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Immersion in salt water
Salt water immersion test
Salt-water immersion test
Saltwater immersion test
Water immersion test

Vertaling van "salt-water immersion test " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
saltwater immersion test [ salt-water immersion test | salt water immersion test ]

essai d'immersion dans l'eau salée




IN-CONTEXT TRANSLATIONS
9 (1) Salt water freeboards that are applicable to vessels that operate in salt water shall be determined by adding y millimetres to the corresponding fresh water freeboards where y is equal to the displacement in fresh water in tonnes at the summer load waterline divided by the product of 4.1 times the tonnes per centimetre immersion in fresh water at the summer load waterline.

9 (1) Les francs-bords en eau salée applicables aux bâtiments qui se trouvent en eau salée sont déterminés par addition de y millimètres aux francs-bords en eau douce correspondants, y étant égal au déplacement en eau douce à la flottaison en charge d’été, en tonnes métriques, divisé par le produit de la multiplication de 4,1 et du nombre de tonnes métriques par centimètre d’immersion en eau douce à la flottaison en charge d’été.


(b) in the case of sugar or any other saccharine product on which duty is determined according to the polarimetric test and that has suffered damage or deterioration from salt water, an amount equal to the difference between

b) dans le cas du sucre ou de tout autre produit saccharin à l’égard desquels les droits sont déterminés suivant le test de polarimétrie et qui a été endommagé ou détérioré par de l’eau salée, un montant égal à la différence entre :


(b) in the case of sugar or any saccharine product on which duty is determined according to the polarimetric test and that has suffered damage or deterioration from salt water, an amount equal to the difference between

b) dans le cas du sucre ou de tout produit saccharin pour lequel les droits sont déterminés d’après le test de polarimétrie et qui a été endommagé ou détérioré par l’eau salée, le montant égal à la différence entre les droits suivants :


(a) the liquid used in the test packages may be either a solution of salt and water (H2O and 6% ± 0.5% NaCl by mass) or a mixture that, by volume, is equal parts propylene glycol and distilled water;

a) le liquide utilisé dans les essais peut être soit une solution de sel et d’eau (H2O et 6 % ± 0.5 % NaCl par masse), soit un mélange de propylène glycol et d’eau distillée en proportions égales, par volume;


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A minimum of 3 full aerosol dispensers per product shall be conditioned to 20 °C ± 1 °C with at least 95 % of the dispenser immersed in the water for at least 30 min before each test (if the aerosol is fully immersed, 30 min conditioning is sufficient);

Au moins trois générateurs d’aérosols pleins par produit sont conditionnés à une température de 20 °C ± 1 °C et plongés à au moins 95 % dans l’eau pendant au moins 30 minutes avant chaque essai (en cas d’immersion totale, 30 minutes suffisent).


Regular testing against the criterion is not required in normal circumstances for the following ready-to-eat foods: — those which have received heat treatment or other processing effective to eliminate L. monocytogenes, when recontamination is not possible after this treatment (for example, products heat treated in their final package), — fresh, uncut and unprocessed vegetables and fruits, excluding sprouted seeds, — bread, biscuits and similar products, — bottled or packed waters, soft drinks, beer, cider, wine, spirits and similar products, — sugar, honey and confectionery, including cocoa and chocolate products, — live bivalve molluscs, ►M2 — food grade s ...[+++]

Des essais périodiques fondés sur ce critère ne sont pas utiles, en temps normal, pour les denrées alimentaires ►C4 prêtes à être consommées ◄ suivantes: — denrées alimentaires ayant fait l'objet d'un traitement thermique ou d'une autre transformation efficace pour éliminer L. monocytogenes, lorsque la recontamination n'est pas possible après ce traitement (par exemple, les produits traités thermiquement dans leur emballage final), — fruits et légumes frais, non découpés et non transformés, à l’exception des graines germées, — pain, biscuits et produits similaires, — eaux, boissons non alcoolisées, bière, cidre, vin, boissons spiritueuses en bouteille ou con ...[+++]


"Ultimate aerobic biodegradation" means the level of biodegradation achieved when the surfactant is totally used by micro-organisms in the presence of oxygen resulting in its breakdown to carbon dioxide, water and mineral salts of any other elements present (mineralisation), as measured by test methods listed in Annex III, and new microbial cellular constituents (biomass).

"biodégradation finale en aérobiose": le niveau de biodégradation obtenu quand l'agent de surface est totalement dégradé par des micro-organismes en présence d'oxygène avec, pour résultat, sa décomposition en dioxyde de carbone, en eau et en sels minéraux de tout autre élément présent (minéralisation), mesurée par les méthodes d'essai visées à l'annexe III, et en nouveaux constituants cellulaires microbiens (biomasse);


9 ". Ultimate aerobic biodegradation" means the level of biodegradation achieved when the surfactant is totally degraded by micro-organisms in the presence of oxygen resulting in its breakdown into carbon dioxide, water and mineral salts of any other elements present (mineralisation), as measured via the test methods listed in Annex III, and new microbial cellular constituents (biomass);

"Biodégradation finale en aérobiose": le niveau de biodégradation obtenu quand l'agent de surface est totalement dégradé par des micro-organismes en présence d'oxygène avec, pour résultat, sa décomposition en dioxyde de carbone, en eau et en sels minéraux de tout autre élément présent (minéralisation), mesurée par les méthodes d'essai visées à l'annexe III, et en nouveaux constituants cellulaires microbiens (biomasse).


ANNEX II METHOD OF WASTE DISPOSAL : DISCHARGE INTO OR IMMERSION IN SALT WATER (estuarine, coastal, open sea)

ANNEXE II MODE D'ÉLIMINATION DE DÉCHETS : DÉVERSEMENT OU IMMERSION DANS LES EAUX DE MER (estuariennes, côtières, pleine mer)


2. Reserve the descriptions "Mushrooms" or "cultivated mushrooms" for preserves consisting of mushrooms and water, with or without added salt and/or acids as referred to above, and including no other ingredients. Where the immersion liquid consists of water and salt only, these descriptions may be supplemented by the word "plain".

2. de réserver les dénominations "champignons", "champignons de Paris", "champignons de couche" aux conserves constituées de champignons et d'eau, comportant ou non l'addition de sel et/ou d'acides tels que cités ci-dessus, à l'exclusion de tout autre ingrédient.




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Date index: 2024-07-17
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