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Dairy cow
Dairy herd
Dehydrated milk
Dried milk
EU reference laboratory for milk and milk products
Freeze-dried milk
Make up of fresh milk
Microbiology of fresh milk
Microbiology of milk
Milk
Milk cow
Milk flow
Milk powder
Milk quality control tests performing
Milk rate
Milking operations
Milking rate
Perform milk control tests
Perform milk quality control tests
Performing milk quality control tests
Powdered milk
Psychogenic deafness
Rate of milk flow
Rate of milking
Science of fresh milk
Scope of milking machinery and techniques
Scope of milking operations
Types of milking machinery and techniques

Vertaling van "milk that makes " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
make up of fresh milk | science of fresh milk | microbiology of fresh milk | microbiology of milk

microbiologie du lait frais




Definition: This category includes only mental disorders associated with the puerperium (commencing within six weeks of delivery) that do not meet the criteria for disorders classified elsewhere in this chapter, either because insufficient information is available, or because it is considered that special additional clinical features are present that make their classification elsewhere inappropriate.

Définition: Classer ici uniquement des troubles mentaux associés à la puerpéralité qui apparaissent durant les six premières semaines après l'accouchement et qui ne répondent pas aux critères d'un autre trouble classé ailleurs dans ce chapitre, soit parce que les informations disponibles ne sont pas suffisantes, soit parce qu'ils présentent des caractéristiques cliniques supplémentaires particulières ne permettant pas de les classer ailleurs de façon appropriée.


Community Reference laboratory for milk and milk products | Community Reference Laboratory for the analysis and testing of milk and milk products | EU reference laboratory for milk and milk products

laboratoire communautaire de référence pour l'analyse et le test du lait et des produits à base de lait


powdered milk [ dehydrated milk | dried milk | freeze-dried milk | milk powder ]

lait en poudre [ lait déshydraté | lait desséché | lait lyophilisé | poudre de lait ]


dairy cow [ dairy herd | milk cow ]

vache laitière [ cheptel laitier ]


milk flow | milk rate | milking rate | rate of milk flow | rate of milking

débit de traite | débit du lait


Definition: Anaesthetic areas of skin often have boundaries that make it clear that they are associated with the patient's ideas about bodily functions, rather than medical knowledge. There may be differential loss between the sensory modalities which cannot be due to a neurological lesion. Sensory loss may be accompanied by complaints of paraesthesia. Loss of vision and hearing are rarely total in dissociative disorders. | Psychogenic deafness

Définition: Les limites des territoires cutanés anesthésiés correspondent plus aux conceptions personnelles du patient sur le fonctionnement du corps qu'à des connaissances médicales. Il peut y avoir atteinte de certains types de sensibilité, avec conservation des autres, ne correspondant à aucune lésion neurologique connue. La perte de sensibilité peut s'accompagner de paresthésies. La perte de la vision ou de l'audition est rarement totale dans les troubles dissociatifs. | Surdité psychogène


scope of milking machinery and techniques | types of milking machinery and techniques | milking operations | scope of milking operations

opérations de traite


milk quality control tests performing | performing milk quality control tests | perform milk control tests | perform milk quality control tests

réaliser des tests de contrôle du lait
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
The rearing methods used to produce milk to makeRocamadour’ cheese give priority to fodder from the geographical area.

Les méthodes d’élevage utilisées dans le cadre de la production de lait destinée à la fabrication du «Rocamadour» privilégient une alimentation provenant de l’aire géographique.


Another reason for the proposal was that these organisms may survive the raw milk cheese-making process and further grow to infectious levels in cheeses that have low acidity and high moisture levels.

Une autre raison qui nous a incités à présenter cette proposition était la possibilité que ces organismes survivent au procédé de fabrication du fromage de lait cru et continuent de se développer au point de contaminer certains fromages ayant un faible taux d'acidité et un niveau élevé d'humidité.


It is the richness of Corsican milk that makes ‘Brocciu corse’/‘Brocciu’ such a unique cheese, as milk is also added in its pure, raw state (‘u puricciu’) during production.

C’est cette richesse du lait corse qui donne toute son originalité au Brocciu corse/Brocciu, car il est également ajouté pur et à l’état cru («u puricciu») au cours de la fabrication, ce qui confère au produit cette texture très tendre et ce goût caractéristique, qu’on ne retrouve dans aucun autre fromage de lactosérum.


B.25.060 (1) Where the manufacturer of a human milk substitute or of a food that is represented as containing a human milk substitute is requested in writing by the Director to submit on or before a specified day evidence with respect to the human milk substitute, the manufacturer shall make no further sales of that human milk substitute or food that is represented as containing human milk substitute after that day unless he has submitted the evidence requested.

