Cocoa Nibs shall be the product prepared by
removing the shell from cleaned cocoa beans, of which the residual shell content may not exce
ed 1.75 per cent by mass, calculated to an alkali free basis if the nibs or the cocoa beans from which the nibs were
prepared have been processed with alkali, a
s determined by the method prescribed in the
Official Methods of Analysis ...[+++] of the Association of Official Analytical Chemists, 12th Ed (1975), sections 13.010 to 13.014, under the heading “Shell in Cacao Nibs—Official Final Action”, published by the Association of Official Analytical Chemists, in Washington.Les fèves de cacao décortiquées sont le produit préparé par décorticage des fèves de cacao nettoyées. Leur teneur en écale résiduelle n
e peut excéder 1,75 pour cent en masse — exempte d’alcali lorsque celui-ci a été utilisé pour le traitement des fèves décortiquées ou des fèves de cacao dont elles proviennent —, déterminée conformément à la méthode prévue dans la publication de l’Association of Official Analytical Chemists, de Washington, intitulée
Official Methods of Analysis of the Association of Official Analytical Chemists, 12 éd
...[+++](1975), aux articles 13.010 à 13.014 sous la rubrique « Shell in Cacao Nibs — Official Final Action ».