– Increased sustainability and competitiveness, while decreasing environmental impac
ts, in agriculture, forestry, fisheries and aquaculture through
research into and further development of agricultural production systems, the development of new technologies, equipment, research into new and improved monitoring systems, the development of novel plants and production systems, the improvement of the scientific and technical
basis of fisheries management, and a better understa
...[+++]nding of the interaction between different systems (agriculture and forestry; fisheries and aquaculture) across a whole ecosystem approach.– Renforcer le développement durable et la compétitivité, tout en réduisant les incidences sur l'environnement, dans les secteurs de l'agriculture, de la sylviculture, de la pêche et de l'aquaculture, grâce à l'exploration et au développement de systèmes de production agricoles, au développement de nouvelles technologies,
d'équipements, aux recherches portant sur des systèmes de surveillances nouveaux, améliorés, au développement de végétaux et de systèmes de production originaux, à l'amélioration de la base scientifique et technique de gestion de la pêche, ainsi que grâce à une meilleure connaissance des interactions entre différents sy
...[+++]stèmes (agriculture et sylviculture, pêche et aquaculture) selon une approche englobant tout l'écosystème.