Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Any
Asphyxia by
Aspiration and inhalation of food
By food in oesophagus
Choked on
Colitis
Diabetes mellitus
Dietary counselling and surveillance
Dispose non-food waste within the food industry
Disposing of non-food waste within the food industry
Drug intolerance
Food
Food Intolerance Bank
Food allergies or intolerance
Food intolerance
Gastritis
Get rid of non-food waste within the food industry
Hypercholesterolaemia
Including bone or seed
Interruption of respiration
Intolerance
Obesity
Obstruction of pharynx by food
Obstruction of respiration
Recycle non-food waste within the food industry
Rumination disorder of infancy
Suffocation by

Vertaling van "Food intolerance " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE




An adverse effect of a food that is not due to an immunologic abnormality but rather to metabolic, toxic, pharmacologic or unknown processes. Joint AAAAI/ACAAI practice parameters-Food intolerance 2014.

voedingsintolerantie


Dietary counselling and surveillance (for):NOS | colitis | diabetes mellitus | food allergies or intolerance | gastritis | hypercholesterolaemia | obesity

voorlichting, advies en controle in verband met dieet (voor) | NNO | voorlichting, advies en controle in verband met dieet (voor) | colitis | voorlichting, advies en controle in verband met dieet (voor) | diabetes mellitus | voorlichting, advies en controle in verband met dieet (voor) | gastritis | voorlichting, advies en controle in verband met dieet (voor) | hypercholesterolemie | voorlichting, advies en controle in verband met dieet (voor) | vetzucht | voorlichting, advies en controle in verband met dieet (voor) | voedselallergieën of -intolerantie


National Food Allergy and Intolerance Information Centre

Landelijk Informatiecentrum Voedselovergevoeligheid


drug intolerance | intolerance

geneesmiddelenintolerantie | geneesmiddelintolerantie | intolerantie


A very rare benign inborn error of glycogen metabolism with characteristic of exercise intolerance. The disease starts generally in adolescence or adulthood. Patients may present with exercise intolerance with myalgia, cramps, fatigue, and sometimes

glycogeenstapelingsziekte door deficiëntie van spiergebonden glycogeenfosforylasekinase


asphyxia by | choked on | suffocation by | food [including bone or seed] | aspiration and inhalation of food [any] (into respiratory tract) NOS compression of trachea | interruption of respiration | obstruction of respiration | by food in oesophagus | obstruction of pharynx by food (bolus)

asfyxiedoor voedsel [inclusief bot of pit] | verslikkingdoor voedsel [inclusief bot of pit] | verstikkingdoor voedsel [inclusief bot of pit] | aspiratie en inhalatie van voedsel [elk] (in luchtwegen) NNO | compressie van tracheadoor voedsel in oesofagus | obstructie van ademhalingdoor voedsel in oesofagus | onderbreking van ademhalingdoor voedsel in oesofagus | obstructie van farynx door voedsel (bolus)


get rid of non-food waste within the food industry | recycle non-food waste within the food industry | dispose non-food waste within the food industry | disposing of non-food waste within the food industry

niet-levensmiddelenafval in de levensmiddelenindustrie afvoeren


Definition: A feeding disorder of varying manifestations usually specific to infancy and early childhood. It generally involves food refusal and extreme faddiness in the presence of an adequate food supply, a reasonably competent caregiver, and the absence of organic disease. There may or may not be associated rumination (repeated regurgitation without nausea or gastrointestinal illness). | Rumination disorder of infancy

Omschrijving: Een eetstoornis met wisselende symptomatologie doorgaans specifiek voor de vroege kinderjaren. Zij behelst over het algemeen voedselweigering en buitensporige kieskeurigheid bij aanwezigheid van voldoende voedselaanbod, een redelijk competente verzorger en in de afwezigheid van een organische ziekte. De toestand gaat al dan niet samen met ruminatie (d.w.z. herhaalde regurgitatie zonder misselijkheid of gastro-intestinale ziekte). | Neventerm: | ruminatiestoornis bij jonge kinderen
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
It is important that information on the presence of food additives, processing aids and other substances or products with a scientifically proven allergenic or intolerance effect should be given to enable consumers, particularly those suffering from a food allergy or intolerance, to make informed choices which are safe for them.

Het is belangrijk dat informatie wordt verstrekt over de aanwezigheid van levensmiddelenadditieven, technische hulpstoffen en andere stoffen of producten met een wetenschappelijk bewezen allergene werking of intolerantie-effect, zodat vooral consumenten die aan een voedselallergie of -intolerantie lijden, doordachte keuzes kunnen maken die voor hen veilig zijn.


