Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Assess fish health condition
Caviar
Diagnosing fish health condition
Fish
Fish croquette
Fish egg
Fish fillet
Fish flesh
Fish health condition assessing
Fish health condition diagnosing
Fish meal
Fish migration studying
Fish product
Fisheries
Fishing
Fishing activity
Fishing industry
Fishing planning
Infestation by flesh flies
Mechanically recovered fish flesh
Piscicultural species
Plan fishing
Planning fishing
Research migration of fish
Researching migration of fish
Schedule fishing
Species of fish
Strip of flesh cut parallel to the backbone of a fish
Study fish migration
Surimi

Traduction de «Fish flesh » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous




strip of flesh cut parallel to the backbone of a fish

evenwijdig aan de ruggegraat losgemaakte reep visvlees


fish [ piscicultural species | species of fish ]

vis [ vissoort ]


fishing industry [ fishing | fishing activity | fisheries(UNBIS) ]

visserijindustrie [ visserij | visserijactiviteit ]


fish product [ caviar | fish croquette | fish egg | fish fillet | fish meal | surimi ]

product op basis van vis [ kaviaar | produkt op basis van vis | surimi | vis-ei | visfilet | viskroketten | vismeel ]


research migration of fish | researching migration of fish | fish migration studying | study fish migration

vismigratie bestuderen


fishing planning | planning fishing | plan fishing | schedule fishing

visactiviteiten inplannen


diagnosing fish health condition | fish health condition diagnosing | assess fish health condition | fish health condition assessing

gezondheidstoestand van vissen beoordelen


Infestation by flesh flies

infestatie door Sarcophagidae
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
The level of contaminants in edible tissues (muscle, liver, roe, flesh or other soft parts, as appropriate) of seafood (including fish, crustaceans, molluscs, echinoderms, seaweed and other marine plants) caught or harvested in the wild (excluding fin-fish from mariculture) does not exceed:

Het niveau van verontreinigende stoffen in eetbare weefsels (spieren, lever, hom, vlees of andere zachte stukken, al naargelang van toepassing) van visserijproducten (waaronder vissen, schaaldieren, weekdieren, stekelhuidigen, zeewieren en andere zeeplanten) die in de natuur gevangen of geoogst worden (met uitzondering van vis uit de maricultuur) is niet hoger dan:


In the different regions or sub-regions, Member States need to monitor in edible tissues (muscle, liver, roe, flesh, soft parts as appropriate) of fish, crustaceans, molluscs and echinoderms, as well as seaweed, caught or harvested in the wild, the possible presence of substances for which maximum levels are established at European, regional, or national level for products destined to human consumption.

In de verschillende regio’s of subregio’s moeten de lidstaten eetbare weefsels (spieren, lever, hom, vlees, zachte stukken, naar gelang van toepassing) van vissen, schaaldieren, weekdieren en stekelhuidigen, alsmede zeewieren die in de natuur gevangen of geoogst worden, controleren op de mogelijke aanwezigheid van stoffen waarvoor maximumniveaus zijn vastgesteld op Europees, regionaal of nationaal niveau voor producten die bestemd zijn voor menselijke consumptie.


- A description of the general state of chemical pollution including problem chemicals, sediment contamination, hot spots, health issues (contamination of fish flesh);

- een beschrijving van de algemene toestand qua chemische verontreiniging, met inbegrip van problematische chemische stoffen, verontreiniging van sedimenten, "hot spots", sanitaire problemen (besmetting van visvlees);


- A description of the general state of chemical pollution including problem chemicals, sediment contamination, hot spots, health issues (contamination of fish flesh);

- een beschrijving van de algemene toestand qua chemische verontreiniging, met inbegrip van problematische chemische stoffen, verontreiniging van sedimenten, "hot spots", sanitaire problemen (besmetting van visvlees);


