T
he European Food Safety Authority (‘the Authority’) concluded in its opinion of 10 July 2013 (7) that, under the proposed conditions of use, the preparation of endo-1,4-beta-xylanase EC 3.2.1.8 and endo-1,3(4)-beta-glucanase EC 3.2.1.6 produced by Talaromyces versatilis sp. nov. IMI CC 378536 does not have a
n adverse effect on animal health, human health or the environment, and that it has a potential to favourably affect animal performance in chickens and tur
keys for fattening, laying ...[+++] hens, weaned piglets and pigs for fattening.
Dans son avis du 10 juillet 2013 (7), l’Autorité européenne de sécurité des aliments (ci-après l’«Autorité») a conclu que, dans les conditions d’utilisation proposées, la préparation d’endo-1,4-bêta-xylanase EC 3.2.1.8 et d’endo-1,3(4)-bêta-glucanase EC 3.2.1.6 produits par Talaromyces versatilis sp. nov. IMI CC 378536 n’avait pas d’effet néfaste sur la santé animale, la santé humaine ou l’environnement et que son utilisation était susceptible d’améliorer la performance des poulets et des dindes d’engraissement, des poules pondeuses, des porcelets sevrés et des porcs d’engraissement.