Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Any
Asphyxia by
Aspiration and inhalation of food
By food in oesophagus
Choked on
EFLO
European Food Law Association
Food
Food hygiene
Food law advisor
Food laws
Food legislating
Food legislation
Food product safety
Food quality safety
Food regulatory advisor
Food safety
Food safety regulatory advisor
General principles of food law
General principles of food laws
General principles of food regulation
General principles of food rule
Green paper on food policy
Including bone or seed
Interruption of respiration
Legislation and specification advisor
Legislation of food
Obstruction of pharynx by food
Obstruction of respiration
Problems in relationship with parents and in-laws
Safety of food
Suffocation by

Vertaling van "Food laws " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
food laws | food legislating | food legislation | legislation of food

voedingsmiddelenwetgeving


general principles of food laws | general principles of food rule | general principles of food law | general principles of food regulation

algemene beginselen van de levensmiddelenwetgeving | algemene principes van de levensmiddelenwetgeving


food law advisor | food safety regulatory advisor | food regulatory advisor | legislation and specification advisor

deskundige voedingsmiddelentechnologie | deskundigen in voedingsmiddelentechnologie | deskundige in regelgeving betreffende levensmiddelen | deskundigen in levensmiddelentechnologie


Green paper on food policy | The General Principles of Food Law in the European Union: Commission Green Paper

Groenboek over het beleid inzake levensmiddelen


Green Paper on the general principles of food law in the European Union

Groenboek over de algemene beginselen van het levensmiddelenrecht in de Europese Unie


European Food Law Association | EFLO [Abbr.]

Europese Vereniging voor het levensmiddelenrecht


asphyxia by | choked on | suffocation by | food [including bone or seed] | aspiration and inhalation of food [any] (into respiratory tract) NOS compression of trachea | interruption of respiration | obstruction of respiration | by food in oesophagus | obstruction of pharynx by food (bolus)

asfyxiedoor voedsel [inclusief bot of pit] | verslikkingdoor voedsel [inclusief bot of pit] | verstikkingdoor voedsel [inclusief bot of pit] | aspiratie en inhalatie van voedsel [elk] (in luchtwegen) NNO | compressie van tracheadoor voedsel in oesofagus | obstructie van ademhalingdoor voedsel in oesofagus | onderbreking van ademhalingdoor voedsel in oesofagus | obstructie van farynx door voedsel (bolus)


food safety [ food product safety | food quality safety | safety of food | food hygiene(UNBIS) ]

voedselveiligheid [ veiligheid van levensmiddelen | veiligheid van voeding | veiligheid van voedingsmiddelen | veiligheid van voedsel ]


injuries inflicted by the police or other law-enforcing agents, including military on duty, in the course of arresting or attempting to arrest lawbreakers, suppressing disturbances, maintaining order, and other legal action

interventies zoals door politie of andere wetshandhavers, waaronder dienstdoende militairen, zoals (poging tot) aanhouding van wetsovertreders, onderdrukking van opstootjes, ordehandhaving en ander wettelijk optreden


Problems in relationship with parents and in-laws

problemen in verhouding met ouders en schoonouders
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
The food chain in the European Union is legislated by, among others, the General Food Law[1], the Food Information to Consumers[2] legislation and the Unfair Commercial Practice directive[3].

De voedselketen in de Europese Unie is onder meer onderworpen aan de algemene levensmiddelenwetgeving[1], de wetgeving inzake voedselinformatie aan consumenten[2] en de richtlijn oneerlijke handelspraktijken[3].


of 28 January2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety

van 28 januari 2002 tot vaststelling van de algemene beginselen en voorschriften van de levensmiddelenwetgeving, tot oprichting van een Europese Autoriteit voor voedselveiligheid en tot vaststelling van procedures voor voedselveiligheidsaangelegenheden.


According to Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety it is a general principle of food law to provide a basis for consumers to make informed choices in relation to food they consume and to prevent any practices that may mislead the consumer.

Verordening (EG) nr. 178/2002 van het Europees Parlement en de Raad van 28 januari 2002 tot vaststelling van de algemene beginselen en voorschriften van de levensmiddelenwetgeving, tot oprichting van een Europese Autoriteit voor voedselveiligheid en tot vaststelling van procedures voor voedselveiligheidsaangelegenheden bepaalt dat het een algemeen beginsel van de levensmiddelenwetgeving is dat aan de consumenten een handvat voor doordachte keuzes wordt geboden ten aanzien van de levensmiddelen die zij consumeren en dat praktijken worden voorkomen die de consument kunnen misleiden.


However, no specific compositional or labelling requirements are laid down for them at EU level, and the notification system results in a high administrative burden and unequal market conditions in the EU. To foster innovation and to contribute to a well-functioning internal market, ‘foods for sports people’ should be regulated under Regulation (EC) No 1924/2006 and other acts of general food law.

