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Any
Asphyxia by
Aspiration and inhalation of food
By food in oesophagus
By foreign body in oesophagus
CCFAC
Choked on
Codex Committee on Food Additives and Contaminants
Committee on food security and food aid
Dispose non-food waste within the food industry
Disposing of non-food waste within the food industry
FPT FSBT Committee
Food
Get rid of non-food waste within the food industry
Including bone or seed
Interruption of respiration
N.B. Agri-Food Development Coordinating Committee
Nordic Committee of Senior Officials on Food Questions
Nordic Committee on Food Questions
Obstruction of pharynx by food
Obstruction of respiration
Recycle non-food waste within the food industry
Rumination disorder of infancy
SCF
Scientific Committee for Food
Scientific Committee on Food
Standing Nordic Committee on Food
Suffocation by

Vertaling van "committee on food " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
Committee on food security and food aid

Comité de la sécurité et de l'aide alimentaire


Codex Committee on Food Additives and Contaminants | CCFAC [Abbr.]

Comité du Codex sur les additifs alimentaires et les contaminants | CCFAC [Abbr.]


Scientific Committee for Food | Scientific Committee on Food | SCF [Abbr.]

Comité scientifique de l'alimentation humaine | CSAH [Abbr.] | SCF [Abbr.]


Nordic Committee of Senior Officials on Food Questions [ Nordic Committee on Food Questions | Standing Nordic Committee on Food | Permanent Nordic Committee on Food and Nutrition Policy ]

Nordic Committee of Senior Officials on Food Questions [ Nordic Committee on Food Questions | Standing Nordic Committee on Food | Permanent Nordic Committee on Food and Nutrition Policy ]


Federal-Provincial-Territorial Food Safety, Biosecurity and Traceability Committee [ FPT Food Safety, Biosecurity and Traceability Committee | FPT FSBT Committee ]

Comité fédéral-provincial-territorial sur la salubrité, la biosécurité et la traçabilité des aliments [ Comité FPT sur la salubrité, la biosécurité et la traçabilité des aliments | Comité FPT SBTA ]


New Brunswick Agri-Food Development Coordinating Committee [ N.B. Agri-Food Development Coordinating Committee ]

Comité de coordination de développement agro-alimentaire du Nouveau-Brunswick [ Comité de coordination de développement agro-alimentaire du N.-B. ]


asphyxia by | choked on | suffocation by | food [including bone or seed] | aspiration and inhalation of food [any] (into respiratory tract) NOS compression of trachea | interruption of respiration | obstruction of respiration | by food in oesophagus | obstruction of pharynx by food (bolus)

arrêt de la respiration | compression de la trachée | obstruction de la respiration | par des aliments dans l'œsophage | asphyxie | étouffement | suffocation | dû(e) à des aliments [y compris os ou graine contenus dans les aliments] | aspiration et inhalation d'aliments (dans les voies respiratoires) SAI obstruction du pharynx par des aliments (bol alimentaire)


get rid of non-food waste within the food industry | recycle non-food waste within the food industry | dispose non-food waste within the food industry | disposing of non-food waste within the food industry

éliminer des déchets non alimentaires dans l’industrie alimentaire


asphyxia by | choked on | suffocation by | any object, except food or vomitus, entering by nose or mouth | aspiration and inhalation of foreign body, except food or vomitus (into respiratory tract), NOS compression of trachea | interruption of respiration | obstruction of respiration | by foreign body in oesophagus | foreign object in nose obstruction of pharynx by foreign body

arrêt de la respiration | compression de la trachée | obstruction de la respiration | par corps étranger dans l'œsophage | asphyxie | étouffement | suffocation | par tout objet, sauf aliments ou vomissements, pénétrant par le nez ou la bouche | aspiration ou inhalation d'un corps étranger, sauf aliments ou vomissements (dans les voies respiratoires) SAI corps étranger dans le nez obstruction du pharynx par un corps étranger


Definition: A feeding disorder of varying manifestations usually specific to infancy and early childhood. It generally involves food refusal and extreme faddiness in the presence of an adequate food supply, a reasonably competent caregiver, and the absence of organic disease. There may or may not be associated rumination (repeated regurgitation without nausea or gastrointestinal illness). | Rumination disorder of infancy

Définition: Trouble de l'alimentation caractérisé par des manifestations variées, habituellement spécifique de la première et de la deuxième enfance. Il implique en général un refus alimentaire et des caprices alimentaires excessifs, alors que la nourriture est appropriée, que l'entourage est adéquat, et qu'il n'y a pas de maladie organique. Le trouble peut s'accompagner d'une rumination (d'une régurgitation répétée de nourriture non accompagnée de nausées ou d'une maladie gastro-intestinale). | Mérycisme de l'enfance
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Phytosterols, phytostanols and their esters have been previously evaluated by several scientific authorities, including the Scientific Committee for Food, the Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives and the European Food Safety Authority and are approved for use in various foods within the Union at levels of intake of up to 3 g/day.

Les phytostérols, les phytostanols et leurs esters ont été précédemment évalués par plusieurs autorités scientifiques, dont le comité scientifique de l’alimentation humaine, le comité mixte FAO/OMS d’experts sur les additifs alimentaires et l’EFSA, qui ont approuvé leur utilisation dans divers aliments disponibles dans l’Union à des niveaux de consommation allant jusqu’à 3 g/jour.


The safety of around 2100 flavouring substances that will be authorised has been assessed by the Scientific Committee on Food (SCF), the Council of Europe (CoE), the Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (JECFA) and/or the European Food Safety Authority (EFSA).

