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AIDS virus with viral infection
AIDS with Salmonella infection
Apply infection control management in the facility
Apply infection risk management in the facility
Campylobacteriosis
Community Reference Laboratory for salmonella
E.coli infection
Escherichia coli infection
Food-borne disease
Food-borne zoonose
Food-borne zoonotic disease
Infection containment
Infection control
Infections control
Listeriosis
Manage hospital-acquired infections
Manage infection control in the facility
Manage infection risk in the facility
Manager nosocomial infections
Prevention of infection
Salmonella anatum infection
Salmonellosis
Slow virus infection associated with AIDS
Take care of hospital-aquired infections
Treat hospital-aquired infections
Zoonotic Salmonella
Zoonotic Salmonella species
Zoonotic Salmonella spp.

Vertaling van "AIDS with Salmonella infection " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
AIDS with Salmonella infection

SIDA accompagné d'infection à Salmonella




zoonotic Salmonella | zoonotic Salmonella species | zoonotic Salmonella spp.

salmonelle zoonotique


Community Reference Laboratory for salmonella | EU reference laboratories for the analysis and testing of zoonoses (salmonella)

laboratoire communautaire de référence pour les salmonelles


apply infection control management in the facility | manage infection risk in the facility | apply infection risk management in the facility | manage infection control in the facility

gérer la lutte contre les infections au sein de l’établissement


manager nosocomial infections | take care of hospital-aquired infections | manage hospital-acquired infections | treat hospital-aquired infections

gérer les infections nosocomiales


infection containment | infections control | infection control | prevention of infection

contrôle des infections | lutte contre les infections


food-borne disease [ campylobacteriosis | E.coli infection | Escherichia coli infection | food-borne zoonose | food-borne zoonotic disease | listeriosis | salmonellosis ]

maladie d'origine alimentaire [ campylobactériose | infection à E. coli | infection à Escherichia coli | listériose | salmonellose | zoonose d'origine alimentaire ]


Slow virus infection associated with AIDS

infection virale lente associée au SIDA


AIDS virus with viral infection

infection à VIH avec infection par un autre virus
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Since November 2013, the ECDC produced rapid risk assessments for 28 events: Ebola, MERS-CoV, polio, avian influenza, salmonella, measles, Zika virus, Chikungunya, legionellosis, schistosmiasis, anthrax, healthcare associated infection with mycobacterium, enterovirus, diphtheria, louse borne relapsing fever, Borna virus, food intoxication due to malathion, chemical explosion in China and the floods in Bosnia Herzegovina, Serbia and Croatia

Depuis novembre 2013, l’ECDC a produit des évaluations de risques rapides pour 28 événements: Ebola, coronavirus MERS, polio, grippe aviaire, salmonelle, rougeole, virus Zika, Chikungunya, légionellose, schistosmiase, anthrax, infection par mycobactérie associée aux soins, entérovirus, diphtérie, fièvre récurrente à poux, virus Borna, intoxication alimentaire due au malathion, explosion chimique en Chine et inondations en Bosnie-He ...[+++]


in any case of suspicion of Salmonella infection when investigating food-borne outbreaks in accordance with Article 8 of Directive 2003/99/EC or any cases where the competent authority considers it appropriate, using the sampling protocol laid down in point 4(b) of Part D to Annex II to Regulation (EC) No 2160/2003;

lorsqu’une infection par des salmonelles est suspectée lors d’une enquête sur des foyers de toxi-infection alimentaire effectuée en application de l’article 8 de la directive 2003/99/CE ou dans tous les cas où l’autorité compétente l’estime approprié, à l’aide du protocole d’échantillonnage établi à l’annexe II, partie D, point 4 b), du règlement (CE) no 2160/2003;


Those laying flocks may spread Salmonella infection via their eggs to the consumer.

Ces cheptels de poules pondeuses risquent de transmettre au consommateur une infection provoquée par des salmonelles, via leurs œufs.


It also concludes that Union control measures in laying hens have successfully contributed to the control of Salmonella infections in production stock and to the reduction of human health risks from poultry.

