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Allergic rhinitis caused by mould
Assault by pushing from high place
Bar mold
Bar mould
Begin chocolate moulding line
Cast-in-place
Cast-in-situ
Fear of open places
Finish mould
Launch chocolate moulding line
Mold clamping mechanism
Molded-in-place
Mould carrier
Mould carrier unit
Mould clamping unit
Mould closing station
Mould holder
Mould minder
Mould opener
Mould preventing paper
Mould preventive paper
Mould repellent paper
Mould resistent paper
Mould resisting paper
Mould station
Mould tender
Moulded-in-place
Neck mould
Neck ring
Ring mould
Sliding bed mould
Sliding carriage mould
Start up chocolate moulding line
Starting up chocolate moulding line

Traduction de «Moulded-in-place » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
cast-in-place [ cast-in-situ | moulded-in-place | molded-in-place ]

coulé sur place [ coulé in situ | coulé en place ]


mould resistent paper [ mould resisting paper | mould preventive paper | mould repellent paper | mould repellent paper | mould preventing paper ]

papier antifongique


Allergic rhinitis caused by mould

rhinite allergique aux moisissures


mould holder | mould minder | mould opener | mould tender

teneur de moule


begin chocolate moulding line | starting up chocolate moulding line | launch chocolate moulding line | start up chocolate moulding line

lancer une ligne de moulage de chocolat


mold clamping mechanism [ mould clamping unit | mould carrier unit | mould closing station | mould station | mould carrier ]

ensemble porte-moule [ unité porte-moule | porte-moule ]


bar mold | bar mould | sliding bed mould(mold) | sliding carriage mould(mold)

moule à caisson coulissant


finish mould | neck mould | neck ring | ring mould

moule de bague


Assault by pushing from high place

agression en poussant d'un endroit élevé


TRADUCTIONS EN CONTEXTE
After twelve hours, it is removed from the mould and placed on perforated trays to facilitate final draining. The cheese is then placed in the maturing room.

Au bout de douze heures, le caillé est retiré du moule et transféré sur des plateaux perforés afin de faciliter l'égouttage final; au terme de ce processus, le fromage est placé dans une chambre de maturation.


The drained and salted curd is then placed in moulds and the cheeses are ripened for at least six days starting from the day they are removed from the moulds.

Puis le caillé égoutté et salé est mis en moules et les fromages seront affinés pendant au moins 6 jours à compter du démoulage.


Once the cheese mass has been thus prepared a strip is pulled from it and moulded on a wooden board with the edge of a hand. The strip is immersed in a prepared solution, removed, placed in the centre of a board and wound, by taking the two ends and working in opposite directions, into an ‘S’ shape.

On tire de la masse ainsi préparée un ruban qui est formé avec la tranche de la main sur une planche en bois, déposé dans une solution préparée au préalable et, une fois retiré de ce bain, placé au milieu de la planche et enroulé, à partir des deux extrémités, en sens opposé pour former un «S» complet.


The kneaded paste, with or without paprika, is then placed in moulds and/or gauze, where it is left to drain for a further 24 hours.

Ensuite, la pâte malaxée avec ou sans «pimentón» est déposée dans des moules et/ou sur des gazes, où elle s'égoutte durant vingt-quatre heures supplémentaires.


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Taking the necessary safety precautions, place 10 grams of a secondary explosive (4.3.3) in a mould with an inside diameter of 19 to 21 mm and compress to the correct shape and density.

Avec la prudence nécessaire, introduire 10 g d'explosif secondaire (4.3.3.) dans un moule d'un diamètre intérieur de 19 à 21 mm. Donner par compression la forme et la densité adéquates à l'explosif.


