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Animal Health and Food Safety Epidemiology Network
Any
Asphyxia by
Aspiration and inhalation of food
By food in oesophagus
Chafea
Choked on
DG Health and Food Safety
Designer food
Directorate-General for Health and Food Safety
EAHC
Executive Agency for Health and Consumers
Executive Agency for the Public Health Programme
FOSHU
Food
Food for Specified Health Uses
Functional food
Health care practitioner
Health care professional
Health food
Health foods
Health practitioner
Health professional
Health-care practitioner
Health-care professional
Including bone or seed
Interruption of respiration
Obstruction of pharynx by food
Obstruction of respiration
PHEA
Pharmafood
Suffocation by

Vertaling van "health and food " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
DG Health and Food Safety | Directorate-General for Health and Food Safety

DG Santé et sécurité alimentaire | direction générale de la santé et de la sécurité alimentaire


Animal Health and Food Safety Epidemiology Network

Réseau d'épidémiologie en santé animale et en salubrité alimentaire


Food and Agriculture Organization/World Health Organization Foods Standards Programme of the Codex Alimentarius Commission

Programme commun FAO/OMS de normes relatives aux denrées alimentaires de la Commission du Codex Alimentarius


Regulatory Framework for Health and Food Products in Canada

Cadre réglementaire touchant les produits de santé et les aliments au Canada


Consumers, Health and Food Executive Agency | Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency | Executive Agency for Health and Consumers | Executive Agency for the Public Health Programme | Chafea [Abbr.] | EAHC [Abbr.] | PHEA [Abbr.]

Agence exécutive pour la santé et les consommateurs | Agence exécutive pour le programme de santé publique | Agence exécutive pour les consommateurs, la santé et l'alimentation | Agence exécutive pour les consommateurs, la santé, l'agriculture et l'alimentation | Chafea [Abbr.] | EAHC [Abbr.]


Minister of State at the Department of Health with special responsibility for mental handicap, health promotion, food safety and public health

ministre adjoint au ministère de la santé, chargé des handicapés mentaux, de la promotion de la santé, de la sécurité des aliments et de la santé publique


health food | health foods

aliments naturels | aliments de santé | aliments diététiques


functional food | Food for Specified Health Uses | FOSHU | pharmafood | designer food

aliment fonctionnel | aliment à usage médicinal spécifié | alicament


asphyxia by | choked on | suffocation by | food [including bone or seed] | aspiration and inhalation of food [any] (into respiratory tract) NOS compression of trachea | interruption of respiration | obstruction of respiration | by food in oesophagus | obstruction of pharynx by food (bolus)

arrêt de la respiration | compression de la trachée | obstruction de la respiration | par des aliments dans l'œsophage | asphyxie | étouffement | suffocation | dû(e) à des aliments [y compris os ou graine contenus dans les aliments] | aspiration et inhalation d'aliments (dans les voies respiratoires) SAI obstruction du pharynx par des aliments (bol alimentaire)


health professional | health care professional | health-care professional | health practitioner | health care practitioner | health-care practitioner

professionnel de la santé | professionnelle de la santé
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
By Commission Implementing Decision 2013/770/EU (2), the Commission created the Consumers, Health and Food Executive Agency (‘the Agency’) and entrusted it with the management of the Union programmes in the field of consumers and health for the period 2014 to 2020 and the management of the food safety training measures covered by Council Directive 2000/29/EC (3) and Regulation (EC) No 882/2004 of the European Parliament and of the Council (4).

Par sa décision d'exécution 2013/770/UE (2), la Commission a créé l'Agence exécutive pour les consommateurs, la santé et l'alimentation (l'«Agence») et lui a confié la gestion des programmes de l'Union dans les domaines des consommateurs et de la santé pour la période 2014-2020, ainsi que la gestion des mesures de formation en matière de sécurité alimentaire couvertes par la directive 2000/29/CE du Conseil (3) et le règlement (CE) no 882/2004 du Parlement européen et du Conseil (4).


In order to avoid duplication and to ensure that alert notifications under the EWRS are linked with other rapid alert systems at Union level the new EWRS allows access to other Commission services and EU bodies responsible for risk management and risk assessment in areas not specifically covered by the Public Health Directorate of the Directorate General for Health and Food Safety of the Commission. These areas include food safety, substances of human origin, animal health, medicines and medical devices, biologicals other than communicable diseases (e.g. plant toxins), chemicals, environmental threats, health security and nuclear and rad ...[+++]

Pour éviter les doubles emplois et garantir que les notifications d’alerte du SAPR sont relayées dans d’autres systèmes d’alerte rapide au niveau de l’Union, l’accès du nouveau SAPR est ouvert à d’autres services de la Commission et organismes de l’Union chargés de la gestion et de l’évaluation des risques dans des domaines qui ne sont pas spécifiquement du ressort de la direction «Santé publique» de la direction générale de la santé et de la sécurité alimentaire de la Commission, tels que la sécurité des aliments, les substances d’origine humaine, la santé animale, les médicaments et dispositifs médicaux, les substances biologiques autr ...[+++]


It ensures that public health and food safety authorities can find out the origin and identity of pre-packaged foods in the event that these are the subject of a dispute or are a health hazard for consumers.

Elle garantit aux autorités compétentes en matière de santé publique et de sécurité alimentaire de pouvoir identifier les denrées alimentaires préemballées et d’en déterminer l’origine si ces dernières font l’objet d’un litige ou présentent un danger pour la santé des consommateurs.


