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Chapman flask
Chapman specific gravity bottle
Hubbard-Carmick pycnometer
Hubbard-Carmick specific gravity bottle
Pycnometer
Pyknometer
Specific gravity bottle
Specific gravity bottle for viscous fluids
Specific gravity bottle method
Specific gravity bottle with thermometer
Specific-gravity bottle

Vertaling van "specific gravity bottle with thermometer " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
specific gravity bottle with thermometer

picnomètre avec thermomètre


pycnometer [ pyknometer | specific-gravity bottle | specific gravity bottle ]

pycnomètre [ picnomètre ]


Hubbard-Carmick specific gravity bottle | specific gravity bottle for viscous fluids

picnomètre Hubbard-Carmick | picnomètre de Hubbard-Carmick | picnomètre de Hubbard et Carmick




dilatometer/gravity bottle [ dilatometer/specific gravity bottle | dilatometer/pycnometer ]

pycnomètre/dilatomètre


Chapman specific gravity bottle | Chapman flask

flacon de Chapman pour densimètre | densimètre de Chapman


Hubbard-Carmick specific gravity bottle [ Hubbard-Carmick pycnometer ]

pycnomètre Hubbard-Carmick
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Tomato Puree shall be the heat-processed product made from sound, whole and ripe tomatoes with the skins and seeds removed, concentrated to yield a product with a specific gravity of not less than 1.050 (20°C/20°C) and may contain citric acid, salt and a Class II preservative.

La purée de tomates doit être le produit obtenu par traitement thermique et fait de tomates saines, mûres et entières, débarrassées des pelures et des graines et concentré jusqu’à l’obtention d’un produit d’une densité d’au moins 1,050 (à 20 °C/20 °C); elle peut renfermer de l’acide citrique, du sel et un agent de conservation de la catégorie II.


Tomato Pulp shall be the heat-processed product made from sound, whole and ripe tomatoes or sound tomato trimmings, concentrated to yield a product with a specific gravity of not less than 1.050 (20°C/20°C) and may contain citric acid, salt and a Class II preservative.

La pulpe de tomates doit être le produit obtenu par traitement thermique et fait de tomates saines, mûres et entières, ou de parures saines de tomates, concentré jusqu’à l’obtention d’un produit d’une densité d’au moins 1,050 (à 20 °C/20 °C); elle peut renfermer de l’acide citrique, du sel et un agent de conservation de la catégorie II.


(a) tomato pulp shall be the product resulting from the concentration of liquid obtained from clean, sound ripe tomatoes or tomato parts, with or without the addition of salt, and shall contain not less than 12 per cent tomato solids or have a specific gravity of not less than 1.050;

a) la pulpe de tomates doit être le produit résultant de la concentration du liquide obtenu de tomates ou de parties de tomates propres, saines, mûres, avec ou sans addition de sel et qui contient au moins 12 pour cent d’extraits de tomates ou possède un poids spécifique d’au moins 1,050;


8 (1) When a vessel is in fresh water of a specific gravity of 1.0, the applicable load line is adjusted by the fresh water allowance that is specified in the vessel’s load line certificate and determined in accordance with the 1966 Convention, the Convention or the Rules, as the case may be.

8 (1) Lorsqu’un bâtiment se trouve en eau douce d’une densité relative de 1,0, la ligne de charge applicable est rajustée à une profondeur correspondant à la correction pour eau douce indiquée sur son certificat de franc-bord et est déterminée conformément à la Convention de 1966, à la Convention ou aux Règles, selon le cas.


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(a) tomato puree shall be the product resulting from the concentration of the liquid obtained from clean, sound, ripe tomatoes of red or reddish varieties, with or without the addition of salt and shall contain not less than 12 per cent tomato solids or have a specific gravity of not less than 1.050;

a) la purée de tomates doit être le produit résultant de la concentration du liquide obtenu de tomates propres, saines, mûres, des variétés rouges ou rougeâtres, avec ou sans addition de sel, et doit contenir au moins 12 pour cent d’extraits de tomates ou avoir un poids spécifique d’au moins 1,050;


4.1.2. A tare bottle, consisting of a vessel with the same outside volume (to within at least 1 ml) as the pycnometer and with a mass equal to the mass of the pycnometer filled with a liquid of specific gravity 1,01 (sodium chloride solution 2,0 % m/v).

4.1.2. Flacon tare de même volume extérieur (à moins de 1 ml près) que le pycnomètre et de masse égale à la masse du pycnomètre plein d'un liquide de densité 1,01 [solution à 2 pour 100 (m/v) de chlorure de sodium].




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Date index: 2024-05-19
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