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Alkali content
Neutral salt content
Salinity
Salt content
Sodium content
Soluble salt content

Vertaling van "salt content have " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
alkali content | salt content | sodium content

teneur en sels








salinity [ salt content ]

salinité [ teneur en sels | contenu salin | contenu halin ]






IN-CONTEXT TRANSLATIONS
43. Calls on the Commission, in view of the serious and persistent problems which arise in the implementation of Regulation (EC) No 1924/2006 on nutrition and health claims made on foods, including problems involving distortion of competition, to review the scientific basis for this regulation and, if appropriate, to eliminate the concept of nutrient profiles or to repeal the regulation in its entirety; considers that the aims of this regulation, such as ensuring that the information provided about foods is true and that specific indications are given about fat, sugar and salt content, have ...[+++]een achieved by Regulation (EU) No 1169/2011 on the provision of food information to consumers;

43. invite la Commission à examiner le règlement (CE) nº 1924/2006 concernant les allégations nutritionnelles et de santé portant sur les denrées alimentaires sous l'angle des problèmes de mise en œuvre graves, persistants et anticoncurrentiels quant à son assise scientifique et à supprimer, le cas échéant, le concept de profil nutritionnel, voire à abroger le règlement tout entier; estime que les objectifs de ce règlement, tels que la véracité des indications relatives aux aliments et l'apposition de mentions spécifiques relatives à ...[+++]


47. Calls on the Commission, in view of the serious and persistent problems which arise in the implementation of Regulation (EC) No 1924/2006 on nutrition and health claims made on foods, including problems of distortion of competition, to review the scientific basis of this regulation and how useful and realistic it is and, if appropriate, to eliminate the concept of nutrient profiles; considers that the aims of Regulation (EC) No 1924/2006, such as ensuring that information which is provided concerning foods is true and that specific indications are given concerning fat, sugar and salt content, have ...[+++]een achieved by Regulation (EU) No 1169/2011 on the provision of food information to consumers;

47. invite la Commission à examiner le règlement (CE) n° 1924/2006 concernant les allégations nutritionnelles et de santé portant sur les denrées alimentaires sous l'angle des problèmes de mise en œuvre graves, persistants et anticoncurrentiels quant à son assise scientifique, son utilité et son réalisme et à supprimer, le cas échéant, le concept de profil nutritionnel; estime que les objectifs du règlement (CE) nº 1924/2006, tels que la véracité des indications relatives aux aliments, et l'apposition de mentions spécifiques relative ...[+++]


33. Calls on the Commission, in view of the serious and persistent problems which arise in the implementation of Regulation (EC) No 1924/2006 on nutrition and health claims made on foods, including problems of distortion of competition, to review the scientific basis of this regulation and how useful and realistic it is and, if appropriate, to eliminate the concept of nutrient profiles; considers that the aims of Regulation (EC) No 1924/2006, such as ensuring that information which is provided concerning foods is true and that specific indications are given concerning fat, sugar and salt content, have ...[+++]een attained by Regulation (EU) No 1169/2011 on the provision of food information to consumers;

33. invite la Commission à examiner le règlement (CE) n° 1924/2006 concernant les allégations nutritionnelles et de santé portant sur les denrées alimentaires sous l'angle des problèmes de mise en œuvre graves, persistants et anticoncurrentiels quant à son assise scientifique, son utilité et son réalisme et à supprimer, le cas échéant, le concept de profil nutritionnel; est d'avis que les objectifs du règlement (CE) n° 1924/2006, tels que la véracité des allégations nutritionnelles et les allégations concernant la teneur en graisses, ...[+++]


For the purposes of subheadings 0305 32 11 and 0305 32 19, cod fillets (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus) having a total salt content by weight of 12 % or more which are fit for human consumption without further industrial processing, are considered to be salted fish.

Aux sens des sous-positions 0305 32 11 et 0305 32 19, les filets de morues (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus) dont la teneur totale en sel est égale ou supérieure à 12 % en poids et qui sont propres à la consommation humaine sans autre traitement industriel sont considérés comme du poisson salé.


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Cod fillets that have been only lightly salted (usually of a total salt content by weight of around 2 % but in any case less than 12 %) present different objective characteristics in so far as the actual and lasting preservation depends essentially upon an additional external process, such as freezing.

Les filets de morues qui n'ont été que légèrement salés (dont la teneur totale en sel est généralement de 2 % en poids environ, mais, en tout état de cause, inférieure à 12 %) présentent des caractéristiques objectives différentes, dans la mesure où la conservation effective et durable dépend essentiellement d'un processus externe supplémentaire, comme la congélation.


However, frozen cod fillets which have a total salt content by weight of less than 12 % are to be classified under subheadings 0304 71 10 and 0304 71 90 in so far as the actual and lasting preservation depends essentially upon freezing’.

En revanche, les filets de morues congelés dont la teneur totale en sel est inférieure à 12 % en poids doivent être classés dans les sous-positions 0304 71 10 et 0304 71 90, dans la mesure où la conservation effective et durable dépend essentiellement de la congélation».


Then we plan to introduce a food labelling system in which foods with a low sugar, fat and salt content would have a green traffic light on the label and those with a high content a red traffic light.

Ensuite nous prévoyons d’instaurer un système d’étiquetage des aliments, où les denrées peu sucrées, peu grasses et peu salées se verraient gratifiées d’un feu vert et celles qui ont une teneur élevée en sucre, en graisse et en sel, affligées d’un feu rouge.


A claim stating that the content in one or more nutrients has been reduced, and any claim likely to have the same meaning for the consumer, may only be made where the reduction in content is at least 30 % compared to a similar product, except for micronutrients where a 10 % difference in the reference values as set in Council Directive 90/496/EEC shall be acceptable and for sodium, or the equivalent value for salt, where a 25 % diffe ...[+++]

Une allégation affirmant que la teneur en un ou plusieurs nutriments a été réduite, ou toute autre allégation susceptible d'avoir le même sens pour le consommateur, ne peut être faite que si la réduction de cette teneur est d'au moins 30 % par rapport à un produit similaire, sauf s'il s'agit de micronutriments pour lesquels une différence de 10 % par rapport aux valeurs de référence fixées par la directive 90/496/CEE du Conseil est admissible et pour le sodium ou l'équivalent en sel, pour lesquels une différence de 25 % est admissible.


It will also mean that the food industry will have to accept that tighter regulations will have to be adopted, for example, with regard to the salt content of food.

Cela signifie que l’industrie alimentaire doit accepter l'obligation d'adopter des normes plus strictes en ce qui concerne, par exemple, la teneur en sel des produits alimentaires.


7. For the purposes of heading No , the terms "meat and edible meat offal, salted, in brine" mean meat and edible meat offal deeply and homogeneously impregnated with salt in all parts, having a total salt content of not less than 1,2 % by weight.

7. Sont considérés comme "salés ou en saumure", au sens du n° , les viandes et abats comestibles qui ont fait l'objet d'un salage imprégné en profondeur de manière homogène dans toutes leurs parties et qui présentent une teneur globale en sel égale ou supérieure à 1,2 % en poids.




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Date index: 2022-09-08
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