Building a European Knowledge Based Bio-Economy by bringing together science, industry and other stakeholders, to exploit new and emerging research opportunities that address social, environmental and economic challenges: the growing demand for safer, healthier and higher quality food, taking into account the multifunctional role of agriculture, animal welfare and rural contexts; the sustainable production and use of renewable bio-resources; the increasing risk of epizootic and zoonotic diseases and food related disorders and other efforts
to exclude diseases linked to animal feed; threats to the sustainability and security of agricul
...[+++]tural and fisheries production and resistance and adaptation of the food chain resulting from global change (climate change, energy costs etc.).Een Europese kennisgebaseerde bio-economie opbouwen door wetenschap, industrie en andere stakeholders bijeen te brengen teneinde nieuwe en opkomende mogelijkheden voor onderzoek te benutten die op sociale, ecologische en economische uitdagingen gericht zijn: de toenemende vraag naar voeding die veiliger, gezonder en kwalitatief hoogwaardiger is, rekening houdend met de multifunctionele rol van de landbouw, het welzijn van dieren en de rurale context; de duurzame productie en het duurzame gebruik van hernieuwbare biologische rijkdommen; het stijgende risico op epizoötieën en zoönosen en aan de voeding gerelateerde aandoeningen, alsmede andere inspanningen om diervoedergerelateerde ziekten uit te sluiten; bedreigingen voor de duurzaamheid
...[+++]en continuïteit van de landbouw- en visserijproductie ten gevolge van met name klimaatverandering en de weerstand en aanpassing van de voedselketen ten gevolge van veranderingen op mondiaal niveau zoals klimaatverandering, energiekosten e.d..