Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Dispose food waste
Dispose non-food waste within the food industry
Disposing food waste
Disposing of non-food waste within the food industry
EU Platform on Food Losses and Food Waste
Food loss
Food waste
Food waste disposal unit
Food waste disposer
Get rid of food waste
Get rid of non-food waste within the food industry
Kitchen grinder
Recycle non-food waste within the food industry
Throw away food waste
Waste-disposal unit

Vertaling van "EU Platform on Food Losses and Food Waste " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
EU Platform on Food Losses and Food Waste

EU-platform inzake voedselverlies en -verspilling


waste from agricultural, horticultural, hunting, fishing and aquaculture primary production, food preparation and processing | wastes from agriculture, horticulture, aquaculture, forestry, hunting and fishing, food preparation and processing

afval van de primaire productie bij landbouw, tuinbouw, jacht, visserij en aquacultuur en de voedingsbereiding en-verwerking


food waste [ food loss ]

voedselverspilling [ voedselverlies ]


get rid of non-food waste within the food industry | recycle non-food waste within the food industry | dispose non-food waste within the food industry | disposing of non-food waste within the food industry

niet-levensmiddelenafval in de levensmiddelenindustrie afvoeren


get rid of food waste | throw away food waste | dispose food waste | disposing food waste

levensmiddelenafval afvoeren


food waste disposal unit | food waste disposer | kitchen grinder | waste-disposal unit

afvalmolen | afvalvernietiger | huisvuilverkleiner | keukenafvalvermaler | snijrooster | vuilnisvernietiger
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
The EU Platform on Food Losses and Food Waste aims to support all actors in rethinking a food value chain where food waste is minimised and value gained from food produced is maximised, thereby facilitating our transition to a circular economy and more sustainable food systems.

Het EU-platform inzake voedselverlies en -verspilling beoogt steun te verlenen aan alle actoren bij het ontwikkelen van een andere kijk op de voedingswaardeketen, waar voedselverspilling tot een minimum wordt beperkt en de waarde van het geproduceerde voedsel wordt geoptimaliseerd, waardoor onze overgang naar een circulaire economie en duurzamere voedselsystemen wordt vergemakkelijkt.


developing common EU methodology to measure food waste and defining relevant indicators (implementing act to be put forward following adoption of the Commission's proposal to revise the Waste Framework Directive); establishing an EU Platform on Food Losses and Food Waste, which brings together Member States and all actors of the food chain, to help define the measures needed to achieve the Sustainable Development Goals on food waste and share best practice and results achieved; taking measures to clarify EU legislation relating to waste, food and feed, and facilitate food donation as well as the valorisation of former foodstuffs and by ...[+++]

het ontwikkelen van een gemeenschappelijke EU-methodologie om voedselverspilling te meten en relevante indicatoren vast te stellen (uitvoeringshandeling voor te stellen na de aanneming van het Commissievoorstel tot herziening van de kaderrichtlijn afvalstoffen); het opzetten van een EU-platform inzake voedselverlies en -verspilling waar de lidstaten en alle actoren in de voedingsketen worden samengebracht om de maatregelen te late ...[+++]


What is the EU Platform on Food Losses and Food Waste?

Wat is het EU-platform inzake voedselverlies en -verspilling?


In this context, the EU Platform on Food Losses and Food Waste will provide an important forum for members to share experience and identify best practices in promoting consumer understanding of date marking.

Binnen dit kader zal het EU-platform inzake voedselverlies en -verspilling voor zijn leden een belangrijk forum bieden om ervaringen te delen en beste praktijken voor het stimuleren van het begrip van datumaanduidingen bij de consumenten uit te wisselen.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Food is lost or wasted along the whole food supply chain: on the farm, in processing and manufacture, in shops, in restaurants and canteens, and at home.

Voedsel gaat verloren of wordt verspild in de gehele voedingswaardeketen: in de landbouw, bij verwerking of productie, in winkels, in restaurants en kantines, en thuis.


Food is lost or wasted along the whole food supply chain: on the farm, in processing and manufacture, in shops, in restaurants and in the home.

Voedsel gaat verloren of wordt verspild over de gehele voedingsketen: in de landbouw, bij verwerking of productie, in winkels, in restaurants en thuis.


develop a common EU methodology to measure food waste and define relevant indicators; create a platform, bringing together Member States and all actors of the food chain, to help define the measures needed to achieve the Sustainable Development Goals on food waste and share best practice and results achieved; take measures to clarify EU legislation relating to waste, food and feed, and facilitate food donation as well as the safe use of former foodst ...[+++]

een gemeenschappelijke EU-methode ontwikkelen voor het meten van voedselverspilling en relevante indicatoren opstellen; een platform opzetten waar de lidstaten en alle actoren in de voedingsketen samen worden gebracht, om te helpen de maatregelen te identificeren die nodig zijn voor het bewerkstellingen van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling op het gebied van voedselverspilling en beste praktijken en geboekte resultaten ...[+++]


In September 2015, the United Nations General Assembly adopted Sustainable Development Goals for 2030 including a target to halve per capita food waste at the retail and consumer levels and reduce food losses along production and supply chains. The EU and its Member States are committed to meet this goal.

In september 2105 werden op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling voor 2030 vastgesteld, waaronder een doelstelling om de voedselverspilling per hoofd van de bevolking op het niveau van de detailhandel of de consument te halveren en het voedselverlies in de productie- en toeleveringsketens te verminderen. De EU en de lidstaten hebben zich ertoe verbonden dit doel te bereiken.


Food waste concerns the loss of raw or cooked food materials before, during or after meal preparation in the household as well as food discarded in the process of producing, manufacturing, distribution, retail and food service activities.

Voedsel wordt verspild als levensmiddelen verloren gaan vóór, tijdens of na het bereiden van maaltijden thuis en als het wordt weggegooid tijdens de productie, de verwerking of de distributie, in de detailhandel en bij het verschaffen van maaltijden.


Also in the context of the financial crisis (wasting food costs money), in the context of ensuring global food security (how to feed nine billion people in 2050) and taking into account the millions of people suffering from hunger, the Commission is determined to address this issue and engage in a dialogue aiming to minimise food waste and optimise food packaging without compromising food safety.

De Commissie wil deze kwestie ook aanpakken in het licht van de financiële crisis (voedselverspilling kost geld), van de wereldwijde voedselzekerheid (hoe voeden wij in 2050 9 miljard mensen) en van de honger die miljoenen mensen lijden. Zij wil een dialoog voeren over hoe er minder voedsel kan worden verspild en hoe levensmiddelen optimaal kunnen worden verpakt zonder de voedselveiligheid in gevaar te brengen.




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'EU Platform on Food Losses and Food Waste' ->

Date index: 2023-09-04
w