Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Appertisation
Appertization
Appertize
Appertized can
Appertized canned food
Aseptic canning
Canned food
Canning
Sterilize
Sterilized can
Tinned food

Traduction de «Appertization » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous




appertized can | canned food | sterilized can | tinned food

conserve appertisée | conserve stérilisée




canning [ appertization ]

mise en conserve [ appertisation ]


TRADUCTIONS EN CONTEXTE
That prize was won in 1809 by Nicolas Appert, a French cook who invented a method consisting in placing foodstuffs sealed in a glass jar in a bain marie, at the temperature of boiling water (for more details on the origin of canning, see the report of the Committee on Fisheries A4-0137/98 on the fish product canning industry).

Cette prime revint en 1809 à Nicolas Appert, cuisinier français qui inventa une méthode consistant à exposer au bain‑marie, à la température d'ébullition de l'eau, les aliments enfermés dans un récipient en verre (pour plus de détails sur l'origine de la conserve, voir le rapport de la commission de la pêche A4‑0137/98 sur l'industrie de la conservation des produits de la pêche).


Appert had invested his 12 000-franc prize in the commercial exploitation of his invention, setting up a factory ('La Maison Appert', in Massy) in 1812, with fifty employees; it continued operations until 1933.

Appert a investi les 12 000 francs de son prix dans l'exploitation commerciale de son invention et a ainsi créé une fabrique de conserves (La Maison de Appert à Massy, en 1812) qui a fonctionné jusqu'en 1933 avec 50 personnes.


The prize was won, in 1809, by the French cook Nicolas Appert, who, after numerous attempts, devised a method by which the foodstuffs were hermetically sealed in a glass jar and kept at the temperature of boiling water.

En 1809, c'est le cuisinier français Nicolas Appert qui remporte le prix; au terme de nombreux essais, celui-ci a imaginé une méthode qui consistait à enfermer hermétiquement les aliments dans un pot en verre et à les soumettre à la température d'ébullition de l'eau.




D'autres ont cherché : appertisation     appertization     appertize     appertized can     appertized canned food     aseptic canning     canned food     canning     sterilize     sterilized can     tinned food     Appertization     


datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Appertization' ->

Date index: 2023-08-28
w