Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
CA storage
CCS
CO2 capture and storage
Carbon capture and geological storage
Carbon capture and storage
Carbon dioxide capture and geological storage
Carbon dioxide capture and storage
Cold storage plant
Controlled atmosphere storage
Controlled environment storage
Controlled-air storage
Energy conservation
Energy storage
Food storage
Foodstuff storage
Foodstuffs dehydrator
Lipid storage disorders
Myopathy in glycogen storage disease
Storage
Storage facility
Storage in controlled atmosphere
Storage of food
Storage site
Warehouse
Warehousing
Wine and spirits storehouse
Wine cellar

Traduction de «foodstuff storage » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
food storage | foodstuff storage

opslag van voedselprodukten


storage [ storage facility | storage site | warehouse | warehousing ]

voorraadvorming [ entrepot | opslag | opslag in een entrepot | opslag in een pakhuis | opslagplaats | opslagruimte ]


carbon capture and geological storage | carbon capture and storage | carbon dioxide capture and geological storage | carbon dioxide capture and storage | CO2 capture and storage | CCS [Abbr.]

afvang en opslag van kooldioxide | afvangen en opslaan van kooldioxide | CO2-afvang en -opslag | CCS [Abbr.]


CA storage | controlled atmosphere storage | controlled environment storage | controlled-air storage | storage in controlled atmosphere

bewaring onder gecontroleerde atmosfeer | CA-bewaring | CA-opslag | opslag in gecontroleerde atmosfeer


An extremely rare genetic glycogen storage disease reported in one patient to date. Clinical signs included muscle weakness, cardiac arrhythmia associated with accumulation of abnormal storage material in the heart and glycogen depletion in skeletal

glycogeenstapelingsziekte type 15


Myopathy in:glycogen storage disease (E74.0+) | lipid storage disorders (E75.-+)

myopathie bij | glycogeenstapelingsziekten (E74.0) | myopathie bij | vetstapelingsziekten (E75.-)




energy storage [ energy conservation ]

energieopslag [ energiebehoud ]


storage of food [ cold storage plant | wine and spirits storehouse | wine cellar ]

opslaan van levensmiddelen [ koelhuis | provisiekamer | wijnkelder | wijnpakhuis ]


Blood/tissue storage/culture container

container voor bloed- of weefselopslag of -kweek
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
‘food freezer’ means a refrigerating appliance with one or more compartments suitable for freezing foodstuffs with temperatures ranging from ambient temperature down to – 18 °C, and which is also suitable for the storage of frozen foodstuffs under three-star storage conditions; a food freezer may also include two-star sections and/or compartments within the compartment or cabinet.

9. „diepvriezer”: koelapparaat met één of meer ruimten die geschikt zijn voor het invriezen van levensmiddelen, waarin de temperatuur kan variëren van omgevingstemperatuur tot – 18 °C, en dat tevens geschikt is voor het bewaren van diepgevroren levensmiddelen onder driesterrencondities (een diepvriezer kan daarnaast ook over gedeelten en/of ruimten beschikken met een vriesvermogen van twee sterren).


‘refrigerator-freezer’ means a refrigerating appliance with at least one fresh-food storage compartment and at least one compartment suitable for the freezing of fresh food and the storage of frozen foodstuffs under three-star storage conditions (the food-freezer compartment).

7. „koel-vrieskast”: koelapparaat met ten minste één bewaarruimte voor verse levensmiddelen en ten minste één ruimte die geschikt is voor het invriezen van verse levensmiddelen en het bewaren van diepgevroren levensmiddelen onder driesterrencondities (diepvriesruimte).