Op EU-niveau zijn echter geen specifieke vereisten ten aanzien van samenstelling of etikettering voor deze levensmiddelen vastgelegd, en het kennisgevingssysteem leidt tot hoge administratieve lasten en ongelijke marktvoorwaarden in de EU. Om innovatie te bevorderen en bij te dragen aan een goed functionerende interne markt, zouden "levensmiddelen voor sporters" alleen moeten worden geregeld in Verordening (EG) nr. 1924/2006 en andere onderdelen van de algemene levensmiddelenwetgeving.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Since 1999, the Scientific Committee on Food and subsequently the European Food Safety Authority (hereinafter referred to as the Authority) established by Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety have expressed opinions on a number of substances occurring naturally in source materials for flavourings and food ingredients with flavouring properties which, according to the Committee of Experts on Flavouring Substances of the ...[+++]

Sinds 1999 heeft eerst het Wetenschappelijk Comité voor de menselijke voeding en vervolgens de bij Verordening (EG) nr. 178/2002 van het Europees Parlement en de Raad van 28 januari 2002 tot vaststelling van de algemene beginselen en voorschriften van de levensmiddelenwetgeving, tot oprichting van een Europese Autoriteit voor voedselveiligheid en tot vaststelling van procedures voor voedselveiligheidsaangelegenheden opgerichte Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (hierna „de Autoriteit” genoemd) adviezen uitgebracht over een aantal stoffen die van nature voorkomen in uitgangsmaterialen voor aroma’s en voedselingrediënten met aromat ...[+++]


Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety (OJ L 31, 1.2.2002, p. 1). Regulation as last amended by Commission Regulation (EC) No 575/2006 (OJ L 100, 8.4.2006, p. 3).

Verordening (EG) nr. 178/2002 van het Europees Parlement en de Raad van 28 januari 2002 tot vaststelling van de algemene beginselen en voorschriften van de levensmiddelenwetgeving, tot oprichting van een Europese Autoriteit voor voedselveiligheid en tot vaststelling van procedures voor voedselveiligheidsaangelegenheden (PB L 31 van 1.2.2002, blz. 1), als laatstelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 575/2006 van de Commissie (PB L 100 van 8.4.2006, blz. 3).


It feels almost like a symbolic act because we have almost concluded all the legislative work surrounding the Green Paper on Food Law. After everything else we have successfully resolved, we are now to create an overall framework.

Het is haast een symbolische daad, omdat wij bijna rond met zijn met alle wetgevende werkzaamheden betreffende het Groenboek over de levensmiddelenwetgeving. Na alles wat we reeds geregeld hebben, moeten wij nu nog het juiste kader scheppen.


In addition to those basic rules, more specific feed and food law covers different areas such as animal nutrition including medicated feedingstuffs, feed and food hygiene, zoonoses, animal by-products, residues and contaminants, control and eradication of animal diseases with a public health impact, feed and food labelling, pesticides, feed and food additives, vitamins, mineral salts, trace elements and other additives, materials in contact with food, quality and compositional requirements, drinking water, ionisation, novel foods and genetically modified organisms (GMOs).

Naast deze basisvoorschriften is er ook een meer specifieke wetgeving inzake diervoeders en levensmiddelen, die verschillende terreinen bestrijkt, zoals diervoeding (ook met medicinale werking), diervoeder- en voedselhygiëne, zoönosen, dierlijke bijproducten, residuen en verontreinigende stoffen, controle en uitroeiing van dierziekten die van invloed kunnen zijn op de volksgezondheid, etikettering van diervoeders en levensmiddelen, pesticiden, diervoeder- en levensmiddelenadditieven, vitaminen, minerale zouten, sporenelementen en andere additieven, materiaal dat met levensmiddelen in aanraking is geweest, kwaliteit en eisen betreffende d ...[+++]


The regulation laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Authority, and laying down procedures in matters of food safety should be mentioned in this part of the text.

Het is zinvol om op deze plaats te verwijzen naar de Verordening tot vaststelling van de algemene beginselen en vereisten van de levensmiddelenwetgeving, tot oprichting van een Europese Voedselautoriteit en tot vaststelling van procedures voor voedselveiligheidsaangelegenheden.


3.2 Preparation of a framework directive on Community food law following wide-ranging consultations involving the different stages of the food chain and consumers' organisations with a view to improving environmental protection and human health; in the process Community legislation on product liability to be amended by September 1997 at the latest with the aim of including primary product liability and a proposal to be submitted for legislation regarding liability arising from the risk related to the activity

3.2 Voorbereiding van een kaderrichtlijn over Europees levensmiddelenrecht na uitvoerig overleg met de actoren in het voedselproductieproces en de consumentenorganisaties, met het doel bescherming van het milieu en de volksgezondheid te verbeteren; in deze context dienen tevens de communautaire rechtsvoorschriften over productaansprakelijkheid uiterlijk in september 1997 te worden gewijzigd, zodat ook de primaire productaansprakelijkheid hierin wordt opgenomen, en dient er een voorstel voor wettelijke voorschriften over de aansprakelijkheid voor het met de betreffende activiteit verbonden risico's te worden voorgelegd


w