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AFC
Adjuvant
Codex Committee on Food Additives
Common authorisation procedure
Direct additive
Direct food additive
Food Additives Ordinance
Food additive
FoodAO
Functional food additive
Incidental additive
Incidental food additive
Indirect additive
Intentional additive
Intentional food additive
Non-food additive
Sensory additive
Technical additive
Unintentional additive
Unintentional food additive

Vertaling van "food additive evaluations " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
food additive [ sensory additive | technical additive ]

additif alimentaire [ additif sensoriel | additif technique ]


intentional additive [ intentional food additive | direct additive | direct food additive | functional food additive ]

additif direct


incidental additive [ incidental food additive | unintentional additive | unintentional food additive | indirect additive ]

additif indirect [ additif de fabrication ]


adjuvant [ non-food additive ]

adjuvant [ additif non alimentaire | adjuvant technologique ]


common authorisation procedure | common authorisation procedure for food additives, food enzymes and food flavourings

procédure d’autorisation uniforme


Panel on food additives, flavourings, processing aids and materials in contact with food | AFC [Abbr.]

groupe scientifique sur les additifs alimentaires, les arômes, les auxiliaires technologiques et les matériaux en contact avec les aliments | Groupe sur les additifs alimentaires, les arômes, les auxiliaires technologiques et les matériaux en contact avec les aliments | AFC [Abbr.]


Codex Committee on Food Additives

Comité du Codex sur les additifs alimentaires


FDHA Ordinance of 22 June 2007 on Additives permitted in Foodstuffs | Food Additives Ordinance [ FoodAO ]

Ordonnance du DFI du 22 juin 2007 sur les additifs admis dans les denrées alimentaires | Ordonnance sur les additifs [ OAdd ]


Panel on food additives, flavourings, processing aids and materials in contact with food

groupe scientifique sur les additifs alimentaires, les arômes, les auxiliaires technologiques et les matériaux en contact avec les aliments | groupe sur les additifs alimentaires, les arômes, les auxiliaires technologiques et les matériaux en contact avec les aliments


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
The Committee recommends that Health Canada, while maintaining Canada’s high food safety standards, develop innovative procedures that reduce the time for the evaluation of technical and scientific data during the safety assessment of food additives, novel foods (including biotechnology-derived foods and foods bearing health claims, such as functional foods) and infant formula prior to their commercialization.

Le comité recommande que Santé Canada, tout en maintenant des normes rigoureuses en matière de salubrité des aliments, élabore des procédures innovatrices afin de réduire la durée de l’évaluation des données scientifiques et techniques durant le processus d’évaluation de l’innocuité des additifs alimentaires, des aliments nouveaux (incluant les aliments issus de la biotechnologie ou les aliments portant des allégations nutritionnelles, comme les aliments fonctionnels) et des préparations pour nourrissons avant leur commercialisation.


EFSA assesses the safety of the food additives. The substances are evaluated based on a dossier, usually provided by an applicant (normally the producer or a potential user of the food additive).

L ’EFSA évalue l’innocuité des additifs alimentaires à partir d’un dossier qui est généralement fourni par un demandeur (en règle générale, le producteur ou un utilisateur potentiel de l’additif alimentaire).


The order of priorities for the re-evaluation of the currently approved food additives should be set on the basis of the following criteria: the time since the last evaluation of a food additive by the SCF or by EFSA, the availability of new scientific evidence, the extent of use of a food additive in food and the human exposure to the food additive taking also into account the outcome of the Report from the Commission on Dietary Food Additive Intake in the EU of 2001. The ...[+++]

L’ordre de priorité pour la réévaluation des additifs alimentaires actuellement autorisés doit être défini en fonction des critères suivants: le temps qui s’est écoulé depuis la dernière évaluation de l’additif alimentaire par le CSAH ou l’EFSA, la disponibilité de nouvelles données scientifiques, le niveau d’utilisation de l’additif alimentaire dans l’alimentation et l’exposition humaine à cet additif, eu égard également aux conclusions du rapport publié en 2001 par la Commission sur la consommation des additifs alimentaires dans l’Union européenne . Le rapport intitulé «Food additives ...[+++]


The information to be submitted for their re-evaluation should include existing data on which the previous evaluation of a food additive was based and any new data relevant to the food additive made available since its last evaluation by the SCF.

Les informations à soumettre pour leur réévaluation doivent inclure les données existantes sur lesquelles se fondait l’évaluation précédente ainsi que toute nouvelle donnée pertinente devenue disponible depuis la dernière évaluation de l’additif alimentaire par le CSAH.


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EFSA should however be in a position to start the re-evaluation of a food additive or a group of food additives with higher priority, on a request from the Commission or on its own initiative, if new scientific evidence emerges that indicates a possible risk for human health or which in any way may affect the assessment of the safety of a food additive.

Cependant, l’EFSA doit pouvoir entamer la réévaluation d’un additif alimentaire ou d’un groupe d’additifs alimentaires en priorité à la demande de la Commission ou de sa propre initiative si de nouvelles données scientifiques indiquent un risque potentiel pour la santé humaine ou peuvent influencer d’une quelconque manière l’évaluation de la sécurité d’un additif alimentaire.


Within the overall deadline of 31.12.2018 set for the re-evaluation of food additives other than colours and sweeteners in Article 3(1), the following specific deadlines are set for certain food additives and groups of food additives:

Dans le cadre du délai général pour la réévaluation des additifs alimentaires autres que les colorants et les édulcorants fixé au 31 décembre 2018 par l’article 3, paragraphe 1, les échéances spécifiques suivantes sont fixées pour certains additifs alimentaires et groupes d’additifs alimentaires.


Where the requested information necessary for the completion of the re-evaluation of a particular food additive is not provided, the food additive may be removed from the Union list of approved food additives.

Si les informations requises pour la réévaluation d’un additif alimentaire donné ne sont pas fournies, l’additif en question peut être retiré de la liste des additifs alimentaires autorisés établie au niveau de l’Union européenne.


Prior to their authorisation, food additives undergo an extensive safety evaluation by the Scientific Committee on Food, the independent scientific body that advises the Commission in matters related to food safety.

Avant leur autorisation, les additifs sont soumis à une évaluation approfondie quant à leur sécurité du comité scientifique de l'alimentation humaine, organisme scientifique indépendant conseillant la Commission pour tous les aspects liés à la sécurité alimentaire.


At the Codex Alimentarius Commission meeting in June, it was decided that the Joint Expert Committee on Food Additives should re-evaluate any and all new scientific information which could affect human health.The Department of Health will evaluate all new relevant data including the Codex data.

À la réunion de la Commission du Codex Alimentarius de juin, il a été décidé que le comité mixte d'experts des additifs alimentaires réévaluerait tout nouveau renseignement scientifique pouvant avoir un effet sur la santé [.] Le ministère de la Santé évaluera toute nouvelle donnée pertinente, y compris les données du Codex.


At the Codex Alimentarius Commission meeting in June, it was decided that the Joint Expert Committee on Food Additives should re-evaluate any and all new scientific information which could affect human health on behalf of the Codex Committee on Veterinary Drug Residues in Foods.

À la réunion de la Commission du Codex Alimentarius, en juin dernier, il a été décidé que le comité mixte d'experts des additifs alimentaires devrait réévaluer, au nom du comité du Codex sur les résidus de médicaments vétérinaires dans les aliments, tout nouveau renseignement de nature scientifique qui pourrait affecter la santé humaine.




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'food additive evaluations' ->

Date index: 2022-04-12
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