In die context wil ik u de volgende vragen stellen: 1. een bedrijf in de omgeving
van Charleroi valt onder het paritair comité 302 dat bevoegd is voor hotels, restaurants, drankgelegenheden, cateringbedrijven, messes, kantines, verenigingen, bars, snackbars, enz. a) Vindt u het normaal dat uw administratie ervan uitgaat dat een bedrijf dat op het gebied van zijn sociale betrekkingen
tot de horecasector behoort, niet tegelijkertijd van het toepassingsgebied van de wet van 10 november 2006 uitgesloten kan zijn? b) Zou het niet logischer
...[+++] zijn om het horecacriterium op sociaal en commercieel niveau te laten samenvallen, temeer daar de activiteitssector die onder het paritair comité 302 valt, normen inzake de bescherming van werknemers heeft aangenomen waarin met de openingsuren en -dagen rekening wordt gehouden?Sur ce plan, pourriez-vous nous préciser ce qui suit: 1. Une entreprise de la région de Charleroi relève de la commission paritaire n° 302 compétente pour les hôtels, restaurants, débits de boissons, traiteurs, mess, cantines, cercles, bars, snacks, etc. a) Trouvez-vous normal que votre administration estime qu'une entreprise relevant du secteur Horeca p
our ses relations sociales ne puisse pas en même temps être exclue du champ d'application de la loi du 10 novembre 2006? b) N'est-il pas cohérent de faire coïncider le critère Horeca au niveau social et commercial et ce d'autant plus que le secteur d'activité de la commission paritaire n°
...[+++] 302 a adopté des normes de protection des travailleurs qui prennent en compte les heures et périodes d'ouverture?