Eighteen-carbon saturated fatty acid, stearic acid, has been found not to increase blood ch
olesterol levels in controlled human trials. Mixtures of stearic acid, for example
with transfat-free liquid vegetable oils, would allow for one of many options in providing transfat-free components for processed foods (1140) While the labelling of processed foods is commendable and appreciated, it needs to be pointed out that continued labelling for cholesterol in milligram units, where the gram quantities of cholesterol are multiplied by 1,000
...[+++] from grams to milligrams, is unfair to the health-conscious consumer, if and when transfat contents are to be given in gram units.
Or, l'acide gras stéarique gras saturé à 18 carbones ne cause pas une augmentation des niveaux de cholestérol sanguin, selon les essais contrôlés sur le terrain (1140) L'étiquetage des produits transformés est une mesure louable dont l'utilité est reconnue, mais il faut signaler que si l'on continue d'indiquer sur l'étiquette la teneur en cholestérol en milligrammes, où la quantité de cholestérol en grammes est multipliée par 1 000, le consommateur soucieux de sa santé risque de ne plus s'y retrouver si la teneur en acide gras trans est, pour sa part, exprimée en grammes.