La sécurité de quelque 2 100 substances aromatisantes en voie d’autorisation a été évaluée par le comité scientifique de l’alimentation humaine (CSAH), le Conseil de l’Europe, le comité mixte d’experts FAO/OMS sur les additifs alimentaires (JECFA) et/ou l’Autorité européenne de sécurité des aliments (EFSA).


Since 1999, the Scientific Committee on Food and subsequently the European Food Safety Authority (hereinafter referred to as the Authority) established by Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety (6) have expressed opinions on a number of substances occurring naturally in source materials for flavourings and food ingredients with flavouring properties which, according to the Committee of Experts on Flavouring Substances of ...[+++]

Depuis 1999, le comité scientifique de l’alimentation humaine, puis l’Autorité européenne de sécurité des aliments (ci-après dénommée «l’Autorité») instituée par le règlement (CE) no 178/2002 du Parlement européen et du Conseil du 28 janvier 2002 établissant les principes généraux et les prescriptions générales de la législation alimentaire, instituant l’Autorité européenne de sécurité des aliments et fixant des procédures relatives à la sécurité des denrées alimentaires (6), ont émis des avis sur diverses substances, naturellement présentes dans les matériaux de base des arômes et des ingrédients alimentaires possédant des propriétés ar ...[+++]


An opinion of the Scientific Committee on Animal nutrition (SCAN) on the "Dioxin contamination of feedingstuffs and their contribution to the contamination of food of animal origin" has been adopted on 6 November 2000 and an opinion of the Scientific Committee on Food (SCF) on the "Risk assessment of dioxins and Dioxin-like PCBs in Food" has been adopted on 30 May 2001; this latter is an update based on new scientific information which has become available since the adoption of the SCF opinion of 22 November 2000.

Un avis du Comité scientifique de l'alimentation animale (CSAA) sur la contamination des aliments pour animaux par les dioxines et leur rôle dans la contamination des denrées d'origine animale a été adopté le 6 novembre 2000 et un avis du Comité scientifique de l'alimentation humaine (CSAH) sur l'évaluation des risques des dioxines et des PCB de type dioxine dans l'alimentation a été adopté le 30 mai 2001. Ce dernier est une mise à jour fondée sur les nouveaux éléments scientifiques disponibles depuis l'adoption, le 22 novembre 2000, de l'avis du CSAH à ce sujet.


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The Commission has requested the Scientific Committee for Food (SCF) and the Scientific Committee for Animal Nutrition (SCAN) to assess the risks for public health arising from the presence of dioxins and dioxin-like PCBs in food and feed.

La Commission a demandé au Comité scientifique de l'alimentation humaine (CSAH) et au Comité scientifique de l'alimentation animale (CSAA) d'évaluer les risques pour la santé publique découlant de la présence de dioxines et de PCB de type dioxine dans les denrées alimentaires et les aliments pour animaux.


Today's proposals are based on the opinions of the Scientific Committee for Food (SCF) and the Scientific Committee for Animal Nutrition (SCAN) who have been requested by the Commission to assess the risks for public health arising from the presence of dioxins and PCBs in food and feed.

Les propositions actuelles se fondent sur les avis du comité scientifique de l'alimentation humaine (CSAH) et du comité scientifique de l'alimentation animale (CSAA), à qui la Commission a demandé d'évaluer les risques pour la santé publique découlant de la présence de dioxines et de PCB de type dioxine dans les denrées alimentaires et les aliments pour animaux.


Within less than 10 working days such measures are to be reviewed by a newly created Committee on Food safety and Animal Health, in which will be merged four existing standing Committees.

Dans un délai de moins de dix jours ouvrables, ces mesures doivent être examinées par un comité de la sécurité alimentaire et de la santé animale récemment institué (où seront fusionnés les quatre comités permanents existants).


In such cases, it will be necessary to consult the relevant Scientific Committees of the Commission, such as the Scientific Committee on Toxicity, Ecotoxicity and the Environment, the Scientific Committee on Food, the Scientific Committee on Plants and the Scientific Committee on Cosmetic Products and Non-Food Products intended for Consumers, for independent scientific advice.

Dans de tels cas, il faudra impérativement consulter les comités scientifiques compétents de la Commission, notamment le comité scientifique de la toxicité, de l'écotoxicité et de l'environnement, le comité scientifique de l'alimentation, le comité scientifique des plantes, et le comité scientifique des produits cosmétiques et des produits non alimentaires destinés aux consommateurs, pour obtenir un avis scientifique indépendant.


Whereas food additives, if prepared by production methods or starting materials significantly different from those included in the evaluation of the Scientific Committee for Food, or if different from those mentioned in this Directive, should be submitted for evaluation by the Scientific Committee for Food for the purposes of a full evaluation with emphasis on the purity criteria;

considérant que les additifs alimentaires, issus d'autres méthodes de production ou à partir de matières premières significativement différentes de celles qui sont soit couvertes par l'évaluation du comité scientifique de l'alimentation humaine, soit mentionnées dans la présente directive, doivent être soumis au comité scientifique de l'alimentation humaine aux fins d'une évaluation complète mettant l'accent sur les critères de pureté;


Whereas food additives, prepared by production methods or starting materials significantly different from those included in the evaluation of the Scientific Committee for Food, or different from those mentioned in this Directive, shall be submitted for evaluation by the Scientific Committee for Food for the purposes of a full evaluation with emphasis on the purity criteria;

considérant que les additifs alimentaires issus de méthodes de production ou de matières premières significativement différentes de celles couvertes par l'évaluation du comité scientifique de l'alimentation humaine ou différentes de celles mentionnées dans la présente directive doivent être soumis à ce comité en vue d'une évaluation complète, en accordant une attention particulière aux critères de pureté;




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Date index: 2022-11-05
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