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Analyse nutrients of food products
Confectionary minerals
Confectionery nutrients
Determine nutrients of food products
Energy loss
Head loss
Head-loss
Loss in nutrient value
Loss of energy
Loss of head
Loss of nutrients
Loss of plant nutrients
Lost head
Manage nutrients
Managing nutrients
Nutrient controlling
Nutrient loss
Nutrient requirement
Nutrient requirements
Nutrients managing
Nutrients of confectionery
Nutritional requirements
Perform nutrition analyses
Perform nutrition analysis
Pressure loss
Vitamins of confectionary

Traduction de «loss nutrients » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
loss in nutrient value | loss of nutrients | nutrient loss

perte en matières nutritives | perte en valeur nutritive


loss of nutrients | nutrient loss

déperdition de principes fertilisants | perte de fertilisants | perte d'éléments


loss of plant nutrients

déperdition de substances nutritives


nutrient controlling | nutrients managing | manage nutrients | managing nutrients

gérer des nutriments


head loss [ head-loss | lost head | loss of head | energy loss | loss of energy | pressure loss ]

perte de charge


Arctic data compilation and appraisal -- Volume 20 (Part 2) -- Beaufort Sea: chemical oceanography -- hydrocarbons, metals, pigments, nutrients, oxygen and others: revised and updated to include 1950 through 1987 [ Beaufort Sea: chemical oceanography -- hydrocarbons, metals, pigments, nutrients, oxygen and others: revised and updated to include 1950 through 1987 ]

Arctic data compilation and appraisal -- Volume 20 (Part 2) -- Beaufort Sea: chemical oceanography -- hydrocarbons, metals, pigments, nutrients, oxygen and others: revised and updated to include 1950 through 1987 [ Beaufort Sea: chemical oceanography -- hydrocarbons, metals, pigments, nutrients, oxygen and others: revised and updated to include 1950 through 1987 ]


Arctic data compilation and appraisal -- Volume 22 -- Northwest Passage: chemical oceanography -- hydrocarbons, metals, pigments, nutrients, oxygen and others, 1979 through 1990: supplement to volume 4 -- update to 1990 [ Northwest Passage: chemical oceanography -- hydrocarbons, metals, pigments, nutrients, oxygen and others, 1979 through 1990: supplement to volume 4 -- update to 1990 ]

Arctic data compilation and appraisal -- Volume 22 -- Northwest Passage: chemical oceanography -- hydrocarbons, metals, pigments, nutrients, oxygen and others, 1979 through 1990: supplement to volume 4 -- update to 1990 [ Northwest Passage: chemical oceanography -- hydrocarbons, metals, pigments, nutrients, oxygen and others, 1979 through 1990: supplement to volume 4 -- update to 1990 ]


nutritional requirements | nutrient requirements | nutrient requirement

besoins nutritifs | besoin nutritif


determine nutrients of food products | perform nutrition analyses | analyse nutrients of food products | perform nutrition analysis

effectuer une analyse nutritionnelle


confectionery nutrients | vitamins of confectionary | confectionary minerals | nutrients of confectionery

nutriments de confiseries
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
In the interest of soils, tillage should be reduced to a minimum, but because of nutrient accumulation on non-tilled soil surfaces, some tillage is needed to mix nutrients into the root zone and prevent the danger of nutrients being flushed out. Soil compaction also reduces soil’s capacity to prevent nutrient loss.

Si pour préserver les sols, il convient de les travailler aussi peu que possible, l’accumulation d’éléments nutritifs à la surface des sols non labourés rend nécessaire un travail du sol dans une certaine mesure afin de mélanger les nutriments dans la zone radiculaire et de limiter le risque de lessivage. Le tassement de la terre réduit par ailleurs la capacité du sol à prévenir les pertes d’éléments nutritifs.


Ecosystems are also damaged by (1) the deposition of the acidifying substances – nitrogen oxides, sulphur dioxide and ammonia – which lead to loss of flora and fauna; (2) excess nutrient nitrogen in the form of ammonia and nitrogen oxides can disrupt plant communities, leach into freshwaters leading in each case to a loss of biodiversity (called “eutrophication”); and (3) ground level ozone that results in physical damage and reduced growth of agricultural crops, forests and plants.

Les écosystèmes sont également endommagés par (1) les dépôts de substances acidifiantes – oxydes d'azote, dioxyde de soufre et ammoniac – qui entraînent la disparition d'espèces végétales et animales; (2) l'excès d'azote nutritif, sous forme d'ammoniac et d'oxydes d'azote, qui peut perturber les communautés végétales et s'infiltrer dans les eaux douces, causant dans les deux cas une perte de diversité biologique («eutrophisation»); et (3) l'ozone troposphérique, qui cause des détériorations physiques et ralentit la croissance des cultures, des forêts et des plantes.


