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Botulinum toxin type E
Botulinus toxin
Clostridium botulinum
Clostridium botulinum Group II type B
Clostridium botulinum Group II type E
Clostridium botulinum Group II type F
Clostridium botulinum type E

Vertaling van "Clostridium botulinum type E " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
Clostridium botulinum type E

Clostridium botulinum de type E


clostridium botulinum

bacille botulique | bacille de van Ermengen | bacille du botulisme




botulinus toxin | clostridium botulinum

clostridium botulinum | toxine botulinique


Clostridium botulinum Group II type B

Clostridium botulinum groupe II de type B


Clostridium botulinum Group II type F

Clostridium botulinum groupe II de type F


Clostridium botulinum Group II type E

Clostridium botulinum groupe II de type E


Classical foodborne intoxication due to Clostridium botulinum

Intoxication alimentaire classique à Clostridium botulinum


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Honey shall be treated to destroy spores of Clostridium botulinum.

Le miel fait l'objet d'un traitement destiné à détruire les spores de Clostridium botulinum.


These included alerts relating to salmonella in chocolate, toxins produced by clostridium botulinum in carrot juice and salmonella in spinach.

Parmi celles-ci, mentionnons des alertes concernant la présence de salmonelles dans le chocolat, de toxines produites par clostridium botulinum dans du jus de carottes et de salmonelles dans des épinards.


Honey shall be treated to destroy spores of Clostridium botulinum.

Le miel fait l'objet d'un traitement destiné à détruire les spores de Clostridium botulinum.


in the early 1980s a 'home laboratory' was discovered in Paris in a flat used by the RAF (Rote Armee Fraktion), in which Clostridium botulinum had been cultivated. The botulinum toxin which can be manufactured from these cultures is highly poisonous;

au début des années 1980 fut découvert à Paris, dans un logement utilisé par la Fraction Armée Rouge, un "laboratoire secret" où était cultivé l'agent du botulisme; la toxine de Clostridium botulinum est hautement toxique;


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Lethal spores and toxins produced by some bacteria can remain in the food after irradiation, e.g. spores of Clostridium botulinum.

Des spores et des toxines mortelles produites par certaines bactéries peuvent subsister dans l'aliment après ionisation, notamment des spores de Clostridium botulinum.


- Isolation of Clostridium botulinum from stool.

- Isolement de Clostridium botulinum dans les selles.


- Isolation of Clostridium botulinum from stool.

- Isolement de Clostridium botulinum dans les selles.


The first version of the guidance, produced on 16th January 2002, considered those agents in the US Centre for Disease Control's (CDC) list of agents that might be used for the purposes of bioterrorism starting with Category A (smallpox (Variola major), anthrax (Bacillus anthracis), plague (Yersinia pestis), botulism (Clostridium botulinum toxin), tularemia (Francisella tularensis), viral haemorrhagic fevers (filoviruses e.g. Ebola, Marburg and arenaviruses e.g. Lassa, Machupo)).

La première version de ces orientations, publiée le 16 janvier 2002, concernait les agents figurant sur la liste des agents susceptibles d'être utilisés à des fins de bioterrorisme, établie par les centres américains de lutte contre les maladies (CDC), en commençant par la catégorie A (variole (Variola major), maladie du charbon (Bacillus anthracis), peste (Yersinia pestis), botulisme (toxine de Clostridium botulinum), tularémie (Francisella tularensis), fièvres hémorragiques virales (filovirus, par exemple Ebola, Marburg, et arénavirus, par exemple Lassa, Machupo)).


Deaths caused in Ireland, Scotland and England by contaminated heroin are being linked to the toxin producing strain of Clostridium novyi type A which is a very virulent organism.

Des décès survenus à Dublin, en Écosse et en Angleterre à la suite de l’usage d’héroïne contaminée sont liés à une souche de clostridium novyi de type A produisant des toxines, qui s’avère très virulent.


Some examples include the development of a risk profile on Clostridium botulinum in fresh, salted and brined fish in Canada, to better understand the risks associated with this type of product; the development of a smoked fish microbiological guidance document for CFIA and industry; and the development of methods for detection, isolation and characterization of various Vibrios species in seafood.

Par exemple, Santé Canada a développé un profil de risque concernant le clostridium botulinum retrouvé dans les poissons que l'on vend frais, salés ou saumurés au Canada, afin de mieux comprendre les risques liés à ce genre de produit.




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Date index: 2024-08-19
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