Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Cheese
Cheese dairy
Cheese factory
Cheese maker
Cheese making chalet
Cheese products
Cream maker
Cream products
Dairy
Dairy based cheese analogue
Dairy food
Dairy industry
Dairy production
Dairy products
Dairy products maker
Dairying
Farmhouse dairy products maker
Handle dairy test materials
Milk production
Milk products
Operate use dairy test materials
Swiss cheesemaking dairy
Use dairy test materials
Utilise dairy test materials

Vertaling van "Cheese dairy " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
cheese dairy | cheese factory

kaasmakerij | zelfkazerij


cheese maker | farmhouse dairy products maker | cream maker | dairy products maker

ijsbereider | kaasmaakster | kaasboer | zuivelbereider


cheese products | cream products | dairy products | milk products

zuivelproducten


dairy based cheese analogue

kaasanaloog op basis van zuivelproducten


cheese making chalet | swiss cheesemaking dairy

zelfkazerscooperatie




dairy industry [ dairy | dairying(UNBIS) ]

zuivelindustrie [ melkfabriek ]


handle dairy test materials | utilise dairy test materials | operate use dairy test materials | use dairy test materials

materialen voor zuiveltesten gebruiken


dairy production [ milk production ]

melkproductie [ melkproduktie ]


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
The presence and variety of these lactic microflora, which are vital for the production of ‘Silter’, have been demonstrated by studies and research conducted at various cheese dairies in the area.

De aanwezigheid en de variëteit van deze melkflora, die onmisbaar is voor de productie van de „Silter”, zijn aangetoond in studies die zijn uitgevoerd bij verschillende kaasmakerijen in het gebied.


the principle of collecting the milk within two hours of milking, which is difficult to control, has been replaced with the principle of a maximum renneting period, which is very easy to control and which ensures rapid renneting from warm milk after its arrival at the cheese dairy.

inzameling binnen twee uur na het melken, een tijdsduur die moeilijk te controleren valt, is vervangen door een maximale stremmingstijd, die juist heel gemakkelijk te controleren is. Hierdoor wordt snelle stremming van de warme melk bij aankomst in de kaasmakerij gegarandeerd.


The method for producing ‘Kopanisti’, as it is currently produced in organised cheese dairies, has been improved and differs slightly from the method used for domestic cheese-making so as to facilitate production, improve quality, use the raw materials available on each island and reduce costs.

De productiemethode van Kopanisti, zoals deze momenteel wordt geproduceerd in georganiseerde kaasfabrieken, is verbeterd en verschilt enigszins van de methode voor het vervaardigen van huisgemaakte kaas doordat de productie is vereenvoudigd, de kwaliteit is verbeterd, gebruik wordt gemaakt van de grondstoffen die op ieder eiland aanwezig zijn, en de kosten worden gereduceerd.


The applicant group, as a producer of ‘Kopanisti’ in its cheese dairy, requests that the method of production of ‘Kopanisti’ be amended as follows:

De groep die de aanvraag indient als producent die in zijn kaasfabriek Kopanisti vervaardigt, vraagt om wijziging van de productiemethode van Kopanisti wat betreft de volgende punten:


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
This is especially true for small producers, as is the case for many small cheese dairies producing Serra da Estrela cheese of undeniable quality.

Dat geldt bijvoorbeeld voor kleine en piepkleine kaasmakerijen die de zogenaamde Serra da Estrela-kaas maken, die van onbetwistbare kwaliteit is.


Other references can be found in invoices and production and sales ledgers for Spressa for 1926-1934 of the Caseificio di Coltura, a cheese dairy in Ragoli, one of the municipalities in the area referred to in paragraph 4 above.

Andere noemenswaardige getuigenissen zijn de vermeldingen op de pakbonnen en in de boeken van de kaasmakerij Caseificio di Coltura van Ragoli, een gemeente gelegen in het in punt 4 genoemde gebied, die overzichten bevatten van de geproduceerde hoeveelheden en de verkoopprijzen van de Spressa in de periode van 1926 tot 1934.