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Living organismsSpecies representative of the site:benthic fish and invertebrates or other appropriate species [87] | Ti, Cr, Fe, Ni, Zn, Pb(mg/kg wet and dry weight) | V, Mn, Cu, Cd, Hg(mg/kg wet and dry weight) | 1 | Atomic absorption spectrophotometry after appropriate preparation of the composite sample of ground flesh (wet or dry mineralization and purification)For fish, the metals must be measured in muscle or other appropriate tissue; the sample must consist of at least 10 specimensFor molluscs and crustaceans, the metals must ...[+++]

Levende organismenSoorten die representatief zijn voor de plaats:benthonische vissen en ongewervelde soorten of andere geschikte soorten [83] | Ti, Cr, Fe, Ni, Zn, Pb(mg/kg nat en droog gewicht) | V, Mn, Cu, Cd, Hg(mg/kg nat en droog gewicht) | 1 | Atomaire absorptiespectrometrie, na passende voorbehandeling van het samengesteld monster van gemalen vlees (mineralisatie langs natte of droge weg en zuivering)Bij vissen wordt het onderzoek naar metalen op het spierweefsel of andere geschikte weefsels verricht.


Living organismsSpecies representative of the site | Ti, Cr, Fe, Ni, Zn, Pb(mg/kg wet and dry weight) | V, Mn, Cu, Cd, Hg(mg/kg wet and dry weight) | 1 | Atomic absorption spectrophotometry after appropriate preparation of the composite sample of ground flesh (wet or dry mineralization and purification)For fish, the metals must be measured in muscle or other appropriate tissue; the sample must consist of at least 10 specimensFor molluscs and crustaceans, the metals must be measured in the flesh.

Levende organismenSoorten die representatief zijn voor de plaats | Ti, Cr, Fe, Ni, Zn, Pb(mg/kg nat en droog gewicht) | V, Mn, Cu, Cd, Hg(mg/kg nat en droog gewicht) | 1 | Atomaire absorptiespectrometrie, na passende voorbehandeling van het samengesteld monster van gemalen vlees (mineralisatie langs natte of droge weg en zuivering)Bij vissen wordt het onderzoek naar metalen op het spierweefsel of andere geschikte weefsels verricht.


1. Fillets: strips of flesh cut parallel to the backbone of the fish and consisting of the right or left side of the fish, provided that the head, viscera, fins (dorsal, anal, caudal, ventral, pectoral) and bones (vertebrae or large backbone, ventral or costal, bronchial or stirrup bones, etc.) have been removed and the two sides are not connected, for example by the back or stomach.

1. Filets: repen visvlees die, evenwijdig aan de ruggengraat zijn losgemaakt en de rechterhelft of de linkerhelft van de vis vormen, voorzover de kop, de ingewanden, de vinnen (rugvinnen, aarsvinnen, staartvinnen, buikvinnen, borstvinnen) en de graten (ruggengraat of wervelkolom, zijgraten of ribben, kieuwboog of kieuwstraal, enz.) zijn verwijderd en beide helften niet met elkaar, bijvoorbeeld aan de rug of aan de buik, zijn verbonden.


mechanically recovered fish flesh: flesh obtained by mechanical means from gutted whole fish or bones after filleting;

separatorvisvlees: visvlees dat machinaal is verkregen van hele gestripte vis of van de na het fileren overblijvende graten;


Handlers may use spiked instruments to move large fish or fish which might injure them, provided that the flesh of the products suffers no damage.

Degenen die de producten hanteren, mogen gebruikmaken van gepunt gereedschap om grote vissen of vissen waaraan zij zich kunnen verwonden te verplaatsen, mits het vlees van de producten niet wordt beschadigd.


Handlers may use spiked instruments to move large fish or fish which might injure them, provided that the flesh of the products suffers no damage.

Degenen die de producten hanteren, mogen gebruik maken van gepunt gereedschap om grote vissen of vissen waaraan zij zich kunnen verwonden te verplaatsen, mits het vlees van de producten niet wordt beschadigd.




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Fish flesh' ->

Date index: 2022-02-22
w