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Apply colouring recipes
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Color corrected photographic imagery
Color correction
Color correction factor for a physical photometer
Colour conversion filter
Colour corrected photographic imagery
Colour correction
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Three color process
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Three-colour-process
Trichromatic printing
Trichromatic process
Tricolor process

Vertaling van "Colour correction " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
colour correction [ color correction ]

correction des couleurs


colour correction factor for a physical photometer

facteur de correction d'un photomètre physique


selective color correction [ selective colour correction | selective color correction adjustment | selective colour correction adjustment ]

correction sélective des couleurs


colour conversion filter | colour correction filter

filtre correcteur de lumière


color correction | colour correction

correction des couleurs


color correction factor for a physical photometer | colour correction factor for a physical photometer

facteur de correction d'un photomètre physique


colour corrected photographic imagery [ color corrected photographic imagery ]

imagerie photographique aux rouleurs corrigées


colour-corrected proof

épreuve de correction des couleurs


follow coloring recipes | follow coloring recipes correctly | apply colouring recipes | apply colouring recipes correctly

appliquer correctement des formules de teinture


three-colour process printing | trichromatic process | three colour process | three color process | three-color process | three-colour-process | trichromatic printing | three-colour etching | three-colour printing | three colour reproduction | tricolor process

trichromie | procédé trichrome | impression en trichrome | impression en trois couleurs
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
These include coloured contact lenses (i.e. lenses that do not correct vision) and equipment for liposuction.

Ceux-ci incluent les lentilles de contact colorées (c’est-à-dire des lentilles qui ne corrigent pas la vision) et les équipements destinés à la liposuccion.


In food categories 14.2.7.1: ‘Aromatised wines’ and 14.2.7.2: ‘Aromatised wine-based drinks’, the use of colours belonging to Group II and Group III should be corrected according to the uses of colours that were permitted in Directive 94/36/EC.

Concernant les catégories 14.2.7.1 «Vins aromatisés» et 14.2.7.2: «Boissons aromatisées à base de vin», il convient d'ajuster l'utilisation de colorants appartenant aux groupes II et III aux utilisations autorisées par la directive 94/36/CE.


In food categories 14.2.7.1: ‘Aromatised wines’ and 14.2.7.2: ‘Aromatised wine-based drinks’, the use of colours belonging to Group II and Group III should be corrected according to the uses of colours that were permitted in Directive 94/36/EC.

Concernant les catégories 14.2.7.1 «Vins aromatisés» et 14.2.7.2: «Boissons aromatisées à base de vin», il convient d'ajuster l'utilisation de colorants appartenant aux groupes II et III aux utilisations autorisées par la directive 94/36/CE.


19.2. In the case of a camera-monitor device, the detection distance (mm), contrast, luminance range, glare correction, display performance (black and white/colour (4)), image repetition frequency, luminance reach of the monitor (4): .

19.2. Dans le cas de dispositifs à caméra et moniteur, distance de détection (mm), contraste, échelle de luminance, correction des reflets, performances d'affichage [noir et blanc/couleurs (4)], fréquence de répétition des images, plage de luminance du moniteur (4): .


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Services for manipulating data values in images: changing colour and contrast values, applying various filters, manipulating image resolution, noise removal, ‘striping’, systematic-radiometric corrections, atmospheric attenuation, changes in scene illumination, etc.

Services permettant de manipuler les valeurs des données dans les images: modification des valeurs de couleur et de contraste, application de différents filtres, manipulation de la résolution de l’image, réduction du bruit, réduction des stries, corrections radiométriques, atténuation atmosphérique, changement d’illumination de la scène, etc.


The absorbance of the coloured products resulting from the reaction of higher alcohols and an aromatic aldehyde in hot dilute sulphuric acid (Komarowsky reaction) are determined at 560 nm, corrected for the presence of any aldehyde in the sample and then compared with that produced by 2-methylpropan-1-ol reacting under the same conditions.

On détermine à 560 nm, avec une correction en cas de présence d'aldéhydes dans l'échantillon, les absorbances des complexes colorés résultant de la réaction des alcools supérieurs avec un aldéhyde aromatique dans l'acide sulfurique dilué à chaud (réaction de Komarowsky) et on les compare avec la coloration obtenue par réaction du méthyl-2-propanol-1 dans les mêmes conditions.


The absorbance of the coloured products resulting from the reaction of higher alcohols and an aromatic aldehyde in hot dilute sulphuric acid (Komarowsky reaction) are determined at 560 nm, corrected for the presence of any aldehyde in the sample and then compared with that produced by 2-methylpropan-1-ol reacting under the same conditions.

On détermine à 560 nm, avec une correction en cas de présence d'aldéhydes dans l'échantillon, les absorbances des complexes colorés résultant de la réaction des alcools supérieurs avec un aldéhyde aromatique dans l'acide sulfurique dilué à chaud (réaction de Komarowsky) et on les compare avec la coloration obtenue par réaction du méthyl-2-propanol-1 dans les mêmes conditions.


The absorbance of the coloured products resulting from the reaction of higher alcohols and an aromatic aldehyde in hot dilute sulphuric acid (Komarowsky reaction) are determined at 560 nm, corrected for the presence of any aldehyde in the sample and then compared with that produced by 2-methylpropan-1-ol reacting under the same conditions.

On détermine à 560 nm, avec une correction en cas de présence d'aldéhydes dans l'échantillon, les absorbances des complexes colorés résultant de la réaction des alcools supérieurs avec un aldéhyde aromatique dans l'acide sulfurique dilué à chaud (réaction de Komarowsky) et on les compare avec la coloration obtenue par réaction du méthyl-2-propanol-1 dans les mêmes conditions.


After the determination of the volatile acidity and the correction for sulphur dioxide, the presence of salicylic acid is indicated, after acidification, by the violet colouration that appears when an iron (III) salt is added.

Après le dosage de l'acidité volatile et la correction du dioxyde de soufre, la présence d'acide salicylique est caractérisée, après acidification, par la coloration violette qui apparaît après addition d'un sel de fer III.


Whereas the Council Directive of 23 October 1962 (3) on the approximation of the rules of the Member States concerning the colouring matters authorised for use in foodstuffs intended for human consumption must be amplified and corrected;

considérant que la directive du Conseil, en date du 23 octobre 1962, relative au rapprochement des réglementations des États membres concernant les matières colorantes pouvant être employées dans les denrées destinées à l'alimentation humaine (3), doit être complétée et corrigée;


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