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Artificial crab stick
Assess hydrogenation levels of edible oils
Assess the hydrogenation levels of an edible oil
Check hydrogenation levels of edible oils
Clarify edible oils
Common crab
Common fox
Common zorro
Crab analog
Crab flavoured stick
Crab mode
Crab mode of operation
Crab steer
Crab steering
Crab stick
Crab-eating dog
Crab-eating fox
Crab-eating zorro
E470
Edible crab
European edible crab
Filter an edible oil
Filter edible oils
Forest fox
Imitation crab
Imitation crab meat
Imitation crab stick
Judge hydrogenation levels of edible oils
Mechanical engineering applicable to edible oil seed
Mechanical engineering applicable to edible oil seeds
Mechanical fabrication applicable to edible oil seed
Ox crab
Refine cleanse edible oils
Savannah fox
Simulated crab meat

Vertaling van "edible crab " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
edible crab | European edible crab | ox crab

crabe dormeur | tourteau


edible crab [ common crab ]

tourteau [ crabe tourteau | dormeur | tourteau poupard ]


mechanical engineering applicable to edible oil seeds | mechanical engineering as applicable to edible oil seed | mechanical engineering applicable to edible oil seed | mechanical fabrication applicable to edible oil seed

génie mécanique appliqué aux graines oléagineuses comestibles


clarify edible oils | filter an edible oil | filter edible oils | refine cleanse edible oils

filtrer des huiles comestibles


assess the hydrogenation levels of an edible oil | check hydrogenation levels of edible oils | assess hydrogenation levels of edible oils | judge hydrogenation levels of edible oils

évaluer les taux d’hydrogénation d'huiles comestibles


E470 | sodium, potassium and calcium salts of edible fatty acids, alone or in mixtures, derived either from edible fats or from distilled edible fatty acids

E470 | sels de sodium, de potassium, de calcium des acides gras alimentaires, seuls ou en mélange, obtenus à partir de matières grasses comestibles ou d'acides gras alimentaires distillés


common fox | common zorro | crab-eating dog | crab-eating fox | crab-eating zorro | forest fox | savannah fox

renard crabier


crab stick [ artificial crab stick | crab flavoured stick | imitation crab stick ]

bâtonnet de poisson aromatisé au crabe [ bâtonnet analogue de crabe ]


crab mode of operation [ crab mode | crab steering | crab steer ]

marche en crabe


imitation crab | crab analog | imitation crab meat | simulated crab meat

similicrabe | simili-chair de crabe
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
For edible crabs caught in pots or creels, a maximum of 1% by weight of the total catch of edible crab may consist of detached claws.

En ce qui concerne les tourteaux capturés dans des casiers ou des nasses, un pourcentage maximal de 1 % en poids des captures totales de tourteaux peut prendre la forme de pinces détachées.


For edible crabs caught with any other fishing gear, a maximum of 75kg of detached crab claws may be landed.

En ce qui concerne les tourteaux capturés au moyen d’autres engins de pêche, un poids maximal de 75 kilos de pinces détachées peut être débarqué.


Norway lobster (Nephrops norvegicus) Norway lobster tails Spinous spider crab (Maia squinado) Edible crab (Cancer pagurus) | 85 mm (total length) 25 mm (carapace length) 46 mm 120 mm 140 mm |

Langoustine (Nephrops norvegicus) Queue de langoustine Araignée de mer (Maia squinado) Crabe tourteau (Cancer pagurus) | 85 mm (longueur totale) 25 mm (longueur céphalothoracique) 46 mm 120 mm 140 mm |


The Regulation revises and updates effort ceilings by Member States (9 Member States are listed), groups of species (demersal species, scallops, edible crab and spider crab), and fishing area.

Le règlement susvisé révise et met à jour les niveaux d'effort des États membres (9 États membres figurent sur la liste), les groupes d'espèces (espèces démersales, coquilles St-Jacques, tourteaux et araignées de mer) ainsi que la zone de pêche.


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Article 11 of the "western waters" Regulation provided for the Commission to submit to the Council a proposal (7388/04) revising and updating effort ceilings by Member State (9 Member States are listed), group of species (demersal species, scallops, edible crab and spider crab), and fishing area.

L'article 11 du règlement "eaux occidentales" prévoit que la Commission soumet au Conseil une proposition (7388/04) visant à réviser et mettre à jour les niveaux d'effort des États membres (9 États membres figurent sur la liste), les groupes d'espèces (espèces démersales, coquilles St-Jacques, tourteaux et araignées de mer) ainsi que la zone de pêche.


