Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Animal fats
Assess sensorial parameters of oils and fats
Check of sensorial parameters of oils and fats
Check sensorial parameters of oils and fats
Cut out fats
External fat
Fat
Fat on the outside of the carcase
Fat reduced butter
Fats
Fatty substance
Fish
Fish fat
Half fat butter
Low fat butter
Mechanism of animal fat purification
Piscicultural species
Process of animal fat purification
Process of animal fat purifications
Reduced fat butter
Reduced-fat butter
Refining-machine operator
Remove fats
Species of fish
Subcutaneous fat
Take away fats
Test sensorial parameters of oils and fats
Three quarter butter
Three quarter-fat butter
Three-quarter butter
Winterise fats

Vertaling van "Fish fat " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
animal fats [ fish fat ]

dierlijk vet [ dierlijke oliën en vetten | dierlijke vetstof | visvetstof ]


fats [ fat | fatty substance ]

oliën en vetten [ vet | vetstof ]


fish [ piscicultural species | species of fish ]

vis [ vissoort ]


assess sensorial parameters of oils and fats | test sensorial parameters of oils and fats | check of sensorial parameters of oils and fats | check sensorial parameters of oils and fats

sensorische parameters van oliën en vetten controleren


mechanism of animal fat purification | process of animal fat purifications | process of animal fat purification | process of animal fat purification

proces voor de zuivering van dierlijk vet


cut out fats | remove fats | take away fats | winterise fats

vetten winterklaar maken


fat reduced butter | half fat butter | low fat butter | three quarter butter

3/4-boter | boter met laag vetgehalte | boter met verlaagd vetgehalte | halfvolle boter


external fat | fat on the outside of the carcase | subcutaneous fat

onderhuids vet | subcutaan vet


reduced fat butter | reduced-fat butter | three quarter-fat butter | three-quarter butter

3/4 boter | boter met een verlaagd vetgehalte | boter met verlaagd vetgehalte


Refining-machine operator (oils and fats)

procesoperator van raffineermachine van oliën en vetten
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
The Committee for Medicinal Products for Veterinary Use recommended establishing a MRL for phoxim for bovine species applicable to muscle, fat, liver and kidney, excluding animals producing milk for human consumption, and the extrapolation of the MRLs for phoxim from ovine, bovine and porcine species, and chicken to all food-producing species except fin fish, applicable to muscle, fat, liver, kidney and eggs, excluding animals producing milk for human consumption.

Het Comité voor geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik heeft aanbevolen om een MRL voor foxim voor spieren, vetweefsel, lever en nieren van runderen vast te stellen, met uitzondering van dieren die melk voor menselijke consumptie produceren, en de MRL’s voor foxim voor schapen, runderen, varkens en kippen te extrapoleren naar spieren, vetweefsel, lever, nieren en eieren van alle voedselproducerende soorten behalve vissen en met uitzondering van dieren die melk voor menselijke consumptie produceren.


The Committee for Medicinal Products for Veterinary Use CVMP recommended the extrapolation of the MRLs for fenbendazole from all ruminants, porcine and equidae species to all food-producing species except fin fish, applicable to muscle, fat, liver, kidney, milk and eggs.

Het Comité voor geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik heeft aanbevolen de voor herkauwers, varkens en paardachtigen geldende MRL’s van fenbendazool uit te breiden tot het spierweefsel, het vetweefsel, de lever, de nieren, de melk en de eieren van alle voedselproducerende soorten behalve vissen.


According to the application the use of extracts of rosemary (E 392) is required to keep the quality and stability of spreadable fats with a fat content less than 80 % where content of polyunsaturated fatty acids is higher than 15 % w/w of the total fatty acid and/or where content of fish oil or algal oil is higher than 2 % w/w of the total fatty acid by protecting them against deterioration caused by oxidation.

Volgens de aanvraag is het gebruik van extracten van rozemarijn (E 392) nodig om, door bescherming tegen bederf door oxidatie, de kwaliteit en de stabiliteit te bewaren van smeerbare vetproducten met een vetgehalte van minder dan 80 % waarin het aandeel meervoudig onverzadigde vetzuren hoger is dan 15 % m/m van het totale vetzuurgehalte en/of waarin het aandeel visolie of algenolie hoger is dan 2 % m/m van het totale vetzuurgehalte.


