Pursuant to Article 1 (4) (i) (1) (b) of Regulation (EEC) No 1576/89, the maximum methyl alcohol content of fruit spirits prepared from redcurrants and blackcurran
ts (Ribes species), service berries (Sorbus aucuparia) and elder
berries (Sambucus nigra) shall be 1 350 g per hectolitre of alcohol at 100 % vol. and the maximum methyl alcohol content of fruit spirits prepared from rasp
berries (Rubus idaeus L.) and black
berries (Rubus fruticosus L.) shall be 1 200 g per hectolit
...[+++]re of alcohol at 100 % vol.
Ter uitvoering van artikel 1, lid 4, punt i) 1.b), van Verordening (EEG) nr. 1576/89 wordt het maximumgehalte aan methylalcohol van eau-de-vie van rode en zwarte bessen (Ribes species), van lijsterbessen (Sorbus aucuparia) en van vlierbessen (Sambucus nigra) vastgesteld op 1 350 g per hectoliter alcohol 100 % en het maximumgehalte aan methylalcohol van eau-de-vie van frambozen (Rubus idaeus L.) en van braambessen (Rubus fruticosus L.) op 1 200 g per hectoliter alcohol 100 % vol.