Above all, the enormous variety of landscape: from the cork-oak trees of the Iberian peninsula and the mountain forests of the Alps to the stunted trees of northern Finland; from the Algarve and the Mediter
ranean coast to the chalky coastline of the Atlantic and the low lands bordering the North Sea; from fields of cotton in Greece and rice in Spain, Italian olive g
roves, the rippling grain fields around Paris, the vineyards of Burgundy and the vast spread of Scottish moorland to remote pastures high in the Alps and expanses of tund
...[+++]ra in the North. All that is part of our countryside. But, to a large extent, the present form of rural Europe is the result of human cultivation.
Il s'agit avant tout d'une extraordinaire diversité de paysages: forêts de chênes-lièges de la péninsule ibérique, forêts de montagne des Alpes, forêts d'arbres nains du Nord de la Finlande; Algarve et rivages méditerranéens, falaises de craie de l'Atlantique et terres basses de la mer du Nord; champs de coton de la Grèce et landes écossaises à perte de vue, alpages et toundra nordique, rizières espagnoles, oliveraies italiennes, champs de blé du Bassin parisien, vignobles bourguignons.C'est tout cela, l'espace rural.