Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Any
Apply a food technology principle
Apply food technology principles
Applying food technology principles
Asphyxia by
Aspiration and inhalation of food
By food in oesophagus
Choked on
FAIR
Food
Food engineering
Food hygiene
Food product safety
Food quality safety
Food safety
Food tech expert
Food tech specialist
Food technician
Food technologist
Food technology
Food technology expert
Implement food technology principles
Including bone or seed
Interruption of respiration
Nutrition
Obstruction of pharynx by food
Obstruction of respiration
Safety of food
Suffocation by

Vertaling van "Food technology " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
apply a food technology principle | implement food technology principles | apply food technology principles | applying food technology principles

beginselen van de voedingstechnologie toepassen




food tech expert | food tech specialist | food technologist | food technology expert

levensmiddelenchemicus | levensmiddelentechnoloog | voedingstechnoloog | voedseltechnoloog


food tech expert | food tech specialist | food technician | food technology expert

levensmiddelentechnoloog | voedingskwaliteitcontroleur | voedseltechnoloog


food engineering | food technology

levensmiddelentechnologie | voedingsmiddelentechnologie


FAIR(1994-1998) | Specific programme of research,technological development and demonstration in the field of agriculture and fisheries(including agro-industry,food technologies,forestry,aquaculture and rural development)

Specifiek programma voor onderzoek,technologische ontwikkeling en demonstratie op het gebied van de landbouw en de visserij(met inbegrip van de agro-industrie,de levensmiddelentechnologie,de bosbouw,de aquacultuur en de plattelandsontwikkeling)


specific programme of research, technological development and demonstration in the field of agriculture and fisheries (including agro-industry, food technologies, forestry, aquaculture and rural development) | FAIR [Abbr.]

specifiek programma voor onderzoek, technologische ontwikkeling en demonstratie op het gebied van de landbouw en de visserij (met inbegrip van de agro-industrie, de levensmiddelentechnologie, de bosbouw, de aquacultuur en de plattelandsontwikkeling) | FAIR [Abbr.]




food safety [ food product safety | food quality safety | safety of food | food hygiene(UNBIS) ]

voedselveiligheid [ veiligheid van levensmiddelen | veiligheid van voeding | veiligheid van voedingsmiddelen | veiligheid van voedsel ]


asphyxia by | choked on | suffocation by | food [including bone or seed] | aspiration and inhalation of food [any] (into respiratory tract) NOS compression of trachea | interruption of respiration | obstruction of respiration | by food in oesophagus | obstruction of pharynx by food (bolus)

asfyxiedoor voedsel [inclusief bot of pit] | verslikkingdoor voedsel [inclusief bot of pit] | verstikkingdoor voedsel [inclusief bot of pit] | aspiratie en inhalatie van voedsel [elk] (in luchtwegen) NNO | compressie van tracheadoor voedsel in oesofagus | obstructie van ademhalingdoor voedsel in oesofagus | onderbreking van ademhalingdoor voedsel in oesofagus | obstructie van farynx door voedsel (bolus)
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
In addition, the rapporteur is calling for the European Group on Ethics in Science and New Technologies to be consulted in any case involving an ethical problem concerning the use of new food technologies and the placing of novel foods on the market.

Voorts verlangt de rapporteur dat steeds wanneer zich een ethisch probleem kan voordoen rond het gebruik van nieuwe levensmiddelentechnieken en het in de handel brengen van nieuwe voedingsmiddelen, het advies van de Europese Groep ethiek van de exacte wetenschappen en de nieuwe technologieën wordt ingewonnen.


With advances in food technology, flavourings have even taken on a central importance in modern food preparation, as any natural odour or taste can be copied synthetically.

Met de vooruitgang op het gebied van voedseltechnologie hebben aroma's zelfs een centrale plaats in de moderne voedselbereiding gekregen, nu elke natuurlijke geur of smaak synthetisch kan worden nagemaakt.


Университет по хранителни технологии — Пловдив (University of Food Technologies — Plovdiv)

Университет по хранителни технологии — Пловдив (Universiteit voor voedseltechnologie — Plovdiv)


Fork to farm’ — food (including seafood), health and well being: Consumer, societal, cultural, industrial and health as well as traditional aspects of food and feed, including behavioural and cognitive sciences; nutrition, diet-related diseases and disorders, including childhood and adult obesity and allergies; nutrition in relation to the prevention of diseases (including increased knowledge of the health bringing compounds and properties of food); innovative food and feed processing technologies (including packaging and technolo ...[+++]

„Van riek tot vork”: voeding (met inbegrip van schaal- en schelpdieren) gezondheid en welzijn: voor consument, maatschappij, cultuur, industrie en gezondheid relevante en traditionele aspecten van voeding en diervoeders, met inbegrip van gedrags- en cognitieve wetenschappen; voeding, voedingsgerelateerde ziekten en aandoeningen, waaronder obesitas bij kinderen en volwassenen en allergieën; voeding en ziektepreventie (inclusief betere kennis van de gezondheidsbevorderende bestanddelen en de eigenschappen van voedingsmiddelen); innovatieve technologie voor de v ...[+++]


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
essentials of food processing and food technology.

de grondbeginselen van voedselverwerking en voedingsmiddelentechnologie.


(c)essentials of food processing and food technology.

c)de grondbeginselen van voedselverwerking en voedingsmiddelentechnologie.


c essentials of food processing and food technology;

de grondbeginselen van voedselverwerking en voedingsmiddelentechnologie;


- Ethics: networking between existing ethics bodies and activities in Europe, and promoting dialogue on ethics in research with other regions in the global context; awareness-raising and training activities in ethics; coordination and development of codes of conduct for research activities and technological developments; research on ethics in relation to science, technology developments and their applications, for example, in relation to information society, nanotechnologies, human genetics and biomedical research and in food technologies. ...[+++]

- Ethiek: het tot stand brengen van netwerken tussen bestaande organisaties en activiteiten op ethisch gebied in Europa, en bevordering van de dialoog over ethiek in onderzoek met andere regio's wereldwijd; bewustmaking en opleidingsactiviteiten op het gebied van ethiek; coördinatie en ontwikkeling van gedragscodes voor onderzoekactiviteiten en technologische ontwikkelingen; onderzoek inzake ethiek in relatie tot wetenschap, technologische ontwikkelingen en de toepassing daarvan, bijvoorbeeld ten aanzien van de informatiemaatschappij, nanotechnologieën, menselijke genetica ...[+++]


– development of functional foodstuffs and food technologies in order to take more appropriate account of the fundamental importance of food, dietetics and life-style to health and prevention of diseases, at the same time helping consumers to choose products;

- ontwikkeling van levensmiddelen en levensmiddelentechnologieën, waarmee beter rekening gehouden kan worden met het fundamentele belang van voeding, diëtetiek en manier van leven voor de gezondheid en de preventie van ziektes en het voor consumenten tevens eenvoudiger wordt te kiezen tussen producten.


- research in the field of ethics in science in the context of technological development and its applications, for example in the information society,- nanotechnologies and human genetics and biomedical research and in food technology.

- onderzoek inzake ethiek in relatie tot wetenschap, technologische ontwikkelingen en de toepassing daarvan, bijvoorbeeld ten aanzien van de informatiemaatschappij, nanotechnologieën, menselijke genetica en biomedisch onderzoek en in voedseltechnologieën;




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Food technology' ->

Date index: 2023-09-05
w