In addition, acidification favours the leaching out of nutrients with subsequent loss of soil fertility and possible eutrophication problems in water and excess of nitrates in drinking water.

Par ailleurs, l'acidification favorise la lixiviation d'éléments nutritifs avec une diminution consécutive de la fertilité des sols et de possibles problèmes d'eutrophisation des eaux et d'excès de nitrates dans l'eau potable.


whereas soil science shows us that healthy, living soils nurture and protect crops via beneficial species that defend against pathogens and pests and also provide plant crops with nutrients and water in exchange for sugars in plant root exudates; whereas agricultural practices may impact negatively on the biological, chemical and physical quality of soils, with consequences including soil erosion, degradation of soil structures and loss of fertility.

considérant que les sciences du sol montrent que les sols vivants et sains nourrissent et protègent les cultures grâce à des espèces bénéfiques qui les défendent contre les pathogènes et les ravageurs et apportent également aux cultures végétales nutriments et eau en contrepartie des sucres contenus dans l'exsudat racinaire; considérant que les pratiques agricoles peuvent avoir des incidences négatives sur la qualité des sols sur les plans biologique, chimique et physique, ce qui a des conséquences telles que l'érosion des sols, la d ...[+++]


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The Canadian fertilizer industry is then asking the Canadian government to encourage Agriculture and Agri-Food Canada to: work in partnership with provinces, industry, farmers and environmental groups to promote the 4R Nutrient Stewardship principles and the NERP; and increase funding and support for agricultural research in soil science to increase the understanding of crop nutrient efficiency to reduce nutrient losses to the environment and improve farm economic returns.

L'industrie canadienne des engrais demande aussi au gouvernement du Canada d'encourager Agriculture et Agroalimentaire Canada à : travailler en partenariat avec les provinces, l'industrie, les agriculteurs et les groupes écologistes pour promouvoir les principes de l'approche Bon produit@bonne dose, bon moment, bon endroit et du protocole de réduction des émissions d'oxyde d'azote; d'augmenter les fonds et le soutien des recherches agricoles en sciences des sols pour faire progresser la compréhension de l'efficacité des éléments nutritifs dans les cultures d ...[+++]


4R nutrient stewardship helps farmers and the public understand how best management practices for fertilizer improve farm profitability while reducing losses of nutrients to the air and water.

Le système 4R Nutrient Stewardship aide les agriculteurs et le public à comprendre comment les pratiques optimales de gestion des engrais améliorent la rentabilité des exploitations agricoles tout en réduisant les pertes d'éléments nutritifs dans l'air et dans l'eau.


Just a few of the more popular ones include: precision agriculture, which is about applying the right amount of nutrients and varying the amount of nutrients applied within a field; farmland and horticultural facilities runoff control, reducing the nutrients in runoff; improved manure storage and handling to reduce nutrient losses to runoff; nutrient recovery from waste water; erosion control structures in riparian areas; and a number of others.

Parmi les pratiques populaires, il y a l'agriculture de précision, qui vise à doser la bonne quantité d'éléments nutritifs selon la position dans le champ; le contrôle des eaux de ruissellement provenant des terres agricoles et des installations horticoles pour réduire les éléments nutritifs présents dans les eaux de ruissellement; l'amélioration de l'entreposage et de la manipulation du fumier pour réduire les pertes d'éléments nutritifs par ruissellement; la récupération des éléments nutritifs dans les eaux usées; l'établissement d'ouvrages de contrôle de l'érosion dans les zones riveraines; en plus d'un certain nombre d'autres me ...[+++]


There are many studies that show you actually have a better retention of the nutrients that exist in the soil anyway when you have a healthy cover of turf, which protects the soil from the loss of those nutrients into the soil.

De nombreuses études démontrent que le fait d'avoir une pelouse en bonne santé permet au sol de mieux retenir les nutriants qui s'y trouvent.


We should do silviculture and forestry on wide buffer strips in order to combine spots that lose nutrients with spots of nutrient sources, the forest, in order to minimize phosphorus and nitrogen fertilizer losses to rivers, streams, and lakes.

Il faudrait pratiquer la sylviculture et l'exploitation forestière sur de larges bandes tampons afin d'associer les zones qui perdent des éléments nutritifs avec celles qui sont des sources d'éléments nutritifs, comme la forêt, afin de réduire le plus possible l'écoulement de phosphore et d'azote provenant des engrais dans les fleuves, les rivières, les ruisseaux et les lacs.


Eutrophication: Excess nutrient nitrogen (in the form of ammonia and nitrogen oxides) which disrupts plant communities, and leaches into fresh waters, leading in each case to a loss of biodiversity.

Eutrophisation: excès de nutriments azotés (ammoniac et oxyde d'azote) qui perturbe les communautés végétales et s'infiltre dans les eaux douces, causant, dans les deux cas, une perte de diversité biologique.




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Date index: 2021-07-29
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