For Ireland, following technical adjustments, the level of fishing effort expressed in kilowatt/days has been reduced from 17.383.542 kw/days to 10.229.052 kw/days in particular in Ices area VII In Annex I to the Regulation, for scallops in Ices area VII: For Belgium, following technical adjustments, the level of fishing effort expressed in kilowatt/days has been increased from 326.351 kw/days to 354.066 Kw/days. For Ireland, following technical adjustments, the level of fishing effort expressed in kilowatt/days has been reduced from 634.407 kw/days to 525.012 kw/days. In Annex I to the Regulation, for edible crab and spider crab: For I ...[+++]

Pour l'Irlande, à la suite d'ajustements d'ordre technique, le niveau de l'effort de pêche exprimé en kilowatts par jour a été réduit de 17 383 542 à 10 229 052 Kw/jour, en particulier dans la zone VII du CIEM Annexe I du règlement, coquilles St-Jacques dans la zone VII du CIEM: Pour la Belgique, à la suite d'ajustements d'ordre technique, le niveau de l'effort de pêche exprimé en kilowatts par jour a été porté de 326 351 à 354 066 Kw/jour Pour l'Irlande, à la suite d'ajustements d'ordre technique, le niveau de l'effort de pêche exprimé en kilowatts par jour a été réduit de 634 407 à 525 012 Kw/jour Annexe I du règlement, tourteaux et araignées de mer: Pour l'Irlande, à la suite d'ajustements d'ordre technique, le niveau de l'effort de pêch ...[+++]


(a) assess the levels of fishing effort exerted by vessels equal to or more than 15 metres in length overall, as an annual average of the period 1998 to 2002, in each of the ICES areas and CECAF divisions referred to in Article 1 for demersal fisheries, excluding demersal fisheries, those covered by Council Regulation (EC) No 2347/2002 of 16 December 2002 establishing specific access requirements and associated conditions applicable to fishing for deep-sea stocks(9) and fisheries for scallops, edible crab and spider crab, as laid down in the Annex to this Regulation.

a) évaluent les niveaux de l'effort de pêche exercé par des navires d'une longueur hors tout égale ou supérieure à 15 mètres, en moyenne annuelle de la période allant de 1998 à 2002 pour chacune des zones CIEM ou Copace visées à l'article 1er, pour les pêcheries démersales, à l'exclusion des pêcheries démersales qui font l'objet du règlement (CE) n° 2347/2002 du Conseil du 16 décembre 2002 établissant des conditions spécifiques d'accès aux pêcheries des stocks d'eau profonde et fixant les exigences y afférentes(9), ainsi que pour les pêcheries ciblant la coquille Saint-Jacques, le tourteau et l'araignée de mer, comme il est prévu à l'ann ...[+++]


2. In the area defined in paragraph 1, Member States shall assess the levels of fishing effort exerted by vessels equal to or more than 10 metres in length overall, as an annual average of the period 1998 to 2002, for demersal fisheries, excluding those covered by Regulation (EC) No 2347/2002, and fisheries for scallops, edible crab and spider crab, and allocate the level of fishing effort thus assessed for each of those fisheries.

2. Dans la zone définie au paragraphe 1, les États membres évaluent les niveaux de l'effort de pêche exercé par des navires d'une longueur hors tout égale ou supérieure à 10 mètres, en moyenne annuelle de la période allant de 1998 à 2002 pour les pêcheries démersales, à l'exclusion de celles qui font l'objet du règlement (CE) n° 2347/2002 ainsi que pour la pêche aux coquilles Saint-Jacques, aux tourteaux et aux araignées de mer, et allouent les niveaux d'effort de pêche ainsi évalués pour chacune de ces pêcheries.


The guide prices proposed for 1988 A. The proposal for fresh products (Annex 1) is: - to lower the guide price for herring by 10%, for mackerel by 5%, for dogfish by 2%, and for Atlantic sardines by 1% (after harmonization of prices); - to maintain in 1988 the 1987 guide prices for shrimp, megrim, Ray's bream, monkfish, edible crab, nephrops, Mediterranean sardine and hake; - to increase the guide price for redfish, cod, saithe, ling, haddock, whiting and plaice by 1%.

Les prix d'orientation proposés pour 1988: A. En ce qui concerne les produits frais (Annexe I): - de baisser le prix d'orientation du hareng de 10%, du maquereau de 5%, de la roussette de 2% et de la sardine de l'Atlantique de 1% (après rapprochement des prix); - de reconduire en 1988 pour les crevettes, les cardines, les castagnoles, les baudroies, les crabes tourteau, les langoustines, les sardines méditerranéennes, et les merlus les prix d'orientation valables en 1987; ./.


Most crustaceans (lobster, crayfish and edible crabs) taken in Community waters are caught with static gear (nets and pots).

La plupart des crustacés (homards, langoustes et tourtaux) sont capturés à l'aide d'engins dormants (filets et nasses) dans les eaux communautaires.




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'edible crab' ->

Date index: 2022-08-30
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