B.25.060 (1) Lorsque le Directeur demande par écrit au fabricant de succédané de lait humain ou d’aliment présenté comme contenant ce succédané de fournir dans un délai précis des preuves concernant le succédané de lait humain, le fabricant, s’il n’a pas répondu à la demande dans le délai fixé, doit cesser, après l’expiration du délai, de vendre ce succédané ou cet aliment.


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The know-how of each producer, at each key stage of the cheese-making process (the cheese is made with the warm milk, immediately after milking, or after a maximum delay of 14 hours and at a minimum temperature of 10 °C; it is slightly warmed in a vat, pre-ripened and then washed), helps bring out the milk’s physical and chemical characteristics (mineral balance, conservation of the fat content) and encourages the flora present in the milk.

Le savoir-faire de chaque producteur, sur chaque étape clé de la fabrication (fabrication avec le lait chaud, aussitôt après la traite, ou après un report maximal de 14 heures et à une température minimale de 10 °C, peu de réchauffage en cuve, préaffinage et lavage), participe ensuite à l’expression des caractéristiques physico-chimiques du lait (équilibre minéral, préservation des matières grasses) et à l’expression de la flore lactique présente dans le lait.


the milk used for cheese-making must not be concentrated or contain added powder milk or concentrated milk, milk proteins, caseinates, colouring, preservatives or antibiotic substances,

il est interdit de soumettre le lait utilisé en fromagerie aux opérations suivantes: concentration, rajout de poudre ou de concentré de lait, rajout de protéines du lait, rajout de sels caséiques ou d’agents colorants, conservateurs ou antibiotiques;


The Regulation is a response to the ruling given by the Court of Justice on 19 May 1992 condemning the Community to make good the losses suffered by milk producers who, pursuant to prior undertakings to convert dairy herds or not to market milk or milk products, had delivered no milk during the reference year adopted and had accordingly been excluded from the allocation in 1984 of individual reference quantities under the Community milk quotas scheme.

Le règlement fait suite à l'arrêt de la Cour de Justice rendu le 19 mai 1992, condamnant la Communauté à réparer le dommage subi par les producteurs de lait qui, en exécution d'un engagement antérieur de non- commercialisation ou de reconversion, n'avaient pas livré de lait pendant l'année de référence retenue et avaient de ce fait été exclus de l'attribution en 1984 d'une quantité individuelle de référence dans le cadre du régime communautaire des quotas laitiers.


Whereas, in order to make full use of the experience gained in this area and in the interests of simplification and clarification with a view to ensuring the legal certainty of producers and other parties concerned, the basic rules of the extended scheme should be laid down in a separate regulation, their scope and diversity should be reduced and Council Regulation (EEC) No 2074/92 of 30 June 1992 establishing an additional levy on the milk and milk-products sector (4), adopted as an interim measure by the Council, and Regulation (EEC ...[+++]

considérant que, tant pour mettre à profit l'expérience acquise en la matière, que par souci de simplification et de clarification en vue de mieux assurer la sécurité juridique des producteurs et des autres agents concernés, il convient, par un règlement autonome, d'établir les règles de base du régime prorogé en les réduisant dans leur ampleur et leur diversité et d'abroger, d'une part, le règlement (CEE) n° 2074/92 du Conseil, du 30 juin 1992, établissant un prélèvement supplémentaire dans le secteur du lait et des produits laitiers (4), adopté à titre conservatoire par le Conseil, et, d'autre part, le règlement (CEE) n° 857/84 du Conseil, du 31 mars 1984, por ...[+++]


Although it makes particular reference to actions taken by the England and Wales Milk Marketing Board the letter of formal notice makes it clear that the Commission's position also applies to any similar situations arising in relation to the other United Kingdom Milk Marketing Boards.

Bien qu'elle se réfère en particulier aux mesures prises par le "Milk Marketing Board" d'Angleterre et du Pays de Galles, la lettre de mise en demeure indique clairement que la position de la Commission s'applique également à toute situation analogue pouvant se produire en ce qui concerne les autres "Milk Marketing Boards" du Royaume-Uni.


HEALTH RULES FOR THE PRODUCTION AND PLACING ON THE MARKET OF RAW MILK, HEAT-TREATED AND MILK-BASED PRODUCTS On the basis of a compromise, the Council adopted the Directive making technical adjustments to the Annexes to Directive 92/46/EEC laying down the health rules for the production and placing on the market of raw milk, heat-treated milk and milk-based products.

REGLES SANITAIRES POUR LA PRODUCTION ET LA MISE SUR LE MARCHE DE LAIT CRU, DE LAIT TRAITE THERMIQUEMENT ET DE PRODUITS A BASE DE LAIT Le Conseil a adopté, sur base d'un compromis, la directive apportant des aménagements techniques aux annexes de la directive 92/46/CEE qui arrête les règles sanitaires pour la production et la mise sur le marché de lait cru, de lait traité thermiquement et de produits à base de lait.




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'milk that makes' ->

Date index: 2023-05-30
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