That overall dietary patterns may be more relevant than specific foods in the etiology of diet-related diseases; healthy dietary patterns are characterised by high consumption of fruits and vegetables, consumption of fish and by giving preference to low-fat dairy, whole grains, lean meat and poultry and using vegetable oils as replacement of solid fats where possible, as in the Mediterranean diet or any other diets, following relevant national dietary guidelines/nutrition recommendations.

Algemene voedingspatronen kunnen in de etiologie van voedingsgerelateerde ziekten van meer betekenis zijn dan specifieke levensmiddelen, gezonde voedingspatronen worden gekenmerkt door een hoge consumptie van groenten en fruit, het eten van vis en een voorkeur voor zuivel met een laag vetgehalte, hele graankorrels, mager vlees en gevogelte en het gebruik van plantaardige oliën als vervanging van vaste vetten waar mogelijk, zoals in de mediterrane keuken of andere keukens, in navolging van relevante nationale richtsnoeren voor voeding/voedingsaanbevelingen.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
An application for the authorisation of use of extracts of rosemary (E 392) as an antioxidant in meat preparations, low fat non-heat-treated and heat-treated processed meat and low fat processed fish and fishery products including molluscs and crustaceans was submitted on 3 February 2012 and has been made available to the Member States.

Op 3 februari 2012 is een aanvraag ingediend voor de goedkeuring van het gebruik van extracten van rozemarijn (E 392) als antioxidant in vleesbereidingen, niet-warmtebehandeld of warmtebehandeld verwerkt vlees met een laag vetgehalte en verwerkte vis en visserijproducten, inclusief schaal- en weekdieren, met een laag vetgehalte. Deze aanvraag is ter beschikking gesteld van de lidstaten.


15041099 | Fish fats and oils and liquid fractions, whether or not refined (excl. chemically modified and liver oils) |

15041099 | Vetten en oliën van vis, alsmede vloeibare fracties daarvan, ook indien geraffineerd, doch chemisch ongewijzigd (m.u.v. oliën uit vislevers) |


At the same time certain technical adaptations should be made, in particular the name of the active substances ‘Repellents by smell of animal or plant origin/fish oil’ and ‘fat distillation residues’ should be replaced respectively by ‘fish oil’ and fat distillation residues.

Tegelijkertijd moeten bepaalde technische aanpassingen worden aangebracht: met name moeten de namen van de werkzame stoffen „op geur gebaseerde afweermiddelen van dierlijke of plantaardige oorsprong/visolie” en „vetdestillatieresiduen” worden vervangen door respectievelijk „visolie” en „vetdestillatieresiduen”.


As regards aldrin, dieldrin, chlordane, DDT, endrin, heptachlor, hexachlorobenzene and hexachlorocyclohexanes (HCH), the term ‘fats’ should be replaced by the terms ‘fats and oils’ to indicate clearly that all fats and oils, including animal fat, vegetable oils, fish oil, are covered.

Wat aldrin, dieldrin, chloordaan, DDT, endrin, heptachloor, hexachloorbenzeen en hexachloorcyclohexaan (HCH) betreft, moet de term „vetten” worden vervangen door de termen „vetten en oliën” om duidelijk aan te geven dat het gaat om alle vetten en oliën, met inbegrip van dierlijke vetten, plantaardige oliën en visolie.


1504 20 10 | SOLID FRACTIONS OF FISH FATS AND OILS, WHETHER OR NOT REFINED (EXCLUDING CHEMICALLY MODIFIED AND LIVER OILS) |

1504 20 10 | VASTE FRACTIES VAN VETTEN EN OLIËN VAN VIS, OOK INDIEN GERAFFINEERD (M.U.V. DIE WELKE CHEMISCH GEWIJZIGD ZIJN EN FRACTIES VAN OLIËN UIT VISLEVERS) |


1504 20 90 | FISH FATS AND OILS AND LIQUID FRACTIONS, WHETHER OR NOT REFINED (EXCLUDING CHEMICALLY MODIFIED AND LIVER OILS) |

1504 20 90 | VETTEN EN OLIËN VAN VIS EN VLOEIBARE FRACTIES DAARVAN, OOK INDIEN GERAFFINEERD (M.U.V. DIE WELKE CHEMISCH GEWIJZIGD ZIJN EN DIE VAN OLIËN UIT VISLEVERS) |




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Fish fat' ->

Date index: 2024-04-30
w