Il constate également que les mesures de contrôle de l’Union applicables aux poules pondeuses ont bien contribué à la lutte contre les infections provoquées par des salmonelles dans les stocks de production et à la réduction des risques que présente la volaille pour la santé des personnes.


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In accordance with Commission Decision 2005/636/EC of 1 September 2005 concerning a financial contribution of the Community towards a baseline survey on the prevalence of Salmonella spp. in broiler flocks of Gallus gallus to be carried out in the Member States , Commission Decision 2006/662/EC of 29 September 2006 concerning a financial contribution from the Community towards a baseline survey on the prevalence of salmonella in turkeys to be carried out in the Member States and Commission Decision 2007/516/EC of 19 July 2007 concernin ...[+++]

Conformément à la décision 2005/636/CE de la Commission du 1er septembre 2005 concernant une participation financière de la Communauté à une étude de référence sur la prévalence de Salmonella spp. dans les troupeaux de poulets de chair Gallus gallus à réaliser dans les États membres , à la décision 2006/662/CE de la Commission du 29 septembre 2006 concernant une participation financière de la Communauté à une étude de référence sur la prévalence de Salmonella dans les troupeaux de dindes à réaliser dans les États membres et à la décision 2007/516/CE de la Commission du 19 juillet 2007 relative à une participation financière de la Communa ...[+++]


Commission Regulation (EC) No 646/2007 of 12 June 2007 implementing Regulation (EC) No 2160/2003 of the European Parliament and of the Council as regards a Community target for the reduction of the prevalence of Salmonella enteritidis and Salmonella typhimurium in broilers and repealing Regulation (EC) No 1091/2005 sets a Union target for the reduction of those two serotypes of salmonella in broilers.

Le règlement (CE) no 646/2007 de la Commission du 12 juin 2007 portant application du règlement (CE) no 2160/2003 du Parlement européen et du Conseil en ce qui concerne la fixation d’un objectif communautaire pour la réduction de la prévalence de Salmonella enteritidis et Salmonella typhimurium chez les poulets de chair, et abrogeant le règlement (CE) no 1091/2005 fixe un objectif pour la réduction de la prévalence de ces deux sérotypes de salmonelles chez les poulets de chair dans l’Union.


In addition to the ongoing Salmonella control programs in poultry, cost/benefit analyses are currently carried out on the control of Salmonella in pigs, the second source of human salmonellosis, in view of setting a target for (potentially resistant) infections.

Outre les programmes actuels de lutte contre les salmonelles chez les volailles, des analyses du rapport coût/avantage sont en cours en ce qui concerne la lutte contre les salmonelles chez les porcins, deuxième cause de salmonellose chez l’homme, afin de fixer un objectif pour les infections (potentiellement résistantes).


These bacteria (e.g. Salmonella, E. coli ) may infect humans directly or through the consumption of food and jeopardize antimicrobial treatment in humans.

Ces bactéries (par exemple, Salmonella, E. Coli) peuvent infecter les personnes soit directement soit via la consommation d’aliments et peuvent porter préjudice au traitement antimicrobien chez l’homme.


In order to exclude false-positive initial results, the competent authority should be allowed to lift the restrictions laid down in Paragraph 2 of Part D to Annex II of that Regulation if the Salmonella infection is not confirmed in the flocks of laying hens using a strict protocol.

Pour exclure les faux résultats positifs initiaux, l’autorité compétente doit avoir la possibilité de lever les restrictions fixées au paragraphe 2 de la partie D de l’annexe II du règlement précité, en appliquant un protocole rigoureux, dans le cas où l’infection due aux salmonelles n’est pas confirmée dans les cheptels de poules pondeuses concernés.


until such time as new tests are performed, if the results of surveillance carried out in accordance with the conditions laid down in Chapters II and III for infection by Salmonella pullorum, Salmonella gallinarum, Salmonella arizonae, Mycoplasma gallisepticum or Mycoplasma meleagridis give cause to suspect infection;

jusqu’à l’exécution de nouveaux examens, si les résultats des contrôles entrepris conformément aux conditions des chapitres II et III concernant les infections à Salmonella Pullorum, Salmonella Gallinarum, Salmonella Arizonae, Mycoplasma Gallisepticum ou Mycoplasma Méléagridis font penser à la présence d’une infection;


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