(iv) ‘food freezer compartment’ (or ‘four-star compartment’): a compartment suitable for freezing at least 4,5 kg of foodstuffs per 100 l of storage volume, and in no case less than 2 kg, from ambient temperature down to – 18 °C over a period of 24 hours, which is also suitable for the storage of frozen food under three-star storage conditions, and may include two-star sections within the compartment.

iv) „diepvriezer” (of „vriesruimte met vier sterren”): ruimte die geschikt is voor het invriezen van ten minste 4,5 kg, en in geen geval minder dan 2 kg, levensmiddelen per 100 l netto-inhoud, van omgevingstemperatuur tot – 18 °C in 24 uur, die tevens geschikt is voor het bewaren van diepgevroren levensmiddelen onder driesterrencondities en waarbij de diepvriezer of vriesruimte gedeelten met een vriesvermogen van twee sterren mag bevatten,


‘other compartment’ means a compartment, other than a wine storage compartment, intended for the storage of particular foodstuffs at a temperature warmer than + 14 °C;

p) „andere ruimte”: ruimte, niet zijnde een wijnbewaarruimte, die is bedoeld voor het bewaren van bepaalde levensmiddelen op een temperatuur van meer dan + 14 °C;


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
This Regulation concerns the monitoring of the temperature in the means of transport, warehousing and storage used for quick-frozen foodstuffs.

Deze verordening heeft betrekking op de temperatuurcontrole in voor diepvriesproducten gebruikte vervoermiddelen en opslagruimten.


When Commission Directive 92/1/EEC was adopted, no European standard for instruments for monitoring temperatures in means of transport, warehousing and storage of quick-frozen foodstuffs had been established.

Op het tijdstip van goedkeuring van Richtlijn 92/1/EEG bestond er nog geen Europese norm voor apparatuur voor temperatuurcontrole in vervoermiddelen en opslagruimten van diepvriesproducten.


Commission Directive 92/1/EEC of 13 January 1992 on the monitoring of temperatures in the means of transport, warehousing and storage of quick-frozen foodstuffs intended for human consumption (2) provides requirements in order to ensure that temperatures required by Directive 89/108/EEC are fully maintained.

Richtlijn 92/1/EEG van de Commissie van 13 januari 1992 betreffende de temperatuurcontrole in vervoermiddelen en in opslagruimten van voor menselijke voeding bestemde diepvriesproducten (2) bevat bepalingen die moeten waarborgen dat de in Richtlijn 89/108/EEG voorgeschreven temperaturen volledig worden nageleefd.


Food businesses manufacturing, handling and wrapping processed foodstuffs are to have suitable rooms, large enough for the separate storage of raw materials from processed material and sufficient separate refrigerated storage.

In levensmiddelenbedrijven waar verwerkte levensmiddelen worden vervaardigd, gehanteerd en verpakt, dienen adequate ruimten aanwezig te zijn die groot genoeg zijn voor de aparte opslag van grondstoffen en verwerkt materiaal, met voldoende aparte gekoelde opslagruimten.


(d)where necessary, provide suitable temperature-controlled handling and storage conditions of sufficient capacity for maintaining foodstuffs at appropriate temperatures and designed to allow those temperatures to be monitored and, where necessary, recorded.

d)voorzover dit nodig is, passende hanteringsomstandigheden en voldoende opslagruimte aanwezig zijn met een zodanige temperatuurregeling dat de levensmiddelen op de vereiste temperatuur kunnen worden gehouden, en met de nodige voorzieningen om de temperatuur te bewaken en zo nodig te registreren.


Whereas at -18 °C all microbiological activity likely to impair the quality of a foodstuff is suspended; whereas it is therefore necessary to maintain at least that temperature, subject to a certain technically inevitable tolerance, during the storage and distribution of quick-frozen foodstuffs before their sale to the ultimate consumer;

Overwegende dat bij een temperatuur van - 18 oC de microbiologische activiteit die de kwaliteit van levensmiddelen kan aantasten, wordt onderbroken, waaruit voortvloeit dat tijdens de opslag en de distributie van diepvriesprodukten,alvorens deze aan de eindverbruiker worden verkocht, met een zekere technisch onvermiddelijke tolerantie ten minste die temperatuur moet worden gehandhaafd;


w