Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Cold storage plant
Dispose non-food waste within the food industry
Disposing of non-food waste within the food industry
Food distribution scheme
Food for the Most Deprived programme
Food repositing
Food stockpiling
Food storage
Foodstuff storage
Get rid of non-food waste within the food industry
MDP
Novel foods regulation
Recycle non-food waste within the food industry
Storage of food
The storage of food
Wine and spirits storehouse
Wine cellar

Traduction de «The storage food » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
classify the factors causing changes in food during storage | establish the factors causing changes in food during storage | analyse the factors causing changes in food during storage | identify the factors causing changes in food during storage

factoren identificeren die veranderingen tijdens de opslag van voedingsmiddelen veroorzaken


food stockpiling | the storage of food | food repositing | food storage

opslag van voedingsmiddelen


storage of food [ cold storage plant | wine and spirits storehouse | wine cellar ]

opslaan van levensmiddelen [ koelhuis | provisiekamer | wijnkelder | wijnpakhuis ]


food distribution programme for the most deprived persons in the Union | food distribution scheme | Food for the Most Deprived programme | plan for the distribution of food for the benefit of the most deprived persons in the Union | scheme for the distribution of food to the most deprived persons in the Union | MDP [Abbr.]

regeling voor de voedselverstrekking aan de meest hulpbehoevenden in de Unie


get rid of non-food waste within the food industry | recycle non-food waste within the food industry | dispose non-food waste within the food industry | disposing of non-food waste within the food industry

niet-levensmiddelenafval in de levensmiddelenindustrie afvoeren


An extremely rare genetic glycogen storage disease reported in one patient to date. Clinical signs included muscle weakness, cardiac arrhythmia associated with accumulation of abnormal storage material in the heart and glycogen depletion in skeletal

glycogeenstapelingsziekte type 15


A lysosomal storage disease with clinical characteristics of psychomotor retardation and visual abnormalities including corneal clouding, retinal degeneration or strabismus. The disease is rare in the general population but is more prevalent among As

mucolipidose type IV


A genetically inherited anomaly of glycogen metabolism and a form of glycogen storage disease characterized by fasting hypoglycemia. It is an extremely rare disease; about 20 cases have been reported in the literature so far. The disease appears in i

levergebonden glycogeensynthasedeficiëntie


food storage | foodstuff storage

opslag van voedselprodukten


novel foods regulation | Regulation (EC) No 258/97 of the European Parliament and of the Council concerning novel foods and novel food ingredients

Verordening (EG) Nr. 258/97 van het Europees Parlement en de Raad betreffende nieuwe voedingsmiddelen en nieuwe voedselingrediënten | verordening nieuwe voedingsmiddelen
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Additives are substances used for a variety of reasons -such as preservation, colouring, sweetening, etc.- during the preparation of food. The European Union legislation defines them as " any substance not normally consumed as a food in itself and not normally used as a characteristic ingredient of food, whether or not it has nutritive value, the intentional addition of which to food for a technological purpose in the manufacture, processing, preparation, treatment, packaging, transport or storage of such food results, or may be reaso ...[+++]

Additieven zijn stoffen die om verschillende redenen worden gebruikt bij de bereiding van voedsel, zoals conservering, kleuring, zoeten, enz. In de wetgeving van de Europese Unie worden zij omschreven als "elke stof, met of zonder voedingswaarde, die op zichzelf gewoonlijk niet als voedsel wordt geconsumeerd en gewoonlijk niet als kenmerkend voedselingrediënt wordt gebruikt, en die voor technologische doeleinden bij het vervaardigen, verwerken, bereiden, behandelen, verpakken, vervoeren of opslaan van levensmiddelen bewust aan deze levensmiddelen wordt toegevoegd, met als gevolg of redelijkerwijs te verwachten gevolg dat de stof zelf dan ...[+++]


aid the manufacture, processing, preparation, treatment, packing, transport or storage of food, including food additives, food enzymes and food flavourings, provided that the food additive is not used to disguise faulty raw materials or cover up unhygienic practices.

vergemakkelijking van het vervaardigen, verwerken, bereiden, behandelen, verpakken, vervoeren of opslaan van levensmiddelen, met inbegrip van levensmiddelenadditieven, voedingsenzymen en levensmiddelenaroma's, mits het levensmiddelenadditief niet wordt gebruikt om ondeugdelijke grondstoffen of onhygiënische methoden te maskeren.


Put the new food at the back to reduce the risk of finding something mouldy in your food storage compartments.

Dan is er minder risico dat dingen gaan schimmelen.


‘refrigerator-freezer’ means a refrigerating appliance with at least one fresh-food storage compartment and at least one compartment suitable for the freezing of fresh food and the storage of frozen foodstuffs under three-star storage conditions (the food-freezer compartment).

