In order to avoid these risks, it is necessary to establish a mechanism for the collection and disposal of by-products that guarantees the quality of the wine through control on compliance with the ban, that does not entail additional costs for wine producers, that does not impact excessively on the Community budget for the CMO in wine, that ensures respect for the environment, in complian
ce with primary and secondary Community law, and that also allows the by-products of wine-making
to the used for the production, inter alia, of re
newable alternative ...[+++]energies.
Pour éviter de tels risques, il est au contraire nécessaire de prévoir un mécanisme de collecte et d'élimination des sous-produits qui garantisse la qualité du vin par le biais du contrôle du respect de l'interdiction, qui n'implique pas de coûts supplémentaires pour les viticulteurs, qui n'ait pas d'incidence excessive sur le budget communautaire de l'OCM viniviticole, qui garantisse le respect de l'environnement, conformément au droit communautaire et au droit dérivé et qui, de plus, permette l'exploitation des sous-produits de la vinification pour la production, entre autres, d'énergies alternatives renouvelables.