Summary code: Institutional affairs / The institutions, bodies and agencies of the union / Decentralised agencies / Executive Agencies Consumers / Consumer safety / Consumer health / General principles Public health / European health strategy / Overview of Health Policy Food safety / Food safety: general provisions / Institutional specific provisions

Code de la synthèse: Affaires institutionnelles / Les institutions, organes et organismes de l'union / Les organes décentralisés / Les agences exécutives Consommateurs / Sécurité des consommateurs / Santé des consommateurs / Principes généraux Santé publique / Stratégie européenne en matière de santé / Aperçu de la politique de santé Sécurité alimentaire / Sécurité alimentaire: dispositions générales / Dispositions institutionnelles


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[1] For example, ECURIE (Community arrangements for the early exchange of information in the event of radiological emergency), ADNS (Animal Disease Notification System), RAS BICHAT (Rapid Alert System in relation to Biological and Chemical Attacks and Threats), EWRS (Early Warning and Response System to alert public health authorities and the Commission to outbreaks of communicable diseases), HEOF (Health Emergency Operational Facilities), RAPEX (Rapid Exchange of Information System, system for the rapid exchange of information on measures relating to serious and immediate risks posed by non-food ...[+++]

[1] Par exemple, ECURIE (modalités communautaires en vue de l’échange rapide d’informations dans le cas d’une situation d’urgence radiologique), ADNS (système de notification des maladies des animaux), RAS BICHAT (système d’alerte rapide pour les attaques et menaces biologiques et chimiques), EWRS (système d’alerte précoce et de réaction pour informer les autorités sanitaires publiques et la Commission sur les foyers de maladies transmissibles), HEOF (centre opérationnel de gestion des crises sanitaires), RAPEX (système d’échange rapide d’informations, système d’échange rapide d’informations sur les mesures liées aux risques graves et im ...[+++]


- Impact of food on health: The objective is to provide the scientific basis for improving health through diet, and the development of new health-promoting foods, considering for instance new products, products resulting from organic farming, functional foods, products containing genetically modified organisms, and those arising from recent biotechnology developments, by means of an improved understanding of food metabolism and by harnessing the opportunities now available from proteomics and biotechnology.

- Impact de l'alimentation sur la santé: L'objectif est de fournir la base scientifique pour une amélioration de la santé par le biais de l'alimentation, et de la mise au point de nouveaux aliments sains - en prenant notamment en considération les nouveaux produits, les produits provenant de l'agriculture biologique, les aliments fonctionnels, les produits contenant des organismes génétiquement modifiés et les produits issus des récents progrès de la biotechnologie - grâce à une meilleure compréhension du métabolisme alimentaire et à une exploitation des possibilités maintenant offertes par la protéomique et les biotechnologies.


This priority area is aimed at assuring the health and well-being of European citizens through a better understanding of the influence of food intake and environmental factors on human health and to provide them with safer, high-quality and health-promoting foods, including seafoods, relying on fully controlled and integrated production systems originating in agriculture, aquaculture and fisheries.

Ce domaine prioritaire a pour but de garantir la santé et le bien-être des citoyens européens grâce à une meilleure compréhension de l'influence de l'alimentation et des facteurs environnementaux sur la santé humaine, et de leur offrir des denrées alimentaires plus sûres, de qualité et saines, y compris les produits de la mer, en s'appuyant sur des systèmes de production agricole, aquacole et halieutique intégrés et parfaitement contrôlés.


- Impact of food on health: The objective is to provide the scientific basis for improving health through diet, and the development of new health-promoting foods, considering for instance new products, products resulting from organic farming, functional foods, products containing genetically modified organisms, and those arising from recent biotechnology developments, by means of an improved understanding of food metabolism and by harnessing the opportunities now available from proteomics and biotechnology.

- Impact de l'alimentation sur la santé: L'objectif est de fournir la base scientifique pour une amélioration de la santé par le biais de l'alimentation, et de la mise au point de nouveaux aliments sains - en prenant notamment en considération les nouveaux produits, les produits provenant de l'agriculture biologique, les aliments fonctionnels, les produits contenant des organismes génétiquement modifiés et les produits issus des récents progrès de la biotechnologie - grâce à une meilleure compréhension du métabolisme alimentaire et à une exploitation des possibilités maintenant offertes par la protéomique et les biotechnologies.


This priority area is aimed at assuring the health and well-being of European citizens through a better understanding of the influence of food intake and environmental factors on human health and to provide them with safer, high-quality and health-promoting foods, including seafoods, relying on fully controlled and integrated production systems originating in agriculture, aquaculture and fisheries.

Ce domaine prioritaire a pour but de garantir la santé et le bien-être des citoyens européens grâce à une meilleure compréhension de l'influence de l'alimentation et des facteurs environnementaux sur la santé humaine, et de leur offrir des denrées alimentaires plus sûres, de qualité et saines, y compris les produits de la mer, en s'appuyant sur des systèmes de production agricole, aquacole et halieutique intégrés et parfaitement contrôlés.


It ensures that public health and food safety authorities can find out the origin and identity of pre-packaged foods in the event that these are the subject of a dispute or are a health hazard for consumers.

Elle garantit aux autorités compétentes en matière de santé publique et de sécurité alimentaire de pouvoir identifier les denrées alimentaires préemballées et d’en déterminer l’origine si ces dernières font l’objet d’un litige ou présentent un danger pour la santé des consommateurs.




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'health and food' ->

Date index: 2021-02-27
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