Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Alimentary allergy
Allergic disease
Allergic diseases
Allergies
Allergy
Allergy to food
Carry out diagnostic testing for allergies
Colitis
Diabetes mellitus
Dietary counselling and surveillance
Food allergies
Food allergies or intolerance
Food allergy
Food allergy diet
Food reactions
Gastritis
Hypercholesterolaemia
NDA
No known food allergy
Obesity
Perform diagnostic testing for allergies
Perform tests for allergenic reactions
Test for allergies

Traduction de «Food allergies » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
food allergy | food reactions | allergy to food | food allergies

voedselallergieën




National Food Allergy and Intolerance Information Centre

Landelijk Informatiecentrum Voedselovergevoeligheid




No known food allergy

geen gekende allergie voor voedsel




Dietary counselling and surveillance (for):NOS | colitis | diabetes mellitus | food allergies or intolerance | gastritis | hypercholesterolaemia | obesity

voorlichting, advies en controle in verband met dieet (voor) | NNO | voorlichting, advies en controle in verband met dieet (voor) | colitis | voorlichting, advies en controle in verband met dieet (voor) | diabetes mellitus | voorlichting, advies en controle in verband met dieet (voor) | gastritis | voorlichting, advies en controle in verband met dieet (voor) | hypercholesterolemie | voorlichting, advies en controle in verband met dieet (voor) | vetzucht | voorlichting, advies en controle in verband met dieet (voor) | voedselallergieën of -intolerantie


Panel on dietetic products, nutrition and allergies | Panel on nutrition, novel foods and food allergens | Scientific Panel on dietetic products, nutrition and allergies | NDA [Abbr.]

Panel voor dieetproducten, voeding en allergieën


carry out diagnostic testing for allergies | perform tests for allergenic reactions | perform diagnostic testing for allergies | test for allergies

diagnostische testen op allergieën uitvoeren


allergic disease | allergic diseases | allergies | allergy

allergieën
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
However, IgE-mediated food allergy represents the main form of food allergy, that causes the most severe reactions and the only form causing life-threatening reactions.

IgE-gemedieerde voedselallergie is echter de meest voorkomende vorm, veroorzaakt de ernstigste reacties en is de enige vorm die levensbedreigende reacties kan veroorzaken. De risicobeoordeling van de allergene werking van ggo’s wordt toegespitst op deze IgE-gemedieerde voedselallergie.


This IgE-mediated food allergy has been the focus in the risk assessment of allergenicity of GMOs. Importantly, food allergy consists of two separate phases: first sensitisation where no symptoms occur while the capacity of the immune system to react increases dramatically, and later elicitation (provocation) with clinical manifestations.

Belangrijk is dat voedselallergie uit twee afzonderlijke fasen bestaat: eerst vindt sensibilisatie plaats, waarbij nog geen symptomen optreden maar het vermogen van het immuunsysteem om te reageren sterk toeneemt, gevolgd door de elicitatie (opwekking) waarbij klinische verschijnselen optreden.


Evidence suggests that most food allergy incidents can be traced back to non-prepacked food.

Uit beschikbare gegevens blijkt dat de meeste voorvallen in verband met voedselallergieën terug te voeren zijn op niet-voorverpakte levensmiddelen.


It is important that information on the presence of food additives, processing aids and other substances or products with a scientifically proven allergenic or intolerance effect should be given to enable consumers, particularly those suffering from a food allergy or intolerance, to make informed choices which are safe for them.

Het is belangrijk dat informatie wordt verstrekt over de aanwezigheid van levensmiddelenadditieven, technische hulpstoffen en andere stoffen of producten met een wetenschappelijk bewezen allergene werking of intolerantie-effect, zodat vooral consumenten die aan een voedselallergie of -intolerantie lijden, doordachte keuzes kunnen maken die voor hen veilig zijn.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
The aim is to inform and better protect the health of people with food allergies.

Het is de bedoeling om mensen met voedselallergieën te informeren en hun gezondheid beter te beschermen.


Suffering from an allergy, such as rhinitis, eye inflammation, dermatitis, food allergy or other (allergic asthma excluded) in the past 12 months

Heeft in de voorafgaande twaalf maanden last gehad van een allergie, zoals rhinitis, oogontsteking, dermatitis, voedselallergie en dergelijke (uitgezonderd allergische astma)


The amendment adopted is an updating of the list of ingredients causing food allergies or intolerances.

Het aangenomen amendement is een bijwerking van de lijst van ingrediënten die voedselallergie of -intolerantie kunnen veroorzaken.


It covers the total food chain with particular attention to food quality, food-related diseases and allergies, the impact of food on health, traceability, safer and environmentally-friendly production methods, and environmental health risks.

Dit onderzoek heeft betrekking op de hele voedselketen, waarbij bijzondere aandacht wordt besteed aan de voedselkwaliteit, de met de voeding verband houdende ziekten en allergieën, de invloed van de voeding op de gezondheid, traceerbaarheid, veiligere en milieuvriendelijkere productiemethoden en de milieurisico's voor de gezondheid.


The projects and networks, some of which will receive up to €17 million each, will tackle consumer-oriented issues such as food-related diseases and allergies, the impact of food on health, environmentally-friendly production methods, and environmental health risks, making extensive use of the new approaches offered by FP6.

De projecten en netwerken, waarvan een aantal elk 17 miljoen euro ontvangen, zijn gericht op consumentgeoriënteerde problemen, zoals voedselgerelateerde ziekten en allergieën, de invloed van voedsel op gezondheid, milieuvriendelijke productiemethoden en milieuhygiënische risico's.


Issues addressed range from understanding the complex interactions between food intake, metabolism and disease in humans such as allergy and asthma, lipid metabolism, possible risks from heat- treated foods and risk assessment and communication.

De behandelde onderwerpen gaan van inzicht in de complexe interacties tussen voeding, metabolisme en ziekten bij de mens zoals allergie en astma, metabolisme van vetten, mogelijke risico's van thermisch behandeld voedsel en risicobeoordeling en communicatie.




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Food allergies' ->

Date index: 2023-05-07
w