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Detached Norway lobster tail
Detached lobster tail

Vertaling van "Detached Norway lobster tail " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
detached lobster tail | detached Norway lobster tail

queue de langoustine détachée
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
2. The size of a Norway lobster shall be measured as the length of the carapace, parallel to the midline, from the back of either eye socket to the distal edge of the carapace, and/or, as the total length, from the tip of the rostrum to the rear end of the telson, not including the setae, and/or, in the case of detached Norway lobster tails: from the front edge of the first tail segment present to the rear end of the telson, not including the setae. The tail shall be measured flat, unstretched and on the dorsal side.

2. La taille d’une langoustine est la longueur céphalothoracique mesurée parallèlement à la ligne médiane à partir de l’arrière d’une des orbites jusqu’à la bordure distale du céphalothorax et/ou la longueur totale mesurée de la pointe du rostre jusqu’à l’extrémité postérieure du telson, à l’exclusion des setae et/ou, dans le cas des queues de langoustines détachées, à partir du bord antérieur du premier segment trouvé sur la queue jusqu’à l’extrémité postérieure du telson ...[+++]


Norway lobster (Nephrops norvegicus) Norway lobster tails Spinous spider crab (Maia squinado) Edible crab (Cancer pagurus) | 85 mm (total length) 25 mm (carapace length) 46 mm 120 mm 140 mm |

Langoustine (Nephrops norvegicus) Queue de langoustine Araignée de mer (Maia squinado) Crabe tourteau (Cancer pagurus) | 85 mm (longueur totale) 25 mm (longueur céphalothoracique) 46 mm 120 mm 140 mm |


For fresh fish, in 1989, the Commission proposes that: - the guide prices for herring and Atlantic sardine be lowered by 2%, for Mediterranean sardine, coalfish and dogfish by 1%, and for Norway lobster (tails) by 5%; - the 1988 guide prices be maintained for cod, whiting, mackerel (Scomber scombrus), shrimp, ling, Ray's bream, monkfish (without head), edible crab and whole Norway lobster; - the guide prices for redfish, haddock, hake, megrim, monkfish (with head) and mackerel (Scomber japonicus) be increased by 1%, and for plaice by 2%.

En ce qui concerne le poisson frais, la Commission propose pour 1989: - de baisser le prix d'orientation du hareng et de la sardine atlantique de 2%, de la sardine méditerranéenne, du lieu noir, de l'aiguillat et de la roussette de 1% et de la langoustine étêtée de 5% ; - de reconduire pour le cabillaud, merlan, maquereau (scomber scombrus), crevette, lingue, castagnole, baudroie étêtée, crabe tourteau et langoustine entière, les prix d'orientation valables en 1988 ; - d'augmenter le prix d'orientation de 1% pour les rascasses du Nord, églefin, merlu, cardine, baudroie entière et maquereau (scomber japonicus) et de 2% pour la plie.




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Date index: 2023-07-12
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