijke etikettering, ongeacht of in het eindproduct door genetische modificatie verkregen DNA of eiwit kan worden aangetoond, beantwoordt aan de wensen die een grote meerderheid van de consumenten in tal van enquêtes heeft uitgesproken, vergemakkelijkt een goed gefundeerde keuze en voorkomt eventuele misleiding van consumenten ten aanzien van de wijze van vervaardiging of verkrijging.

Eine eindeutige Kennzeichnung, unabhängig von der Nachweisbarkeit von DNA oder Proteinen aufgrund der genetischen Veränderung im Endprodukt, erfüllt die in zahlreichen Untersuchungen von einer großen Mehrheit der Verbraucher zum Ausdruck gebrachten Forderungen, erleichtert fundierte Entscheidungen und vermeidet eine potenzielle Irreführung der Verbraucher hinsichtlich des Herstellungs- oder Gewinnungsverfahrens.


Duidelijke etikettering, ongeacht of in het eindproduct door genetische modificatie verkregen DNA of eiwit kan worden aangetoond, beantwoordt aan de wensen die een grote meerderheid van de consumenten in tal van enquêtes heeft uitgesproken, vergemakkelijkt een goed gefundeerde keuze en voorkomt eventuele misleiding van consumenten ten aanzien van de wijze van vervaardiging of verkrijging.

Eine eindeutige Kennzeichnung, unabhängig von der Nachweisbarkeit von DNA oder Proteinen aufgrund der genetischen Veränderung im Endprodukt, erfüllt die in zahlreichen Untersuchungen von einer großen Mehrheit der Verbraucher zum Ausdruck gebrachten Forderungen, erleichtert fundierte Entscheidungen und vermeidet eine potenzielle Irreführung der Verbraucher hinsichtlich des Herstellungs- oder Gewinnungsverfahrens.


Verordening (EG) nr. 1139/98 van de Raad bevat bepalingen voor de etikettering van voedingsmiddelen en voedselingrediënten die zijn afgeleid van een maïsvariëteit en een sojavariëteit, gebaseerd op de aanwezigheid van door genetische modificatie verkregen DNA of eiwit.

Die Verordnung (EG) Nr. 1139/98 enthält Vorschriften für die Etikettierung von Lebensmitteln und Lebensmittelzutaten, die aus einer Mais- und einer Sojasorte gewonnen wurden, nach Maßgabe des Vorhandenseins auf gentechnischer Veränderung beruhender DNA oder Proteine.


(22) De etikettering dient objectief te vermelden dat een levensmiddel of diervoeder geheel of gedeeltelijk uit GGO's bestaat of daarmee is geproduceerd. Duidelijke etikettering, ongeacht of in het eindproduct door genetische modificatie verkregen DNA of eiwit kan worden aangetoond, beantwoordt aan de wensen die een grote meerderheid van de consumenten in tal van enquêtes heeft uitgesproken, vergemakkelijkt een goed gefundeerde keuze en voorkomt eventuele misleiding van co ...[+++]

(22) Die Kennzeichnung sollte objektive Informationen darüber enthalten, dass ein Lebens- oder Futtermittel aus GVO besteht, diese enthält oder daraus gewonnen wird; eine eindeutige Kennzeichnung, unabhängig von der Nachweisbarkeit von DNA oder Proteinen aufgrund der genetischen Veränderung im Endprodukt, erfüllt die in zahlreichen Untersuchungen von einer großen Mehrheit der Verbraucher zum Ausdruck gebrachten Forderungen, erleic ...[+++]


overwegende dat met genetisch gemodificeerde sojabonen (Glycine max L.) of genetisch gemodificeerde maïs (Zea mays L.) geproduceerde voedingsmiddelen en voedselingrediënten die door genetische modificatie verkregen DNA bevatten, niet gelijkwaardig zijn en dat daarvoor bijgevolg etiketteringsvoorschriften moeten gelden,

Lebensmittel oder Lebensmittelzutaten, die aus genetisch veränderten Sojabohnen (Glycin max. L.) oder aus genetisch verändertem Mais (Zea mays L) hergestellt werden und genetisch veränderte DNA enthalten, sind nicht gleichwertig und unterliegen deshalb den Etikettierungsanforderungen.


„niet-coderende gedeelte van DNA”: chromosoomgebieden die geen genetische uitdrukking bevatten, d.w.z. waarvan niet bekend is dat zij voorzien in functionele eigenschappen van een organisme.

„nicht codierender Teil der DNA“ die Chromosomenbereiche, die keine genetische Information, d. h. keine Hinweise auf funktionale Eigenschaften eines Organismus, enthalten.


Op voedingsmiddelen en voedselingrediënten als bedoeld in lid 1 die geen door genetische modificatie verkregen eiwitten of DNA bevatten, zijn de specifieke etiketteringsvoorschriften echter niet van toepassing.

In Absatz 1 genannte Lebensmittel und Lebensmittelzutaten, in denen weder genetisch veränderte Proteine noch genetisch veränderte DNA vorhanden sind, unterliegen den spezifischen Etikettierungsanforderungen nicht.


indien zij niet gelijkwaardig zijn met de overeenkomstige door middel van traditionele technieken verkregen ingrediënten, dit wil zeggen indien zij door genetische modificatie verkregen eiwitten of DNA bevatten.

wenn sie auf konventionelle Weise hergestellten Lebesnmitteln des gleichen Typs nicht gleichwertig sind, d.h. genetisch verändertes Protein oder DNS enthalten.


Dit betekent dat indien dergelijke voedingsmiddelen en voedselingrediënten eiwitten of DNA bevatten die/dat door genetische modificatie werd(en) verkregen, dit feit op het etiket moet worden vermeld.

Das bedeutet, daß sie zu kennzeichnen sind, wenn sie genetisch verändertes Protein oder DNS enthalten.




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'geen door genetische modificatie verkregen dna bevatten' ->

Date index: 2024-12-02
w