When used in the production of foods and still present therein, certain ingredients or other substances or products (such as processing aids) can cause allergies or intolerances in some people, and some of those allergies or intolerances constitute a danger to the health of those concerned.

Bepaalde ingrediënten of andere stoffen of producten (zoals technische hulpstoffen) kunnen, wanneer zij bij de productie van levensmiddelen worden gebruikt en daarin nog aanwezig zijn, allergieën of intoleranties bij sommige mensen veroorzaken, en sommige van deze allergieën of intoleranties vormen een gevaar voor de gezondheid van de betrokkenen.


In addition, the Commission will examine how to ensure that gluten-intolerant people are adequately informed of the difference between food that is specially produced, prepared and/or processed to reduce the gluten content by at least one gluten-containing ingredient and food that is made exclusively from naturally gluten-free ingredients.

Daarnaast zal de Commissie onderzoeken hoe kan worden gezorgd dat mensen met een glutenintolerantie voldoende worden ingelicht over het verschil tussen levensmiddelen die speciaal zijn geproduceerd, bereid en/of verwerkt om het glutengehalte met ten minste één gluten bevattende ingrediënt te verminderen, en andere levensmiddelen die uitsluitend bestaan uit van nature glutenvrije ingrediënten.


The rapporteur does not agree with the Commission’s approach in this matter, because it does not provide a suitable legal framework for people with a gluten intolerance or one of the other common food intolerances. There are a number of reasons for this, the first being the fact that, in its present form, Regulation (EC) No 1924/2006 still makes no provision for nutritional profiles, which may be seen as the ‘DNA’ of foodstuffs and are of decisive importance in determining whether or not a claim may be made for a given foodstuff.

Ten eerste bevat de huidige versie van Verordening (EG) nr. 1924/2006 nog steeds geen voedingsprofielen, die het ware DNA van de voeding vormen en een beslissende rol spelen in de afweging om al dan niet een claim te doen.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Legal cover for people with a food intolerance

De juridische basis voor personen met een voedingsintolerantie


(24) When used in the production of foods and still present, certain ingredients or other substances are the cause of allergies or intolerances in consumers, and some of those allergies or intolerances constitute a danger to the health of those concerned.

(24) Wanneer sommige ingrediënten of andere stoffen bij de vervaardiging van levensmiddelen worden gebruikt en hierin nog aanwezig zijn, veroorzaken zij allergieën of intoleranties bij de consumenten, en sommige van deze allergieën of intoleranties vormen een gevaar voor de gezondheid van de mensen die eraan lijden.


It is important that information on the presence of food additives, processing aids and other substances with allergenic effect should be given to enable consumers suffering from a food allergy or intolerance to make informed and safe choices.

Het is belangrijk dat informatie over de aanwezigheid van levensmiddelenadditieven, technische hulpstoffen en andere stoffen met een allergene werking wordt verstrekt om consumenten die aan een voedselallergie of -intolerantie lijden in staat te stellen doordachte en veilige keuzes te maken.


To strengthen consumer protection, particularly for those people who have food intolerances to certain substances, consumers should be fully informed where these substances are used in food.

Om de consumentenbescherming te versterken, vooral voor die mensen die levensmiddelenintoleranties tegen bepaalde stoffen hebben, moeten de consumenten volledig worden ingelicht over de stoffen die in levensmiddelen worden gebruikt.


Celery should be included on the list because scientific studies, such as that carried out by the Berlin Charité University hospital in May 2001 entitled 'Food allergies and food intolerances', show that celery can trigger allergic reactions. Sulphite must appear on labels if concentrations of 10 mg/kg or more are contained in end products.

De lijst moet ook worden aangevuld met selderij, aangezien uit wetenschappelijk onderzoek - o.a. uit een in mei 2001 verschenen studie van het Charité-ziekenhuis in Berlijn met als titel "Lebensmittelallergien und Intoleranzreaktionen" - is komen vast te staan dat selderij allergische reacties teweegbrengt. Ook sulfiet moet in de lijst worden opgenomen, voor zover deze stof in het gebruiksklare eindproduct aanwezig is in een concentratie van ten minste 10 mg/kg.


Finally, the issue of food allergies or food intolerances has also to be taken into account.

Daarnaast moet ook rekening worden gehouden met voedselallergieën en overgevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen.




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Food intolerance' ->

Date index: 2021-03-30
w