Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Acetate
Acetic acid
Acrylic acid
Alcohol acid
Aromatic acid
Citric acid
Deficiency
Disorders of fatty-acid metabolism
EFA
Essential fatty acid
Ester
Extract fatty acid
Extracting fatty acid
Fatty acid
Fatty acid extracting
Fish N-3 fatty acid
Formic acid
Free a fatty acid elimination process
Free fatty acid elimination measures
Free fatty acid elimination mechanisms
Free fatty acid elimination processes
Mono-unsaturate
Mono-unsaturated fatty acids
Monoethenoid fatty acids
Monounsaturated fatty acid
Monounsaturated fatty acids
Monounsaturates
Organic acid
Oxalic acid
Phthalic acid
Removing fatty acid
Salicylic acid

Vertaling van "Monounsaturated fatty acids " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
monoethenoid fatty acids | monounsaturated fatty acids

enkelvoudig onverzadigde vetzuren


monounsaturated fatty acid

enkelvoudig onverzadigd vetzuur


mono-unsaturate | mono-unsaturated fatty acids | monounsaturates

enkelvoudig onverzadigd vet | enkelvoudig onverzadigde vetzuren


free a fatty acid elimination process | free fatty acid elimination measures | free fatty acid elimination mechanisms | free fatty acid elimination processes

processen voor de verwijdering van vrije vetzuren


fatty acid extracting | removing fatty acid | extract fatty acid | extracting fatty acid

vetzuren afscheiden | vetzuur extraheren | vetzuren extraheren | vetzuur afscheiden


organic acid [ acetate | acetic acid | acrylic acid | alcohol acid | aromatic acid | citric acid | ester | fatty acid | formic acid | oxalic acid | phthalic acid | salicylic acid ]

organisch zuur [ acetaat | acrylzuur | alcoholzuur | aromatisch zuur | azijnzuur | citroenzuur | ester | ftaalzuur | mierenzuur | oxaalzuur | salicylzuur | vetzuur | zuringzuur ]


Disorders of branched-chain amino-acid metabolism and fatty-acid metabolism

stofwisselingsstoornissen van aminozuren met vertakte keten en van vetzuren


Essential fatty acid [EFA] deficiency

deficiëntie van essentieel vetzuur [EFA-deficiëntie]


Disorders of fatty-acid metabolism

stoornissen van vetzuurmetabolisme


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
On the basis of the data presented, the Authority concluded in its opinion received by the Commission and the Member States on 25 May 2011 that a cause and effect relationship had been established between the consumption of mixtures of dietary saturated fatty acids (SFAs) and an increase in blood LDL-cholesterol concentrations, and that replacement of a mixture of SFAs with cis-monounsaturated fatty acids and/or cis-polyunsaturated fatty acids in foods or diets on a gram-per-gram basis reduces LDL-cholesterol concentrations.

Op grond van de overgelegde gegevens concludeerde de EFSA in haar op 25 mei 2011 door de Commissie en de lidstaten ontvangen advies dat een oorzakelijk verband was vastgesteld tussen de consumptie van mengsels van verzadigde vetzuren (VVZ's) in de voeding en de verhoging van de LDL-cholesterolconcentraties in het bloed, en dat het vervangen van een mengsel van VVZ's door cis-enkelvoudig onverzadigde vetzuren en/of cis-meervoudig onverzadigde vetzuren in voedsel of maaltijden op een gram-per-gram basis de LDL-cholesterolconcentraties verlaagt.


Nutrition labelling may also include the quantities of amidone, polyols, monounsaturated fatty acids, polyunsaturated fatty acids, cholesterol and the mineral salts and vitamins specified in the Annex to the Directive.

Op het voedingswaarde-etiket kunnen ook de hoeveelheden zetmeel, polyalcohol, enkelvoudig onverzadigde vetzuren, meervoudig onverzadigde vetzuren, cholesterol en vitaminen en mineralen worden opgenomen die worden vermeld in de bijlage van de richtlijn.


In its opinion, the Authority concludes that in order to bear the claim, significant amounts of saturated fatty acids should be replaced by monounsaturated and/or polyunsaturated fatty acids in foods or diets on a gram-per-gram basis.

De EFSA heeft in haar advies geconcludeerd dat, om van de claim te mogen worden voorzien, significante hoeveelheden verzadigde vetzuren moeten worden vervangen door enkelvoudige onverzadigde vetzuren en/of meervoudige onverzadigde vetzuren in voedsel of maaltijden op een gram-per-gram basis.


A claim that a food is high in monounsaturated fat, and any claim likely to have the same meaning for the consumer, may only be made where at least 45 % of the fatty acids present in the product derive from monounsaturated fat under the condition that monounsaturated fat provides more than 20 % of energy of the product.

Een claim dat een levensmiddel rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten is en elke andere claim die voor de consument waarschijnlijk dezelfde betekenis zal hebben, is alleen toegestaan als ten minste 45 % van de in het product aanwezige vetzuren afkomstig is van enkelvoudig onverzadigde vetten, op voorwaarde dat enkelvoudig onverzadigde vetten meer dan 20 % van de energie van het product leveren.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Prior to the adoption of Regulation (EC) No 1924/2006, the Commission asked the opinion of the Authority on nutrition claims and their conditions of use concerning omega-3 fatty acids, monounsaturated fat, polyunsaturated fat and unsaturated fat.

Vóór de vaststelling van Verordening (EG) nr. 1924/2006 heeft de Commissie de Autoriteit om advies gevraagd over voedingsclaims en de gebruiksvoorwaarden daarvan betreffende omega-3-vetzuren, enkelvoudig onverzadigde vetten, meervoudig onverzadigde vetten en onverzadigde vetten.




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Monounsaturated fatty acids' ->

Date index: 2020-12-31
w