(5) In the light of the large number of flavouring substances in the register and the
deadline set by the Regulation by which a list of authorised flavouring substances shall be adopted, the evaluation programme should not waste scientific resources and, therefore, make use of safety assessments alrea
dy performed by the Committee of Experts on Flavouring Substances of the Council of Europe (CEFS), the Scie
ntific Committee on Food of the European Com ...[+++]mission (SCF) and the Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (JECFA).(5) Étant donné le grand nombre de substances figurant dans le répertoire et la date limite fixée par le règlement pour l'adoption d'une liste des substances aromatisantes autorisées, il conviendra de m
ener le programme d'évaluation en évitant le gaspillage des ressources scientifiques et, par conséquent, d'utiliser les évaluations de la sécurité dé
jà réalisées par le comité d'experts sur les matières aromatisantes du Conseil de l'Europe (CEMA), le comité scientifique de l'alimentation humaine de la Commission européenne (CSAH) et le
...[+++]comité mixte d'experts FAO/OMS sur les additifs alimentaires (CMEAA).