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Regional director of food production

Vertaling van "regional director food production " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
Directorate 2 - Agricultural structures, rural development, agri-monetary and agri-financial questions, plant health, organic products, food quality, GMOs, Codex Alimentarius, plant protection | Directorate 2 - Fisheries, Food and Health | Directorate 2 - Fisheries, Food chain and Veterinary questions | Directorate for agricultural structures, rural development, agri-monetary and agri-financial questions, plant health, organic products, ...[+++]

Direction 2 - Pêche, alimentation et santé | Direction 2 - Pêche, questions de la chaîne alimentaire et vétérinaire | Direction 2 - Structures agricoles, développement rural, questions agromonétaires et agrofinancières, phytosanitaire, produits biologiques, qualité des aliments, OGM, codex alimentarius, protection des végétaux


regional director of food production

directeur régional de la transformation des aliments


Regional Directorates for Food, Agriculture and Forestry

Directions régionales de l'alimentation, de l'agriculture et de la forêt | DRAAF [Abbr.]


Regional Seminar on Socio-Cultural Factors in Rural Development and Self-Sufficiency in Food Production

Séminaire régional sur les facteurs socio-culturels et le développement rural et l'autosuffisance en matière de production alimentaire
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
These interventions included: support for initiatives discussed in the CFS; strengthening civil society organisations and farmers’ organisations in partner countries and promoting their empowerment to participate in decision-making processes; empowering women and strengthening their decision-making role in relation to food production, food consumption and household assets; supporting decentralisation and local governance to enhance food security; supporting the Comprehensive Africa Agriculture Development Programme (CAADP); strengthening global governance on food and nutrition security, including supporting the Scaling Up Nutrition ...[+++]

Ces interventions comprenaient notamment: le soutien à des initiatives débattues au sein du CSA; le renforcement des organisations de la société civile et des organisations d’agriculteurs dans les pays partenaires et la promotion de leur participation aux processus décisionnels; l’autonomisation des femmes et le renforcement de leur rôle décisionnel en ce qui concerne la production alimentaire, la consommation alimentaire et les actifs des ménages; le soutien à la décentralisation et à la gouvernance locale en vue d’améliorer la sécurité alimentaire; le soutien au programme détaillé pour le développement de l’agriculture africaine (P ...[+++]


Measures are therefore needed within the CAP ensuring the profitability of livestock farming in the various regions of the EU, and solutions must be found that permit active and sustainable land use for food production.

C’est pourquoi il convient de prévoir des mesures dans le cadre de la PAC pour assurer la rentabilité de l’élevage dans les différentes régions de l’Union européenne, ainsi que de trouver des solutions qui rendent possible une utilisation active et durable des sols dans le but de produire des denrées alimentaires.


Claudette Dalpé, Associate Director, Food Regulatory Program, Health Products and Food Branch;

Claudette Dalpé, directrice associée, Programme de la réglementation des aliments, Direction générale des produits de santé et des aliments;


From the Department of Health: Paul Mayers, Director, Food Policy Integration, Food Directorate, Health Products and Food Branch.

Du ministère de la Santé : Paul Mayers, directeur, Intégration de la politique alimentaire, Direction générale des produits de santé et des aliments.


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Cooperation in this area shall strengthen cooperation, exchange of knowledge and experience and partner countries' capacities on the four pillars of food security with a gender sensitive approach: food availability (production), access (including land, infrastructure for food transport from surplus to deficit areas, markets, establishing domestic food reserves, safety nets), utilisation (nutrition interventions in socially aware ways) and stability, while also addressing fair trade and prioritising five dimensions: smallholder agricul ...[+++]

La coopération dans ce domaine renforce la coopération, l'échange de connaissances et d'expériences, de même que les capacités des pays partenaires en ce qui concerne les quatre piliers de la sécurité alimentaire, à savoir la disponibilité des aliments (production), l'accès aux aliments (notamment terres, infrastructures pour acheminer le surplus de denrées alimentaires des zones excédentaires vers les zones déficitaires, marchés, constitutions de réserves alimentaires nationales, filets de sécurité alimentaire), l'utilisation des aliments (interventions d'ordre nutritionnel tenant compte de la dimension sociale), ainsi que la stabilité ...[+++]


the availability of food products, which requires a sustainable agri-food chain, intensification of agricultural production, and the development of international trade and regional integration.

la disponibilité des produits alimentaires, qui nécessite une chaîne agroalimentaire durable, une intensification de la production agricole, un développement du commerce international et de l’intégration régionale.


Ms. Claudette Dalpé (Associate Director, Food Regulatory Programs and Access to Information, Bureau of Food Regulatory, International and Interagency Affairs, Food Directorate, Health Products and Food Branch, Department of Health): First of all, interim marketing authorizations are already issued under the existing regulations, as was explained in the opening statement and in the fact sheet accompanying the letter sent to interested parties.

Mme Claudette Dalpé (directrice associée, Programmes de la réglementation des aliments et de l'accès à l'information, Bureau de la réglementation des aliments, des affaires internationales et interagences, Direction des aliments, Direction générale des produits de santé et des aliments, ministère de la Santé): Premièrement, des autorisations de mise en marché provisoire sont déjà émises en vertu du règlement existant, comme on l'avait expliqué dans l'introduction et comme c'est expliqué dans le feuillet d'information qui accompagnait ...[+++]


Ms. Claudette Dalpé (Associate Director, Food Regulatory Programs and Access to Information, Bureau of Food Regulatory, International and Interagency Affairs, Food Directorate, Health Products and Food Branch, Department of Health)

Mme Claudette Dalpé (directrice associée, Programmes de la réglementation des aliments et de l'accès à l'information, Bureau de la réglementation des aliments, des affaires internationales et interagences, Direction des aliments, Direction générale des produits de santé et des aliments, ministère de la Santé)


Mr. Paul Mayers (Director, Food Policy Integration, Food Directorate, Health Products and Food Branch, Department of Health)

M. Paul Mayers (directeur, Intégration de la politiques alimentaire, Direction générale des produits de santé et des aliments, ministère de la Santé)


When food aid is deemed to be the most appropriate tool, local purchase (i.e. purchase in the country of operation) or, secondarily, regional food purchases (i.e. procuring from neighbouring countries) are favoured, so as to maximise acceptability of food products, protect or support local markets, and reduce transportation costs and delivery timeframes.

Lorsque l’aide alimentaire sera considérée comme l’outil le plus approprié, les achats sur place (c’est-à-dire les achats dans le pays des opérations) ou, à titre secondaire, les achats d’aliments dans la région (c’est-à-dire l’approvisionnement auprès des pays voisins) seront privilégiés de manière à maximiser le caractère acceptable des produits alimentaires, protéger ou soutenir les marchés locaux, et réduire les coûts de transport et les délais de livraison.




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Date index: 2022-09-11
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