- Methods of analysis, detection and control : The objective is to contribute to the development, improvement, validation and harmonisation of reliable and cost-effective strategies for sampling and measuring chemical contaminants and sequencing existing or emerging pathogenic and non-pathogenic micro-organisms (such as viruses, bacteria, mould, yeasts, fungi, parasites, and new agents of the prion type ), which will make it possible to develop tools to predict the emergence of the pathogenicity of micro-organisms, placing special emphasis on the introduction of HACCP (Hazard Assessment Critical Control Points) throughout the food chain , and in this regard, particularly the urgent need for the development and evaluation of reliable and mor ...[+++]

méthodes d'analyse, de détection et de contrôle: l'objectif est de contribuer au développement, à l'amélioration, à la validation et à l'harmonisation de stratégies d'échantillonnage et de mesure fiables et efficaces au regard de leur coût pour les contaminants chimiques et le séquençage des micro-organismes pathogènes et non pathogènes existants ou aux nouveaux (virus, bactéries, moisissures, champignons, parasites, et nouveaux agents de type prions), qui permettront la mise au point d'outils prédictifs de l'émergence de la pathogénicité de micro-organismes, l'accent étant mis sur l'implantation de la méthode HACCP (Analyse des risques et points critiques pour leur maîtrise) tout au long de la chaîne alimentaire; à cet égard, il est parti ...[+++]


Methods of analysis, detection and control: The objective is to contribute to the development, improvement, validation and harmonisation of reliable and cost-effective strategies for sampling and measuring chemical contaminants and sequencing existing or emerging pathogenic and non-pathogenic micro-organisms (such as viruses, bacteria, mould, yeasts, fungi, parasites, and new agents of the prion type), which will make it possible to develop tools to predict the emergence of the pathogenicity of micro-organisms, placing special emphasis on the introduction of HACCP (Hazard Assessment Critical Control Points) throughout the food chain, and in this regard, particularly the urgent need for the development and evaluation of reliable and more ref ...[+++]

- méthodes d'analyse, de détection et de contrôle: l'objectif est de contribuer au développement, à l'amélioration, à la validation et à l'harmonisation de stratégies d'échantillonnage et de mesure fiables et efficaces au regard de leur coût pour les contaminants chimiques et le séquençage des micro‑organismes pathogènes et non pathogènes existants ou aux nouveaux (virus, bactéries, moisissures, champignons, parasites, et nouveaux agents de type prions), qui permettront la mise au point d'outils prédictifs de l'émergence de la pathogénicité de micro-organismes, l'accent étant mis sur l'implantation de la méthode HACCP (Analyse des risques et points critiques pour leur maîtrise) tout au long de la chaîne alimentaire; à cet égard, il est par ...[+++]


(e) methods of analysis and detection of chemical contaminants and sequencing of pathogenic and non-pathogenic micro-organisms (viruses, bacteria, mould, yeasts, fungi, parasites and new agents of the prion type), which will make it possible to develop tools to predict the emergence of the pathogenicity of micro-organisms; placing special emphasis on the introduction of HACCP (Hazard Assessment Critical Control Points) throughout the food chain, and in this regard, particularly the urgent need for the development and evaluation of reliable and more refined scientific methods and increased research into ante-mortem diagnostic tests for BSE and scrapie;

(e) méthodes d’analyse et de détection des contaminants chimiques et séquençage des micro‑organismes pathogènes ou non (virus, bactéries, levures, champignons, parasites, et nouveaux agents de type prions), qui permettront la mise au point d'outils prédictifs de l'émergence de la pathogénicité de micro-organismes, l'accent étant mis sur l'implantation de la méthode HACCP (Analyse des risques et points critiques pour leur maîtrise) tout au long de la chaîne alimentaire; à cet égard, il est particulièrement urgent de développer et d'évaluer des méthodes scientifiques fiables et plus fines et d'intensifier les recherches sur les tests diagnostiques ante-mortem pour l'ESB et la tremblante;


Taking the necessary safety precautions, place 10 grams of a secondary explosive (4.3.3) in a mould with an inside diameter of 19 to 21 mm and compress to the correct shape and density.

Avec la prudence nécessaire, introduire 10 g d'explosif secondaire (4.3.3) dans un moule d'un diamètre intérieur de 19 à 21 mm. Donner par compression la forme et la densité adéquates à l'explosif.


Taking the necessary safety precautions, place 10 grams of a secondary explosive (4.3.3) in a mould with an inside diameter of 19 to 21 mm and compress to the correct shape and density.

Avec la prudence nécessaire, introduire 10 g d'explosif secondaire (4.3.3) dans un moule d'un diamètre intérieur de 19 à 21 mm. Donner par compression la forme et la densité adéquates à l'explosif.




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Date index: 2022-09-05
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