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Dessert wine
EU energy label
Energy label
European Energy Label
European Union energy label
Fortified wine
International Standard on Wine and Spirits Labelling
Label
Liqueur wine
Madeira wine
Pearl wine
Perl wine
Petillant wine
Port wine
Quality wine produced in a specific region
Quality wines psr
Qwpsr
Semi-sparkling wine
Sherry
Vinititulist
Wine
Wine fortified for distillation
Wine label collecting
Wine label collector
Wine of designated origin
Wine of superior quality

Traduction de «labels on wine » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous


International Standard on Wine and Spirits Labelling

Norme internationale sur l'étiquetage des vins et des spiritueux










fortified wine [ dessert wine | liqueur wine | Madeira wine | port wine | sherry | wine fortified for distillation ]

vin fortifié [ marsala | porto | vin de liqueur | vin viné | xérès ]


energy label | EU energy label | European Energy Label | European Union energy label | label

étiquette énergétique | étiquette énergétique de l'UE


wine of superior quality [ quality wine produced in a specific region | quality wines psr | qwpsr | wine of designated origin ]

vin de qualité supérieure [ v.q.p.r.d. | vin d'appellation d'origine contrôlée | vin délimité de qualité supérieure | vins de qualité produits dans des régions déterminées | VQPRD ]


pearl wine | perl wine | petillant wine | semi-sparkling wine

vin pétillant | pétillant
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32009R0607 - EN - Commission regulation (EC) No 607/2009 of 14 July 2009 laying down certain detailed rules for the implementation of Council Regulation (EC) No 479/2008 as regards protected designations of origin and geographical indications, traditional terms, labelling and presentation of certain wine sector products - COMMISSION REGULATION // APPLICATION FOR REGISTRATION OF A DESIGNATION OF ORI ...[+++]

EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32009R0607 - EN - Règlement (CE) n o 607/2009 de la Commission du 14 juillet 2009 fixant certaines modalités d'application du règlement (CE) n o 479/2008 du Conseil en ce qui concerne les appellations d'origine protégées et les indications géographiques protégées, les mentions traditionnelles, l'étiquetage et la présentation de certains produits du secteur vitivinicole - RÈGLEMENT (CE) N - 607/2009 - DE LA COMMISSION // du 14 juillet 2009 - 479/2008 du Conseil en ce qui concerne les appellations d'origine protégées et les indications géographiques protégées, les mentions traditionnelles, l'étiquetage et la présentation de certains produits du secteur vitivinicole // DEMANDE D'ENREGISTRE ...[+++]


1. For the purposes of Annex VII(B)(2) to Regulation (EC) No 1493/1999, the labelling of wine originating in third countries (excluding sparkling wines, aerated sparkling wines and aerated semi-sparkling wines but including wines of over-ripe grapes) and grape musts in fermentation made in third countries for direct human consumption bearing a geographical indication in accordance with Article 36 may be supplemented by the following:".

1. En application de l'annexe VII, point B 2, du règlement (CE) n° 1493/1999, l'étiquetage des vins originaires des pays tiers (à l'exclusion des vins mousseux, des vins mousseux gazéifiés et des vins pétillants gazéifiés mais y compris les vins issus de raisins surmûris) et des moûts de raisins partiellement fermentés destinés à la consommation humaine directe élaborés dans les pays tiers qui portent le nom d'une indication géographique conformément à l'article 36 peut être complété par les indications suivantes:".


However, in the Province of Ontario currently, to label your wine a blend of international and Canadian wines, the Ontario government requires you to have 40% Canadian content.

Toutefois, en Ontario, pour indiquer sur l'étiquette que votre vin est un assemblage de vins canadiens et importés, le gouvernement ontarien exige que vous ayez 40 p. 100 de contenu canadien.


On 24 March the Commission obtained the backing of the EU Member States (at a meeting of the Management Committee) for a draft Regulation on, among other things, the labelling of wine.

Ce 24 mars, la Commission a obtenu l'avis favorable des Etats membres de l'Union européenne, réunis en comité de gestion, sur un projet de règlement concernant notamment l'étiquetage des vins.


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Commission Regulation (EC) No 2303/2003 of 29 December 2003 on specific labelling rules for wines imported from the United States of America provides for certain temporary derogations as regards the labelling of wines, which also expire on 31 December 2005.

Le règlement (CE) no 2303/2003 de la Commission du 29 décembre 2003 concernant des règles spécifiques d'étiquetage de vins importés des États Unis d'Amérique prévoit certaines dérogations temporaires en ce qui concerne l’étiquetage des vins, lesquelles expirent également le 31 décembre 2005.


1. For the purposes of Annex VII(B)(2) to Regulation (EC) No 1493/1999, the labelling of wine originating in third countries (excluding sparkling wines, aerated sparkling wines and aerated semi-sparkling wines but including wines of over-ripe grapes) and grape musts in fermentation made in third countries for direct human consumption bearing a geographical indication in accordance with Article 36 may be supplemented by the following:

1. En application de l'annexe VII, point B 2, du règlement (CE) no 1493/1999, l'étiquetage des vins originaires des pays tiers (à l'exclusion des vins mousseux, des vins mousseux gazéifiés et des vins pétillants gazéifiés mais y compris les vins issus de raisins surmûris) et des moûts de raisins partiellement fermentés destinés à la consommation humaine directe élaborés dans les pays tiers qui portent le nom d'une indication géographique conformément à l'article 36 peut être complété par les indications suivantes:


1. For the purposes of Annex VII(B)(2) to Regulation (EC) No 1493/1999, the labelling of wine originating in third countries (excluding sparkling wines and aerated sparkling wines but including wines of overripe grapes) and grape musts in fermentation made in third countries for direct human consumption bearing a geographical indication in accordance with Article 36 may be supplemented by the following:

1. En application de l'annexe VII, point B.2, du règlement (CE) n° 1493/1999, l'étiquetage des vins originaires des pays tiers (à l'exclusion des vins mousseux et des vins mousseux gazéifiés mais y compris les vins issus de raisins surmûris) et les moûts de raisins partiellement fermentés destinés à la consommation humaine directe élaborés dans les pays tiers qui portent le nom d'une indication géographique conformément à l'article 36, peut être complété par les indications suivantes:


Labelling of wines and other alcoholic beverages

Etiquetage des vins et boissons alcoolisées


- 4 - LABELLING OF WINES AND SPIRITS IN JAPAN We arranged for a random survey to ascertain Japanese consumer understanding and perceptions regarding the labelling of various japanese wines and spirits.

- 4 - ETIQUETAGE DES VINS ET SPIRITUEUX AU JAPON Nous avons procede a un sondage, pour recueillir l'avis et l'impression des consommateurs japonais en ce qui concerne l'etiquetage des divers vins et spiritueux japonais.


- 4 - LABELLING OF WINES AND SPIRITS IN JAPAN We arranged for a random survey to ascertain Japanese consumer understanding and perceptions regarding the labelling of various japanese wines and spirits.

- 4 - ETIQUETAGE DES VINS ET SPIRITUEUX AU JAPON Nous avons procede a un sondage, pour recueillir l'avis et l'impression des consommateurs japonais en ce qui concerne l'etiquetage des divers vins et spiritueux japonais.




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'labels on wine' ->

Date index: 2024-09-18
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