Building a European knowledge-based bio-economy by bringing together science, industry and other stakeholders, to support the Union's policies and to exploit new and emerging research opportunities that address social , environmental and economic challenges: the growing demand for safer, healthier and higher quality food and for sustainable use , engineering and production of renewable bio-resources; the increasing risk of epizootic and zoonotic diseases and food related disorders; threats to the sustainability and security of fisheries, aquacultural, agricultural, and stockbreeding production , including those resulting in particular
...[+++]from climate change; and the increasing demand for high quality food, taking into account animal welfare and rural and coastal contexts and ways of meeting specific consumer needs. Een Europe
se kennisgebaseerde bio-economie opbouwen door wetenschap, industrie en andere stakeholders bijeen te brengen ter ondersteuning van het beleid van de Unie teneinde nieuwe en opkomende mogelijkheden voor onderzoek te benutten die op sociale , ecologische en economische uitdagingen gericht zijn: de toenemende vraag naar voeding die veiliger, gezonder en kwalitatief hoogwaardiger is en naar een duurzamer gebruik en een duurzamere productie van hernieuwbare biologische rijkdommen; het stijgende risico op epizoötieën en zoönosen en aan de voeding gerelateerde aandoeningen; bedreigingen voor de duurzaamheid en continuïteit van de v
...[+++]isserij-, aquacultuur-, landbouw- en veeteeltproductie, met inbegrip van bedreigingen ten gevolge van met name klimaatverandering; en de toenemende vraag naar kwalitatief hoogwaardige voeding, die rekening houdend met het welzijn van dieren en de rurale en kustcontext wordt geproduceerd en de manieren waarop wordt voldaan aan de specifieke behoeften van de consument.