27. Underlines the cross-sectoral importance of typical (high-quality) regional and traditional products; asks that the EU strategy for mountain areas to include measures to protect and promote those products or their manufacturing procedures and their certification (e.g. as laid down in Council Regulation (EC) No 509/2006 of 20 March 2006 on agricultural products and foodstuffs as traditional specialities guaranteed and Council Regulation (EC) No 510/2006 of 20 March 2006 on the protection of geographical indications and designations of origin for agricultural products and foodstuffs ) and to safeguard them from imitations; calls for special provision to be made within the EU promotion programmes for high-quality foodstuffs (e.g. those from mountain pasture ...[+++]

27. wijst op het sectoroverstijgende belang van typische regionale en traditionele (kwaliteits)producten; roept op in de EU-strategie voor berggebieden maatregelen op te nemen ter bescherming en de bevordering van deze producten of hun productiemethodes en hun certificatie (bijvoorbeeld zoals vastgesteld in de Verordening (EG) nr. 509/2006 van de Raad van 20 maart 2006 inzake gegarandeerde traditionele specialiteiten voor landbouwproducten en levensmiddelen en de Verordening (EG) nr. 510/2006 van de Raad van 20 maart 2006 inzake de bescherming van geografische aanduidingen en oorsprongsbenamingen van landbouwproducten en levensmiddelen ), en om ze tegen namaak te beschermen; vraagt dat een bijzondere bepaling wordt opgenomen in de EU-prog ...[+++]


27. Underlines the cross-sectoral importance of typical (high-quality) regional and traditional products; asks that the EU strategy for mountain areas to include measures to protect and promote those products or their manufacturing procedures and their certification (e.g. as laid down in Council Regulation (EC) No 509/2006 of 20 March 2006 on agricultural products and foodstuffs as traditional specialities guaranteed and Council Regulation (EC) No 510/2006 of 20 March 2006 on the protection of geographical indications and designations of origin for agricultural products and foodstuffs ) and to safeguard them from imitations; calls for special provision to be made within the EU promotion programmes for high-quality foodstuffs (e.g. those from mountain pasture ...[+++]

27. wijst op het sectoroverstijgende belang van typische regionale en traditionele (kwaliteits)producten; roept op in de EU-strategie voor berggebieden maatregelen op te nemen ter bescherming en de bevordering van deze producten of hun productiemethodes en hun certificatie (bijvoorbeeld zoals vastgesteld in de Verordening (EG) nr. 509/2006 van de Raad van 20 maart 2006 inzake gegarandeerde traditionele specialiteiten voor landbouwproducten en levensmiddelen en de Verordening (EG) nr. 510/2006 van de Raad van 20 maart 2006 inzake de bescherming van geografische aanduidingen en oorsprongsbenamingen van landbouwproducten en levensmiddelen ), en om ze tegen namaak te beschermen; vraagt dat een bijzondere bepaling wordt opgenomen in de EU-prog ...[+++]


27. Underlines the cross-sectoral importance of typical (high-quality) regional and traditional products; asks that the EU strategy for mountain areas to include measures to protect and promote those products or their manufacturing procedures and their certification (e.g. as laid down in Council Regulation (EC) No 509/2006 of 20 March 2006 on agricultural products and foodstuffs as traditional specialities guaranteed and Council Regulation (EC) No 510/2006 of 20 March 2006 on the protection of geographical indications and designations of origin for agricultural products and foodstuffs) and to safeguard them from imitations; calls for special provision to be made within the EU promotion programmes for high-quality foodstuffs (e.g. those from mountain pasture ...[+++]

27. wijst op het sectoroverstijgende belang van typische regionale en traditionele (kwaliteits)producten; roept op in de EU-strategie voor berggebieden maatregelen op te nemen ter bescherming en de bevordering van deze producten of hun productiemethodes en hun certificatie (bijvoorbeeld zoals vastgesteld in de Verordening (EG) nr. 509/2006 van de Raad van 20 maart 2006 inzake gegarandeerde traditionele specialiteiten voor landbouwproducten en levensmiddelen en de Verordening (EG) nr. 510/2006 van de Raad van 20 maart 2006 inzake de bescherming van geografische aanduidingen en oorsprongsbenamingen van landbouwproducten en levensmiddelen), en om ze tegen namaak te beschermen; vraagt dat een bijzondere bepaling wordt opgenomen in de EU-progr ...[+++]


16. Recalls that clear labelling of dairy product substitutes such as non-dairy cheese and other non-dairy products is of vital importance, and should include specification of raw materials and country of origin; insists that products branded as dairy products must contain animal milk or animal milk products;

16. wijst er opnieuw op dat een duidelijke etikettering van vervangproducten voor zuivel, zoals kaas en andere producten op een andere basis dan zuivel, van vitaal belang is en dat daarop de grondstoffen en het oorsprongsland moeten worden vermeld; beklemtoont dat producten die worden gemarkeerd als zuivel dierlijke melk of melkproducten moeten bevatten moeten zijn;




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Cheese dairy' ->

Date index: 2023-08-22
w