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Concentrate
Concentrated partly skimmed milk
Concentrated skim milk
Concentrated solar power systems fitting
Concentrated solar power systems installing
Evaporated partly skimmed milk
Evaporated skim milk
Evaporation concentrate
Evaporator
Evaporator concentrate
Evaporator concentrate shipping container
Install concentrated solar power systems
Installing concentrated solar power systems
Maple sap evaporator
Maple sirup evaporator
Open-pan evaporator
Reactor evaporation concentrate
To boil down
To concentrate by evaporation
To inspissate

Vertaling van "Evaporator concentrate " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE


evaporator concentrate shipping container

conteneur de concentrat d'évaporation




concentrate [ evaporation concentrate ]

concentrat [ concentrat d'évaporation | concentrat d'évaporateur ]


reactor evaporation concentrate

concentrat d'évaporation des réacteurs


to boil down | to concentrate by evaporation | to inspissate

concentrer par évaporation


concentrated skim milk [ evaporated skim milk ]

lait écrémé concentré


concentrated partly skimmed milk [ evaporated partly skimmed milk ]

lait partiellement écrémé concentré


evaporator | maple sap evaporator | maple sirup evaporator | open-pan evaporator

évaporateur


concentrated solar power systems fitting | concentrated solar power systems installing | install concentrated solar power systems | installing concentrated solar power systems

installer des systèmes de concentration d’énergie solaire
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Notwithstanding anything contained in these Regulations, the following dairy products that are used in or sold for the manufacture of other foods are not required to contain added vitamins: milk; partly skimmed milk; partially skimmed milk; skim milk; sterilized milk; evaporated milk; evaporated skim milk; concentrated skim milk; evaporated partly skimmed milk; concentrated partly skimmed milk; milk powder; dry whole milk; powdered whole milk; skim milk powder; dry skim milk; partly skimmed milk powder; partially skimmed milk powder; skim ...[+++]

Il n’est pas obligatoire d’ajouter des vitamines aux produits laitiers suivants qui sont utilisés ou vendus pour la fabrication d’autres produits alimentaires : lait; lait partiellement écrémé; lait en partie écrémé; lait écrémé; lait stérilisé; lait évaporé; lait écrémé évaporé; lait écrémé concentré; lait évaporé partiellement écrémé; lait concentré partiellement écrémé; la poudre de lait; lait entier desséché; lait entier en poudre; la poudre de lait écrémé; lait écrémé desséché; la poudre de lait partiellement écrémé; la poudre de lait en partie écrémé; lait écrémé additionné de solides du lait; lait partiellement é ...[+++]


In a fair society, wealth is distributed equitably instead of being increasingly concentrated, because wealth that is not distributed does not evaporate, it is concentrated.

Une société juste où la richesse serait équitablement distribuée au lieu d'être de plus en plus concentrée, parce que si on ne distribue pas la richesse, on ne la brûle pas non plus, on la concentre.


(c) a percentage declaration of milk fat in the case of cottage cheese, creamed cottage cheese, sterilized cream and evaporated partly-skimmed milk or concentrated partly-skimmed milk;

c) une déclaration du pourcentage de matière grasse du lait dans le cas du fromage cottage, du fromage cottage additionné de crème, la crème stérilisée et du lait partiellement écrémé concentré;


(4) evaporators for concentrated lithium hydroxide solution.

(4) évaporateurs pour solution concentrée de lithine.


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(c) evaporated partly skimmed milk or concentrated partly skimmed milk

c) du lait évaporé partiellement écrémé ou du lait concentré partiellement écrémé


Thin film evaporators and falling film evaporators consisting of materials resistant to hot concentrated acetic acid and specially designed components therefor, and the relevant software developed therefor;

Évaporateurs à couche mince et évaporateurs à film tombant composés de matériaux résistants à l'acide acétique concentré à chaud, et leurs composants spécialement conçus, et les logiciels appropriés créés à cet effet;


Afterwards the juice is collected and pasteurised, prior to being concentrated in a vacuum evaporator from a brix of 6 to 8 to a brix of 49 to 51 in the final concentrate.

Il est ensuite recueilli et pasteurisé, avant d’être concentré dans un évaporateur sous vide, passant de 6-8 degrés Brix à 49-51 degrés Brix dans le cas du concentré final.


Concentrate the eluate on the rotary evaporator at 40 °C to 50 °C until no more acetone is distilled (NB approximately 0,5 ml of liquid remains in the flask at this point. Experiments have shown that further evaporation is not harmful and that when 0,5 ml of liquid remains, there is then no significant amount of acetone. Residues of acetone might lead to losses of aflatoxin B1 on the C18 cartridge) Add 1 ml of methanol (3.2), swirl the flask to dissolve aflatoxin B1 on the sides of the flask, add 4 ml water, and mix.

Concentrer l'éluat à l'aide de l'évaporateur rotatif à 40-50 °C jusqu'à ce que la distillation de l'acétone soit terminée (NB: Il reste, à ce stade, 0,5 ml environ de liquide dans le ballon. L'expérience a montré qu'une évaporation prolongée n'est pas nuisible et que, s'il reste 0,5 ml de liquide, il n'y a plus alors de quantité significative d'acétone. Des résidus d'acétone peuvent conduire à des pertes d'aflatoxine B1 sur la cartouche C18). Ajouter 1 ml de méthanol (3.2).


Notes:(a) Select the solutions for establishing the calibration curve and the dilutions of the sample appropriate to the sensitivity of the apparatus to be used and the concentration of the copper present in the sample (b) Proceed as follows when very low copper concentrations are expected in the sample to be analysed. Place 100 ml of the sample in a platinum dish and evaporate on a waterbath at 100 °C until it becomes syrupy. Add 2,5 ml of concentrated nitric acid (3.2) drop by drop, covering the bottom of the dish completely.

b) Pour des concentrations très faibles en cuivre dans l'échantillon, le mode opératoire est le suivant: placer 100 ml d'échantillon dans une capsule de platine, évaporer au bain d'eau à 100 °C jusqu'à consistance sirupeuse, ajouter goutte à goutte 2,5 ml d'acide nitrique concentré (3.2) en cherchant à recouvrir tout le fond de la capsule.


Take care to see that the must is not concentrated through evaporation of water by using effective cooling. Place 1 litre of de-sulphited must in the fermentation vessel and continue as described for fresh must.Note:If potassium metabisulphite is used to sulphite the must, 0,25 ml of sulphuric acid (r20 = 1,84 g/ml) per gram of metabisulphite used per litre of must should be added to the must before de-sulphiting.3.2.2.2. Concentrated musts

Veiller à ne provoquer aucune concentration du moût par évaporation de l'eau en utilisant un réfrigérant efficace.Placer 1 l de moût désulfité dans le récipient pour fermentation et continuer comme il est indiqué pour les moûts frais.Remarque:Si l'on a utilisé du métabisulfite de potassium pour sulfiter le moût, il est nécessaire d'additioner ce dernier d'acide sulfurique préalablement au désulfitage à raison de 0,25 ml d'acide sulfurique concentré (r20 = 1,84 g/ml) par gramme de métabisulfite utilisé par litre de moût.3.2.2.2.


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