7. „koel-vrieskast”: koelapparaat met ten minste één bewaarruimte voor verse levensmiddelen en ten minste één ruimte die geschikt is voor het invriezen van verse levensmiddelen en het bewaren van diepgevroren levensmiddelen onder driesterrencondities (diepvriesruimte).


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
sum of the storage volumes of all frozen-food storage compartments that merit a star rating (i.e. operating temperature ≤ – 6 °C), rounded to the nearest integer and star rating of the compartment with the highest share of that sum; where the household refrigerating appliances has no frozen-food storage compartment(s) the supplier shall declare ‘- L’ instead of a value and leave the position for star rating blank.

som van de netto-inhoud van alle vriesruimten met een steraanduiding (d.w.z. bedrijfstemperatuur ≤ – 6 °C), afgerond op het dichtstbijzijnde gehele getal en steraanduiding van de ruimte met het hoogste aandeel in die som; wanneer het huishoudelijk koelapparaat geen diepvriesbewaarruimte(n) heeft, moet de leverancier in plaats van een waarde de vermelding „- L” aanbrengen en het vak voor de steraanduiding open laten.


(iv) ‘food freezer compartment’ (or ‘four-star compartment’): a compartment suitable for freezing at least 4,5 kg of foodstuffs per 100 l of storage volume, and in no case less than 2 kg, from ambient temperature down to – 18 °C over a period of 24 hours, which is also suitable for the storage of frozen food under three-star storage conditions, and may include two-star sections within the compartment.

iv) „diepvriezer” (of „vriesruimte met vier sterren”): ruimte die geschikt is voor het invriezen van ten minste 4,5 kg, en in geen geval minder dan 2 kg, levensmiddelen per 100 l netto-inhoud, van omgevingstemperatuur tot – 18 °C in 24 uur, die tevens geschikt is voor het bewaren van diepgevroren levensmiddelen onder driesterrencondities en waarbij de diepvriezer of vriesruimte gedeelten met een vriesvermogen van twee sterren mag bevatten,


food additive’ shall mean any substance not normally consumed as a food in itself and not normally used as a characteristic ingredient of food, whether or not it has nutritive value, the intentional addition of which to food for a technological purpose in the manufacture, processing, preparation, treatment, packaging, transport or storage of such food results, or may be reasonably expected to result, in it or its by-products becoming directly or indirectly a component of such foods.

„levensmiddelenadditief”: elke stof, met of zonder voedingswaarde, die op zichzelf gewoonlijk niet als voedsel wordt geconsumeerd en gewoonlijk niet als kenmerkend voedselingrediënt wordt gebruikt, en die voor technologische doeleinden bij het vervaardigen, verwerken, bereiden, behandelen, verpakken, vervoeren of opslaan van levensmiddelen bewust aan deze levensmiddelen wordt toegevoegd, met als gevolg of redelijkerwijs te verwachten gevolg dat de stof zelf of bijproducten ervan, direct of indirect, een bestanddeel van die levensmiddelen worden.


aiding in the manufacture, processing, preparation, treatment, packing, transport or storage of food, including food additives, food enzymes and food flavourings, provided that the food additive is not used to disguise the effects of the use of faulty raw materials or of any undesirable practices or techniques, including unhygienic practices or techniques, during the course of any such activities.

vergemakkelijking van het vervaardigen, verwerken, bereiden, behandelen, verpakken, vervoeren of opslaan van levensmiddelen, met inbegrip van levensmiddelenadditieven, voedingsenzymen en levensmiddelenaroma’s, mits het levensmiddelenadditief niet wordt gebruikt om de gevolgen van het gebruik van ondeugdelijke grondstoffen of van ongewenste (en ook onhygiënische) methoden tijdens een van deze activiteiten te verhullen.


The existing provisions constrain the variety of the products to be distributed to products eligible for intervention storage, while the procedures applied in the entire distribution chain result in different treatment of final beneficiaries in terms of the quantity of food provided per person.

De huidige bepalingen beperken het assortiment van uit te delen producten tot producten die in aanmerking komen voor interventieopslag, terwijl de in de hele distributieketen toegepaste procedures leiden tot een verschillende behandeling van eindbegunstigden qua hoeveelheid voedsel die per persoon wordt verstrekt.


The new operations introduced under the Regulation would concern in particular support for food security, the creation of early warning systems to identify dangerous food situations such as drought, the establishment of storage programmes to avoid situations in which certain regions have no products available in crises, as well as the possibility of direct support operations in the private sector.

De nieuwe acties die bij deze verordening zouden worden ingevoerd, hebben met name betrekking op ondersteuning van de voedselzekerheid, het opzetten van systemen voor tijdige waarschuwing om gevaarlijke situaties zoals droogte vast te stellen, het opstellen van opslagprogramma's om te voorkomen dat voor bepaalde gebieden in crisissituaties geen produkten beschikbaar zijn, alsmede mogelijke acties voor rechtstreekse steun aan de particuliere sector.




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'The storage food' ->

Date index: 2022-03-07
w